Panel lakás felújítása mennyibe kerül? Bp. Közeli nagyváros. Burkolás munkadíj, glett+festés, ablakcsere munkadíj, stb? Tapasztalatok?
3. emeleti 60m2-es lakás.
Köszönöm!
Csak vidéken tudom az árakat.
Burkolás vidéken kb: 3000-5500ft/m2+anyag(ez is kb ennyi)
Panel lakásnál nem tudom miért kell glettelni? ott a falakat csak "tedizni" és tapétázni kell.
Festés kb 450-750ft/m2 egy szín, a több szín tapéta már emeli az árat.
Ablakra van árkalkulátor az interneten, számolja ki!
Summa:
30 m2 járólap * 5000ft= 150.000*2
20 m2 csempe * 5000ft= 60.00*2
festés kb 300.000-550.000ft
laminált padló 5000ft*m2
sok sok egyéb kiegészítő.
Mi egyszer kikalkuláltuk amikor lakást néztünk, hogy tudjuk megéri-e felújítandót venni.
50-55 nm-eseket néztünk, új konyha, fürdő, wc, belső nyílászárók, bejárató ajtók, vezetékek újrahúzása, stb. olyan két millióra saccoltuk és akkor pl. a festést, laminált lapozást magunknak oldottuk volna meg. Az ablakok cseréje ebben nincs benne, annak utána sem néztünk mennyibe kerülne.
A panelban nem lehet egyenlőtlen a fal, max fúrás utáni kisebb hibát kell glettelni és a mennyezetet szokták simára kihúzni mivel régen a rücskös volt a divat. (panel: előre legyártott vasbeton elemek, amiket összeillesztenek).
A tapéta meg igazán most divat csak most nem az egész falat, hanem kisebb csíkokban pl kanapé mögött, tv mögött, gyerekszobába állatmintás, nem úgy mint régen a rusnya falat ezzel fedték le a fűrészporos lóf@sszal.
A festékboltba kb 300 különböző mintájú tapéta van kb:2999-19999-ft-ig.
"A panelban nem lehet egyenlőtlen a fal, max fúrás utáni kisebb hibát kell glettelni és a mennyezetet szokták simára kihúzni mivel régen a rücskös volt a divat. "
Te láttál már panel falat pusztán, tapéta nélkül? Én 23 évet húztam le benne (3 különböző lakásban konkrétan), a falak mindenhol rücskösek, konkrétan kiállnak belőle a kisebb nagyobb kavicsok, amiket a betonba kevertek. Pont úgy néz ki belül is, mint kívül (a panelprogram előttről biztos emlékszel még rá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!