Felgyűlt házimunka, lustaság. Hogyan tesztek túl ezen?
Előszőr igyál egy kávét vagy energiaitalt,
aztán kezdd el, (minden kezdet nehéz, de majd belejössz)
Estére pedig hívjál vendéget, akkor muszáj lesz megcsinálnod, hisz ő nem láthatja hogy kosz van :)
Én minden evés után elmosom ami van, és főzés közben is.Így nem gyűlik össze!Ruhát szinte minden nap mosok, nekem az elrakása a macera, de muszáj!Kapcsolj rádiót, és akkor ha jó zene szól könnyebb a munka is!
A felmosást este szoktam megejteni mikor már mindenki bevonult a szobába.
22 éves vagyok, este/éjszaka dolgozom, nappal alszom. Néha nagyon nagyon lusta tudok lenni, néha viszont mintha kicseréltek volna és házitündér leszek. Én úgy szoktam, amikor már tényleg nagyon gáz a lakás, hogy fogok egy szemeteszsákot és körbemegyek a lakáson, összeszedem a szemetet. Csokispapír, chipses zacsi minden mennyiségben.:) Aztán már látni is a különbséget. És ha már benne vagy, akkor tegyél el mindent a helyére. Filmeket, könyveket a polcra, használt poharakat, tányérokat a mosogatóba, szennyes ruhát a fürdőbe. Aztán már látod is, hogy rend van. Beindítod a mosógépet, elmosogatsz. Mindent apránként. Poharakat elmosogatni nem nagy szám, tányérok ugyanaz. Aztán már csak 2-3 fazék, lábas van és kész is. Aztán mikor mindezzel kész vagy, porszívózz ki. Ha nagyon belejöttél, fel is moshatod a padlót. Én azt ha nagyon lusta vagyok másnapra hagyom, csak előtte még egyszer átszaladok rajta porszívóval.
Ez a lustábbik megoldás. Amikor viszont nagyon takaríthatnékom van, olyankor megy minden mint a karikacsapás és mindent alaposan leportalanítok, tisztogatok, fertőtlenítek.
Ja, a vendéghívós tipp tényleg beválik! El sem hiszed hányszor vágtam már csili-vilibe a lakást röpke 2 óra alatt, mikor vendégeket vártunk.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!