Tetőcsere anyagszükségsel kiszámolása?
A ház 50 éves a szerkezet marad, így a cserép kilőve a súlya miatt. Mi zsindelyt akartunk olcsósága miatt, akkor a cserepeslemez szóba sem jött nem nagyon ismertük, de a vállalkozó azt ajánlotta sokkal olcsóbb anyagban és munkadíjban is a cserepeslemez (és nekem jobban is tetszik, férjem akar zsindelyt).
Várjuk az árajánlatot, de az idő mi is számolgattunk. A vállalkozónak közvetlen kapcsolata van a gyártóval, így ők is csak táblákban tudnak rendelni vagy tudnak vágottat is kérni?
Kontytetőnk van amire ahogy férjem mondta nagyon szenvedés a lemez felrakása ha táblás. A tetőfelületünk 190m2, de ha minden 2. táblát félbe kéne vágni egyes oldalakon az rengeteg leesés.
Hogyan szokták számolni? Köszönöm előre is :)
45 fokos szögben levágott táblát nem lehet rendelni.
Ki lehet osztani, és előre legyártatni valamivel kevesebb lesz a hulladék.
Köszönöm a választ ;)
Annyi még hogy csak táblás van a cserepeslemezből, vagy a hagyományos cserép méret is van? Azaz 1esevel rögzíteni a nagyjából, teszem azt 20*30cmes darabokat?
Létezik. Gerard tető
De az már nem ez az árkategória.
az anyagban benne van a hulladék, a kiegészítők, sok vállalkozó a rezsit, munkavédelmet is beleteszi.
Felesleges az anyagot számolgatni. A vállalkozó ad egy árajánlatot, aztán vagy elfogadjátok vagy nem.
Nekem zsindely van 15 éve, meg vagyok vele elégedve.
Nálam az azbesztes pala lett vele bevonva.
3-4 ev múlva akarok teljes tetőcserét, de ha asszonyt meg tudom győzni, akkor elmarad és házcsere lesz.
Mi is úgy vagyunk hogy 3 éves tervben eladjuk, de előtte felújítjuk ha mégis maradnánk/kedvelt környéken vagyunk ahol az ingatlan árak magasak külföldiek miatt.
De ha magunkat nézem sokat dob egy házon ha nem zsindelyes, nekem nagyon nem tetszik. :(
Köszönöm ismét a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!