Másnak is szokott be telni a pohár a mindennapi otthoni feladatoktól?
Válaszolnál, kérlek? Nőként nekem elég lenne havi MAXIMUM 1x takarítani és főzni vajon? :)
Kíváncsi lennék.
Bakker ez nem feminizmus, hanem józan ész és egymás figyelembe vétele és tisztelete. Komolyan, véresszájú feminista az, aki ki meri mondani, hogy 8 óra munka után nem akar még otthon további 3-4 órákat dolgozni? Egy makulátlan, tökéletes háztartás fenntartásához főzéssel együtt ugyanis ennyi időt kellene még rászánni minden egyes nap.
A normálisabb férfiakat kerni se kell, mert tisztelik annyira a párjukat, hogy maguktól segítenek,mert tudják milyen nehéz ennyi helyen és szerepben jól teljesíteni.
Még értelmezni sem tudnak, csak belekapaszkodni és védeni magukat nőket. De ha te férfiként tudsz nézni a párodra miközben a bugyidat mossa, akkor tedd így. De én férfiként egy nőnek sem mosnám a bugyiját, nem azért mert én nem tudom, vagy nem akarom. Egyszerűen a háztartás a nő feladata, a férfié pedig, hogy ennek megteremtse a feltételeit. Nem azt, hogy szennyes legyen, vagy kupi. Hanem, hogy legyen pénz mosogatógépre, hogy az asszonynak csak be kelljen pakolni, vagy legyen pénz egy robotporszívóra stb.
De mindenki úgy értelmezi ahogy akarja!
Szóba sem állnék egy ilyen felfogású nővel, soha! Az ilyenek lusták, és dologtalanok!
Nem értitek a lényeget. Vagy nem akarjátok, nem tudom.
Nyilván minden helyzet más: ha anyuka dolgozik 8 órát, apuka is 8 órát akkor nyilván osztozzanak. Ha anyuka dolgozik 8 órát apuka 10-12 akkor anyuka csinálja a házimunkát, mert apa azért nincs otthon mert pénzt keres. Ha anyuka nem dolgozik mert otthon van, akkor meg pláne ő csináljon mindent!
Van mosógépünk, senki nem mossa a másik bugyiját. :)
Amúgy én ugyanúgy dolgozok 8 órát mint a párom, a keresetünk is kb. ugyanannyi, akkor még mindig nem értem, hogy itthon miért csak nekem kéne güriznem.
Még mindig várom, hogy elég lenne-e havi 1x csinálnom házimunkát, a már a "férfimunkák" max havonta esedékesek. :)
Egyrészt amikor elküldtem a válaszom, akkor még nem jelent meg.
Másrészt egész eddig szó nem volt arról, hogy ki mennyit dolgozik, egész egyszerűen a 22-es válasz beleszállt minden nőbe, aki "eltűri" hogy a párja is csináljon otthon valamit a vakarózáson kívül. Nem látom feltüntetve, hogy a munkanélküli, HTB nőkre értené a dolgot a kommentelő.
Meg jött a favágással meg a kocsi műszakiztatásával, mint férfimunkák, amiket meg szégyen ha nő végez.
33: remélem az asszony visszavesz ebbol vmit es lemeríti minden bankkartyadat, megérdemled.
34: hogy jönnek ide a htbk? Az egy teljesen más kategória, az eredeti kérdés sem egy háztartásbeli nőről szól. Itt egyenrangú partnerekről beszélünk, ahol mindkét fél hozzájárul a családi kasszához, tehát miért is kellene különbséget tenni? Vissza is kanyarodhatunk az eredeti irányokhoz: vagy közösen megcsinálják, vagy felfogadnak egy bejárónőt, mert az nem igazság, hogy a két egyenrangú fel közül az egyik hazi csicska legyen.
Néhányan kicsit elkanyarodtak a témától, egy olyan csaladról van szó ahol a gyerek 1 (egy!) éves.
Hogy jönnek ide a háztartásbeli nők? Egy ekkora gyerekkel gondolom nem a bányában dolgozik a kérdező, nyugaton is maximum részmunkaidőben dolgozik ha az apuka besegít a gyerekkel.
Hogy egy nagyobb gyerek mit segít otthon az egyáltalán nem releváns, egy egyéves semmit.
Talán az lenne a legjobb hogy akinél most nincs ilyen kisgyerek az maradjon meg nézőnek, senkit nem érdekel hogy egy teljesen más élethelyzetben hogy mennek a mindennapok, nekünk is más volt gyerek nélkül.
A férfi-női szerepek pedig... Egy férfinak igenis meg kell csinálni a ferfi feladatokat, viszont már sok munka elmaradt/leegyszerűsödött (nem kell állatokat etetni, nem kell fátvágni, kevesebbet kell szerelni), szóval nyugodtan lehet segítenina nőnek, belefér az időnkbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!