Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Felgyűlt házimunka, lustaság....

Felgyűlt házimunka, lustaság. Hogyan tesztek túl ezen?

Figyelt kérdés
a konyha tele mosatlannal,krumplihéjjal.mosandó ruha,és poros padló.
2010. febr. 22. 00:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Előszőr igyál egy kávét vagy energiaitalt,

aztán kezdd el, (minden kezdet nehéz, de majd belejössz)

Estére pedig hívjál vendéget, akkor muszáj lesz megcsinálnod, hisz ő nem láthatja hogy kosz van :)

2010. febr. 22. 06:16
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát én max. két napig szoktam halogatni. Utána már annyira zavar, hogy valahogy ráveszem magam. Csak nekiállni nehéz, ha már meg van a lendület, akkor már nem gáz. Úgy szoktam rávenni magam, hogy azt mondom, oké,most csak a konyhát csinálom. Aztán általában nem tudom abbahagyni (minek fussak neki mégegyszer), és így megcsinálom a többit is.
2010. febr. 22. 08:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én minden evés után elmosom ami van, és főzés közben is.Így nem gyűlik össze!Ruhát szinte minden nap mosok, nekem az elrakása a macera, de muszáj!Kapcsolj rádiót, és akkor ha jó zene szól könnyebb a munka is!

A felmosást este szoktam megejteni mikor már mindenki bevonult a szobába.

2010. febr. 22. 12:00
 4/17 A kérdező kommentje:
egyébként 16 éves vagyok.most költözünk párommal egy másik albiba. eddig nagyon felgyűltek a holmik,de most már valami módot keresek hogy hatékonyabb legyen és ne üljek rá a dolgokra.
2010. febr. 22. 13:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi majd belejössz!Először nálunk is káosz volt, aztán mikor mindennek meglett a helye, és rendeződtek a napjaink, utána minden simán ment!
2010. febr. 22. 17:41
 6/17 A kérdező kommentje:
már 8 hónapja együtt vagyunk...sztem már bele kellett volna jönnöm,ehejett halmokban a mosatlan meg a szemét...nincs idegzetem hozzá valamilért,de ha nagyon kell megcsinálom. most a másik lakásba muszáj lesz megcsinálnom a konyhát,mert nincs rajta ajtó :D pont ma vettük ki,szerdán költözünk:D
2010. febr. 22. 17:43
 7/17 anonim válasza:
100%
Ha nagyon elhatalmasodott a kupi, nekem az vált be, hogy csak egyvalamit teszek rendbe egyszerre: pl. ruhák, vagy mosogatás,vagy előszoba, csak 1 valamit, mert az nem reménytelen és így van kedvem hozzá! Ha kész, akkor lehet 1 másikat választani.
2010. febr. 22. 20:40
 8/17 A kérdező kommentje:
ezt is kipróbáltam :( mire a másodikhoz kezdenék, az előző már lomos :( lehet reménytelen vagyok...
2010. febr. 22. 22:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

22 éves vagyok, este/éjszaka dolgozom, nappal alszom. Néha nagyon nagyon lusta tudok lenni, néha viszont mintha kicseréltek volna és házitündér leszek. Én úgy szoktam, amikor már tényleg nagyon gáz a lakás, hogy fogok egy szemeteszsákot és körbemegyek a lakáson, összeszedem a szemetet. Csokispapír, chipses zacsi minden mennyiségben.:) Aztán már látni is a különbséget. És ha már benne vagy, akkor tegyél el mindent a helyére. Filmeket, könyveket a polcra, használt poharakat, tányérokat a mosogatóba, szennyes ruhát a fürdőbe. Aztán már látod is, hogy rend van. Beindítod a mosógépet, elmosogatsz. Mindent apránként. Poharakat elmosogatni nem nagy szám, tányérok ugyanaz. Aztán már csak 2-3 fazék, lábas van és kész is. Aztán mikor mindezzel kész vagy, porszívózz ki. Ha nagyon belejöttél, fel is moshatod a padlót. Én azt ha nagyon lusta vagyok másnapra hagyom, csak előtte még egyszer átszaladok rajta porszívóval.

Ez a lustábbik megoldás. Amikor viszont nagyon takaríthatnékom van, olyankor megy minden mint a karikacsapás és mindent alaposan leportalanítok, tisztogatok, fertőtlenítek.

Ja, a vendéghívós tipp tényleg beválik! El sem hiszed hányszor vágtam már csili-vilibe a lakást röpke 2 óra alatt, mikor vendégeket vártunk.:)

2010. febr. 23. 01:35
 10/17 anonim válasza:
100%
Én elöször rendszerezek.mosatlant ugy h poharak tànyérok evöeszközök külön-külön.akkor jo ha van egy nagy mosatlan làbos is mer abba engedek vizet és abban mosogatok.a ruhàkat ugy szoktam h amit mindig hordunk polo also zokni és a kedvenc ruhàk.ezeket elöször a többit holnap és a takaritàs, hàt az addig nem megy mig a pàrom nincs itthon 23/fiu vagyok és mindent beosztok mindent közösen csinàlunk.a mosatlant is tehàt a rendet is.ketten meg sokkal könnyebb beszélgetünk közben néha bohockodunk.pikpak elmegy az idö és eltünik a kupi.ja és rendszeresen kell selejtezni ugy nemlesz anyi dolog aminek nincs helye.az elején mi kis fonott tàrolokba dobàltuj a kacatokat.aztàn meg képesek voltunk megvàlni azoktol.de ha a baràtod nem segit akkor beleunsz egyszer és ott elromlik a kapcsolatotok.vedd rà h segitsen.én heti 6napot dolpozom 3szakban és van idöm rendet rakni hetente, mivel szeretjük egymàst és a nönek nemcsak az a dolga h mosson fözzön.ja még vmi ha nagytakaritàs utàn kiszellöztetsz meggyujtasz 5-10 mécsest meg olyan illo-olajos bigyot hidd el 10x anyi kedvetek lesz a hancurhoz is.xdxd.soksikert.nefeledd csapatmunka.
2010. febr. 23. 04:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!