Milyen ételeket lehet lefagyasztani?
Köszi az eddigi tippeket!
Biztosan ki fogom próbálni...
Várom a további ötleteket!
Májat is tudsz előkészítve, (megpucolva, feldarabolva, kiadagolva) lefagyasztani. Kiolvadás után szinte percek alatt kész belőle akármilyen kaja.
Fagyasztott, készresütött, rántott "Hungerit csirkecomb vagy csirkeszárny". Nyugodtan bevásárolhatsz egy-két csomaggal belőle. Garantáltan nem összedarált termék. Egy-két db-ot kivéve belőle, a mikróba bedugja a család és egy kis sültkrumplival kész a vacsijuk.
Ugyanez a helyzet, csak én 29hetes vagyok és mellette egy lányom van :).
Fagyasztottam le: húsleves levét, májgombóclevest (rendes májból készítettem), fasírtot, pörköltet (ebből még fogok, jó gulyásnak, tarhonyás húsnak, rizses húsnak, vagy magában is), a töltött kápit nem ajánlom a káposzta miatt, ha szoptatsz (bár a lányommal ettem és semmi bajom nem volt), paradicsomos gombócot is raktam el, lasagne-t, chilis babot (ezt is az otthoniaknak, a bab miatt),paradicsomos káposztát is tettem el,
szeretnék még bolognai alapot mindenképpen, valamint brassóit, rántott húst panírozva, töltött karajt átsütve,szeletelve (mellé akkor már csak köret kell), és tettem be lángost is, pizzát szeretnék még csinálni (pizzalapot).
Egyelőre ennyi, még majd gondolkozom :).
9:35-ösnek:
A lasagne-t lapokkal együtt fagyasztod, vagy csak a szószt?
A paradicsomos káposztát teljesen készen fagyasztod?
A lángos és a pizza tésztát hogy fagyasztod le? Azok kelt tészták. Megvárod mig megkel és formázva, vagy csak úgy a tésztát egészben? Egyébként nagyon sok hasznos ötletet adtál! Köszi szépen!
Az utolsó válaszolónak:
Én a riszes dolgokat sem szeretem fagyasztva. Csak ha nyersen fagyasztom le(pl a töltött káposztát).
Köszi mindenkinek az eddigi tippeket!
szia.
szerintem csinálhatnál gulyást is..simát vagy babgulyást..azt több adagban is el lehet rakni,több napi kaja kijön így belőle.
hurka?azt nem is kell sütni,csak ha kiveszi az ember a fagyóból....
pörkölt,halászlé...ezeket is le lehet.
09:35-ös vagyok, bocsi a késői válaszért, nem voltam netközelben.
A lasagne-t lapokkal együtt fagyasztom (házilag gyúrom hozzá a tésztát).
A paradicsomos káposztát teljesen készen fagyasztom, igen.
A lángos és a pizza tésztát készen fagyasztom le, megsütöm őket, és bezacskózom, be a fagyasztóba.
Amúgy a hurka-kolbi is jó ötlet, én is megsütöm ami a fagyiban van (még nyersen), aztán visszapakolom, ha kihűlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!