Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mindennapi házimunka, mit...

Mindennapi házimunka, mit csinálsz, milyen sorrendben és mennyi időt szánsz egy adott munkára, mennyi idő alatt végzed el?

Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 15:22
 1/4 anonim ***** válasza:

főzés kajától függően fél-másfél óra

közben mosogatás,párommal együtt,15 perc

ez ami mindennapos

heti 1x porszivózás,felmosás,mosás,ágyneműcsere,tengerimalactakarítás,kettőnknek 1-2 óra összesen

havonta fürdőtakarítás,félévente ablakmosás, félévente téli-nyári ruhák átválogatása,pár óra

nem vagyok hajlandó túl sokat a szabadidőmből a házimunkára áldozni,amit muszáj,azt ketten,ugy gyorsabban megy,meg jobb is

2010. okt. 18. 16:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy mindennapi. Nagyon keveset vagyunk itthon, nem szoktunk főzni, max. reggelire, vacsorára szendvics. Azokat elmosogatni pár perc. Hétvégén kiporszívózom, felmosok, kitakarítom a fürdőt, összesen max. egy óra.

Ha van időm és látom, hogy valami koszos, azt letakarítom, pl. múltkor nem tetszettek a függönyök és egyszerűen este betettem őket egy mosásba. De nincs ilyen, hogy mondjuk havonta kimosom őket, hanem ha kedvem tartja.

2010. okt. 18. 16:27
 3/4 anonim válasza:

Mi a párommal megosztunk mindent. Ez így helyes szerintem.

A főzés természetesen mindig az én feladatom, de imádok csinálni úgyhogy ezzel nincsen gondom. Az idő amit rászánok mindig más mert pl egy mákos tésztának elég fél óra mindennel együtt míg egy bonyolultabb ételnek akár 2 óra is.

Általában a párom szokott felsöpörni mert ő meg azt szereti. Ha úgy látja akkor akár minden nap megteszi ezt. Kb 15 perc alatt végigmegy a lakáson. A mosogatás változó, Hol Ő, hol én. De gyakran csináljuk úgy, hogy amíg főzök addig párom beáll mellém mosogatni.

Átlag kb. hetente 2 szer mosok. Ez nem sok idő mert a mosógép végzi az igazi munkát, közben lehet mást is csinálni. Ablakpucolás évente egyszer, ez sokáig tart, de utána jobb a közérzetem. Általában tavasszal érzem azt, hogy ablakpucolhatnékom van. :D

Felmosást általában hetente egyszer. Ez a minimum, de van, hogy gyakrabban szükség van rá. Ahol élet van, ott kosz is keletkezik. :D Ezt 15 perc alatt elintézem.

Amióta citromsavat használunk vízkő tisztítására azóta ezt a párom csinálja, mikor szükségét látja. Wc pucolást én szoktam csinálni mikor úgy látom szükséges. (1-2 hetente) Fürdőszoba szintén.

Mi nem takarítunk vegyszerekkel. Mosószódát, citromsavat, ecetet, bóraxot, szódabikarbónát használunk. Tökéletesek és nem tesznek tönkre se minket se a környezetet. És még olcsóbbak is :)

Remélem segíthettem :)

20L

2011. aug. 23. 09:45
 4/4 anonim ***** válasza:
én napi 1 órát szánok a házimunkára összepakolok ha poros valami letörlöm kitisztitom a fürdőt wc t konyhát kiporszívózok felmosok mindíg rend és tisztaság van nálam a mosogatógép mosogat mindenki rögtön abba pakol a mosást meg ha összejön 1 adag berakom és késsz
2011. aug. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!