Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Csak én vagyok finnyás vagy...

Csak én vagyok finnyás vagy Ti tudtok víz nélkül mosni?

Figyelt kérdés

A problémám, hogy unalmast mondott a mosógépem (13 éves).

Újat szeretnék venni, de alig találni olyan gépet, ami 37l-nél több vizet használ.

Hihetetlen!!!6kg ruhához 37 liter víz?!? úgy hogy egyszer mos egyszer öblít, aztán öblítővel öblít. Ez a minimum... Ami mosásonként alig több, mint 10 liter víz...

Lehetetlen... A ruhák csak nedvesen forognak magukban, s ha kiveszem tuti ég büdös lesz...

A Miele az egyetlen, ami 59 liter vízzel mos, de az 250.000 ft :oS

Én vagyok finnyás vagy msának is akadt már ezzel problémája????

2009. jan. 8. 18:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 6kg-os candym van, 38 literrel mos gyönyörűen. Én is azt néztem minél kevesebb vizet fogyasszon. A mosószeres víz csak feloldja a szennyeződéseket, igazából az öblítés tisztít úgymond, mert akkor öblití ki a feloldott szennyeződést a t4extilből. Azt meg kétszer is csinálja.

Ha ennyire "finnyás" vagy, akkor végy olyant, amiben van aqua plus gom. azaz nagyobb adag vizzel mos. Pl candy ilyen. Én a babaruháknál használom ezt a funkciót, mert jobban kiöblítí. A ruha fele olyan illatos sincs, mintha simán mosom és semmivel sem tisztább, de a tudat megnyugtat! :)

2009. jan. 15. 09:22
 22/26 anonim ***** válasza:

Az kihagytam, hogy kevesebb ruhát kár beletenni, mert ezek az új gépek súlyautomatikával vannak ellátva.

Pl a férjem egy szem zakóját egy kancsónyi vízben mosta ki :)

2009. jan. 15. 09:27
 23/26 anonim válasza:
100%
Szerintem biztos, hogy szépen kimos 37 literrel is, ezt nyilván mérnökök okoskodták ki. Úgyhogy szerintem nyugodtan válaszd a legvíztakarékosabbat! Több tiszta víz marad a folyókban, erre is kell gondolni, nem csak a ruhák tisztaságára! :-)
2009. jan. 15. 10:08
 24/26 anonim ***** válasza:
Ha semmiképp nem vagy megelégedve, és továbbra is ezt a mosógépet vagy kénytelen használni, csinálj előmosást, meg extra öblítést. Így már tuti, hogy jó lesz. Nekem fagor van, nem tudom mennyi vizet használ, de nagyon jó. Szerintem a 37 l víz elég egy mosáshoz. Sárga lenort használok, amikor kiteregetek, az egész lakást átjárja az illat, és ruhákon egy hét múlva is lehet érezni.
2009. jan. 15. 14:10
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább örüljünk, hogy ezek már energiatakarékosak.
2009. jan. 15. 14:13
 26/26 Holnap Anna válasza:

12 éve sajnos új mosógépet kellett vennem. Már akkor feltűnt a jelenség, hogy az energiatakarekos azt jelenti, hogy olyan kevés vizet használ a gép, hogy piszkos marad a ruha. Azóta minden alkalommal 2 vödör vizet öntök a gépbe a mososzeradagolon keresztül. Katasztrofális macera, üvölteni tudnék, de nem tudom hol találok sok vízzel mosó gépet.

Nem ezen kellene spórolni.. Naponta hány liter IVÓvizet húzunk le a wcbe?

+ az sem tűnik fel senkinek, hogy mennek tönkre a ruhák a mosógépekben, a szárítógépekről nem is beszélve.

Környezetvédelem ide vagy oda, a mosó-mososzer -és szárítógép gyártók, a ruha gyárak és ezen termekek forgalmazói, KÖSZÖNIK SZÉPEN BUSÁSAN MEGGAZDAGODNAK BELŐLÜNK.

2019. nov. 14. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!