Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyi időbe telik egy ház...

Mennyi időbe telik egy ház felújítása?

Figyelt kérdés

Itt tulajdonképpen egy jó, lakható házról van szó. Be is költöztünk már.

Fürdőfelújításról, kamrából szoba csinálás, esetleges bútorcserék, kinti dolgok, kerítés, a ház kimeszelése kívülről (parasztház). Konvektorok kazánra cserélése. Később nyílászárócsere. Stb.

Itt a nagyobb hangsúly a fürdőn és a szobán van. Ja igen, és majd szeretnénk hozzáépíteni majd a gyerekeknek. De az még tényleg odébb van.

Tudom az idő itt elég tág fogalom. Hogyan érnek rá megcsinálni, mennyi pénz van rá stb.stb.

Most tegyük fel legyen egy fél év mire rendeződik minden. Mire beáll az, hogy mire mennyit költünk. Számlák, étel stb.

Párom ilyen 300.000 körül keres. Nekem egyenlőre GYES van. Nyilván még könnyebb lesz az én fizetésemmel is épülni, szépülni.

De kb. Mennyi lehet az az idő mire ezeket megtudjuk valósítani? Olyan írhatna aki hasonlóan van. Hány évbe telt? Mi a párommal nagyon olyanok vagyunk, hogy ezeket tartjuk szem előtt. Mindig előre. Ebben nagyon összetartóak vagyunk. Mindig megbeszéljük mi az első mi a fontos. Nyitottunk lakástakarékot is. Az is segítség lesz majd a későbbiekben.

2018. jan. 11. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
10+év
2018. jan. 11. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha van pénz,meg szakember a felújitás folyamatában,akkor

jó fél év alatt megvan .

2018. jan. 11. 14:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Én 20 éve folyamatosan felújítok.

Mindig van valami, ami már nem tetszik, vagy tönkremegy.

De veled rendes vagyok és azt mondom, hogy abból a pénzből ami nektek van/lesz, gyerekek mellett, nagy-nagy spórolással 5-6 év, ... és akkor nagyon ügyesek voltatok.

De akkor nem fejeztétek be, mert lehet kezdeni festeni-mázolni, mert 5-6 évente ez minimálisan is a muszáj kategória.

2018. jan. 11. 18:11
 4/7 A kérdező kommentje:

Jó, igen. Ezt el is felejtettem írni. Tisztában vagyok vele, hogy egy ház sose lesz teljesen kész. Mert mindig van valami. Ami tönkremegy, cserélni kell stb.

Azt is tudom, hogy 5 évente kell festeni.

Meg az nagy segítség, hogy mindent magunk csinálunk meg.

2018. jan. 11. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Kinti dolgokat és a kerítést hagyjátok a végére. Teljesen felesleges egy drága kerítésre pénzt költeni, amíg másra is kell!

Nagyon ajánlom a szigetelést is!

2018. jan. 11. 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Felújítás agyvérzés nélkül

Rengeteg internetes oldal foglalkozik azzal, hogy milyen termékeket vásárolj meg ha felújításba kezdesz. Nem találtam azonban olyan oldalt ahol arról írnak: hogyan kerülheted el hogy a végére egy idegroncs legyél. Van egy pár dolog amire érdemes figyelni.

Ha vonat jegyet akarsz vásárolni és odalépsz a pénztároshoz, sosem mondod neki azt:

“- Jó napot kívánok, egy vonat jegyet kérek.”

Mindig benne van a mondatodban, hogy hova kéred, és mikor akarsz utazni. Ezt azért tartottam fontosnak elmondani mert a legtöbben kihagyják a nulladik lépést, azaz pontosan mi a céljuk a felújítással, és mikorra akarnak odaérni.

Éppen ezért mielőtt belekezdenél a feladat technikai megvalósításába, határozd meg azt, hogy mi a célod a felújítással és mikorra akarod befejezni! Világosan megfogalmazott cél nélkül nem is tudsz oda eljutni, és megfelelő határidőt sem tudsz szabni. Célszerű leírni, hogy mit akarsz megvalósítani.

A célok az alábbiak lehetnek, a teljesség igénye nélkül:

Fűtés költség csökkentés

Nedvesedés megszüntetése

A lakás szebbé varázsolása

A megunt külső jegyek megváltoztatása

A lakás értékének növelése

Bővítés

Szobák elrendezésének megváltoztatása

Stb.

Ha megvan a cél, kisebb munkafolyamatokra kell bontani, hogy átlásd a tennivalókat.

Munkám során azt tapasztaltam, hogy a felújítók több, mint 90 százaléka nem tudja határidőre megvalósítani a feladatot. A határidő betartását egy sor - rajtad kívül álló - körülmény befolyásolja. Ha hosszabbra hagyod a határidőt mint elsőre szeretted volna egy csomó stresztől megkíméled magad.

A határidőt befolyásoló tényezők:

Mennyi pénzed van?

Mennyi időd van amivel Te rendelkezel?

Az anyagok beszerzése

A kivitelezők kiválasztása

A kivitelező munkavégzésének gyorsasága

A kivitelező megbízhatósága

Technológiai idők: pl. ragasztó, festék száradása

A határidő legyen rugalmas! Házasságokat is megingató ereje lehet, ha nem tudjátok betartani azt a határidőt, amit ti szabtatok ki önmagatoknak.

2018. jan. 12. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez, kérdező, elsősorban a párod alkotókedvétől függ. Ha úgy áll a dologhoz, valóban néhány év alatt megoldható a dolog, de ha közben valami kedvét szegi, mindig talál kifogást, hogy most éppen miért nem aktuális a dolog.

Én egy felújításba úgy kezdek bele, hogy előre eltervezek minden lépést. Most pl ott tartok, hogy az egyik szobában le akarom verni a vakolatot. Ehhez nekem nem a kőműveskalapács beszerzése az első lépés, hanem árkot ásni a garázstól a kútig.

Fura, mi? Elárulom, hogy miért. Földkábelt akarok lefektetni a kútig, és ha már amúgy is mély árkot kell ásnom, abba belemehet a levert vakolat is, amit egyébként nem tudnék hova tenni. :-))

2018. jan. 14. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!