Hogy érjem utol magam sose végzek a teendökkel, valahogy mindig azt érzem szaladok de hiàba?
Mielött az jönne, csak közlekedés közben vagy üres idöben netezek nem ülök le csak úgy òràkra netezni.
Aki profi az idöbeosztàsban és nincs segítsége, hogy csinàlja?
Tanitsatok meg kérlek.
Mik a teendők? Mi mennyi időt vesz el? Mi az amit át tudsz passzolni másnak?
Írj listát vagy napirendet. Amit tudsz vonj össze. Ha ma be akarsz vásárolni meg postára is kéne menned holnap vond össze a kettőt és intézd egyszerre.
Így van, lista, és a legfontosabbal/legsürgősebbel kezdem.
Bevásárlás heti egyszer, utána max. kisbolt. Főzés egyszerre többet, és mehet a fagyóba, stb.
Nekem azt kellett megtanulnom, hogy ki lehet ám adni másoknak is a házimunkát, max. nem lesz olyan szép az eredmény, ahogyan azt én csinálnám. (Ez utóbbit is meg kellett tanulnom..)
1. szabály:
Másokra ne takaríts, ne moss, ne főzz, ne vásárolj be, csak magadra.
Ez megvan?
2. szabály: 80 nm-nél kisebb ingatlan.
Ez megvan?
Egyben válaszolok ha nem gond.
2 A teendők a normál háztartás vezetése,gyerek ellátása. Nemtudok átpasszolni semmit,ahogy írtam segítségem nincs. A párom messze dolgozik, későn ér haza. Hétvégén is legtöbbször csak a vasárnapja szabad,addigra meg kidől.
4 Nincs kinek átadjam, a párom későn ér haza, az óvodás lányomnak meg nem lehet.
6 Tudomásom szerint nem. Csak valahogy szétcsúsztam.
7 Egy család vagyunk,így ez nem opció. De igazából komolyan vettem a tanácsot ,belegondoltam, igazából ezzel nem lennék előrébb. Hiszen ha úgyis főzök,akkor már mindegy,hogy 3 db csirkecombot sütök meg vagy 5 öt.
Ha megyek boltba mindegy,hogy 3 kiflit veszek vagy 5öt. Ha mosást indítok el mindegy,hogy tele tömöm vagy félig van.
Az ingatlan 110nm, de egy szobát nem lakunk kb csak be vannak dobálva a lomok oda ( még nincs felújitva) úgyhogy kb akkora igen.
De van kert, ami hatalmas. Bevetni nem akarom, de a fűnyírás is majd egynapos meló...
Nem a lista a megoldás, hanem a felesleges dolgok elhagyás vagy hatékonyabb munka végzésre való törekvés. Porszívózást én pl lassan csináltam, alaposan. Párom a porszívózást megoldotta 2 perc alatt. Vettünk egy robot porszívót... Hasonló a helyzet a szárítógéppel és a mosogatógéppel is.
Mind a ketten dolgozunk, sok időt spóroltunk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!