Házfelújítás! Sokkaljam ezeket az árakat? Vagy korrekt?
Összeszedtem minden mestert, akiktől kaptam árajánlatot, a jövőre felújítandó házunkhoz. Ház paraméterei: 116 nm, 38 centis tégla fal, totális kibelezésre vár.
Villanyszerelés: anyagárral+terv, újravezetékezve véséssel, Asfora kapcsolókkal, konnektorokkal, fi relé, biztosítékok, led mennyezeti lámpák: 980 eft
Ablakcsere 3 rétegű üvegezéssel: 4/18/4/18/4; U= 0,5 [W/m2K] és bejárati ajtó csere: 1,55 mft
Homlokzati szigetelés: munkadíjjal, 14 centis Grafitos, 4 centis ablak káva körüli grafitos és 10 cm xps lábazati szigetelés, 3500ft/nm falburkolóval: 2,2 mft
Esőcsatornázás: anyagárral 450eft
Tető alatti deszkázás: anyagárral 530eft
Tetőszigetelés: közetgyapottal: 350eft
Terasz: 27nm, 60cm magas betonból kiöntött, 3500ft/nm járólappal: 950eft(szerintem rettenetesen sok)
Vízvezeték szerelés: újravezetékezve anyagárral 790eft
Fűtés: munkadíjjal: 42nm padlófűtés+8cm xps alj.szig.: (előszoba, konyha, fürdő, wc, étkező), kondenzációs kazánnal, gáztervvel, lapradiátorokkal szerelve, 3,3 mft
Szobák: nagyon magas kopásállóságú osztályos, laminált parkettával, 413eft
Fürdőszoba: anyagárral, káddal, elválasztott üveglapos tusoló a kádon, mosdókagyló, Grohe csaptelepekkel, 550eft
Wc: anyagárral, 210eft
Járólapozás: Előszoba, konyha, étkező munkadíjjal, 14000eft/nm (kiválasztott járólappal, fuga, csemperagasztó kiegyenlítőzve
Konyha: gépekkel 970eft
Itt Szegeden szerencsére van szakember. És tényleg jó, hogy kérdeztem, mert fogok másik szakembereket keresni.
Aki pedig azt írta, hogy keressek másik házat, annak üzenem: ha veszel egy régebbi házat, azt úgyis magad ízlése szerint fogod berendezni és korszerűsíteni, ha nem akarod azt, hogy a gatyád rámenjek a fűtésre.
"úgyhogy néha a normál ár dupláját mondja. "
Nekem is volt hogy egy kis munkát nem akartam elvállalni, emiatt kb. ötszörös árat mondtam, azonnal megrendelték. Még így se csináltam meg. Nincs kapacitásom.
"Viszont a szomszédnak kötelessége beengedni a telkére a házad karbantartása miatt"
Te pedig köteles vagy az általad vagy a tevékenységgel összefüggő okozott esetleges kár megtérítésére. :-)
Pl ha neki épp egy szarvasgombaültetvénye van akkor sokba fog kerülni a az a hőszigetelés... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!