Másnak is szokott be telni a pohár a mindennapi otthoni feladatoktól?
Valóban párkapcsolati probléma van itt inkább a háttérben...
Az én párom is ilyen, nem pakol el maga után, nem veszi le a cipőt stb. De a sexmegvonás eszembe nem jutna. Egyszerűen túllendültem ezen, nem ezek az életben a nagy gondok, hogy nekem kell a szennyestartóba beletennem a szennyesét, úgy, hogy ő 12 órát dolgozott azért, hogy nekünk, a családnak mindene meglegyen. Nem itt kezdődnek a gondok!
Valószínű, hogy azért látsz mindent rendetlennek, mert kicsi a lakásotok, sok mindennek nincs helye. Van lehetőségetek nagyobb lakásra?
Lányok, ti elnézitek, hogy a párotok mosogat, wc-t pucol, porszívóz? Komoly?
Ti jártok az erdőre fát vágni? Megszerelitek az autót ha elromlik? Cseréltek zárat az ajtóban? Elviszitek a kocsit műszakira?
Ez a legborzalmasabb kapcsolati minta (számomra), ahol nincsenek meg a férfi-női szerepek. Én bizony furcsàn néztem volna apámra ha arra érek haza, hogy pucolja a fürdőt, anyám meg a kanapén sorozatot néz, mert most apám a soros a fürdő takarításban.
22: Te ilyen otthonülő nő vagy? Szted melyik nőnek van ideje 8-10 óra munka után még második műszakunk otthon?
Édes Istenem, lassan 2021 és ilyen kommentek nők szájából...
Nekünk ez nem borzalmas, nekünk normális hogy ha együtt használjuk a lakást, akkor együtt tartjuk élhető állapotban.
Amúgy:
- egyikünk se jár az erdőbe fát vágni (nem is értem, miért kéne??)
- együtt szoktuk megszerelni az autót, úgy kellemesebb program
- ha az én kezemben hullik szét a zár, akkor igen, én cserélem ki
- kocsit párom hordja műszakira, mert ő dolgozik közelebb a vizsgabázishoz és ő használja a kocsit hétköznapokon
A felsoroltak amúgy se "ellensúlyoznák" azt, hogy az egyikünk minden egyes nap gürizik otthon a házimunkával, a másik meg..... pár évente csinál valamit a kocsin(?), ez r000hadt messze áll az igazságostól, és számomra a normálistól is.
22# persze, a női munka az szerinted, amit minden nap csinálni kell. A férfi munka meg azt, amit szoko évente kb.. (lásd kocsi muszakiztatasa 2 évente 😂😂)
Én nem csak elnezem, hogy a párom takarítja a wc-t, hanem el is várom, ugyanis közösen használjuk, közösen csináljuk a kupit, mosatlant, szennyes ruhákat stb..
Miért én csináljak mindent? Azért mert más a nemi szervem vagy mi? Miért én nyerjem meg az összes házimunkát? De komolyan?
Mi pl gázzal futunk, nem kell fát hasogatni. Zárat szerelni sem kellett egyszer sem, mióta itt lakunk.. Vakarja a párom a hasát egész évben, amíg én minden nap csinálom a hazimunkat?
Mondjuk nálunk szerencsére ez alap, a páromat mindenre befogta az anyukája gyerekként. Így eleve házias volt, amikor összeköltöztünk. Nem besegít nekem, ahogy ezt divatos mondani, hanem együtt csináljuk.
A kerdezonek is javaslom, hogy ne hagyja ennyiben. Nekem lesülne a bőr az arcomrol, ha eldobálnám a szennyes ruháimat, mert a párom úgyis osszeszedi utánam.
Mibe telne a szennyestartoba rakni? Vagy beinditani egy mosást? 2 gombot megnyomni már női munka? Nem megy neki?
Tökéletesen egyetértek veled. Csak hogy a 22-es megpukkadjon, hozzátenném, hogy mi még együtt is főzünk minden hétvégén a párommal! Skandallum! :))))
Amúgy igen, miért van az, hogy a "tipikus férfimunkák" jellemzően havi 1x fordulnak elő maximum? Akkor vajon elég lenne ha én (mint nő) havi 1x takarítanék és főznék? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!