Házfelújítás! Sokkaljam ezeket az árakat? Vagy korrekt?
Összeszedtem minden mestert, akiktől kaptam árajánlatot, a jövőre felújítandó házunkhoz. Ház paraméterei: 116 nm, 38 centis tégla fal, totális kibelezésre vár.
Villanyszerelés: anyagárral+terv, újravezetékezve véséssel, Asfora kapcsolókkal, konnektorokkal, fi relé, biztosítékok, led mennyezeti lámpák: 980 eft
Ablakcsere 3 rétegű üvegezéssel: 4/18/4/18/4; U= 0,5 [W/m2K] és bejárati ajtó csere: 1,55 mft
Homlokzati szigetelés: munkadíjjal, 14 centis Grafitos, 4 centis ablak káva körüli grafitos és 10 cm xps lábazati szigetelés, 3500ft/nm falburkolóval: 2,2 mft
Esőcsatornázás: anyagárral 450eft
Tető alatti deszkázás: anyagárral 530eft
Tetőszigetelés: közetgyapottal: 350eft
Terasz: 27nm, 60cm magas betonból kiöntött, 3500ft/nm járólappal: 950eft(szerintem rettenetesen sok)
Vízvezeték szerelés: újravezetékezve anyagárral 790eft
Fűtés: munkadíjjal: 42nm padlófűtés+8cm xps alj.szig.: (előszoba, konyha, fürdő, wc, étkező), kondenzációs kazánnal, gáztervvel, lapradiátorokkal szerelve, 3,3 mft
Szobák: nagyon magas kopásállóságú osztályos, laminált parkettával, 413eft
Fürdőszoba: anyagárral, káddal, elválasztott üveglapos tusoló a kádon, mosdókagyló, Grohe csaptelepekkel, 550eft
Wc: anyagárral, 210eft
Járólapozás: Előszoba, konyha, étkező munkadíjjal, 14000eft/nm (kiválasztott járólappal, fuga, csemperagasztó kiegyenlítőzve
Konyha: gépekkel 970eft
Martinmarcii :DDDDD.
Teljesen korrekt ár, egy picit talán magas is a 10000/nm ár anyagostól. Csongrád megyében azért kutakodj még, kell, hogy találj 3500-4000eft/nm áron dolgozó szigetelőst.
Amit még sokallok: tető alatti lambériázás, esőcsatorna, terasz.
Jó tanács: Magad vegyél meg mindent, szánd rá az időt.
Bocsánat, akkor félreérthető volt a kiírásod a 3500-zal kapcsolatban.
Jogod van a házad szigetelésére a szomszéd oldalán, plusz karbantartási céllal törvény kötelezi, hogy beengedjen. Persze ha hülye, akkor ez rajtad nem sokat segít, csak azért írtam, hogy tudd, hogy ez nem szívesség a részéről, hanem természetes kötelesség. Az OTÉK-ra és a 312/2012 xi. 8 jogszabályokra hivatkozhatsz vita esetén, ki is keresheted a vonatkozó részt.
Akkor bocsánat, félreérthető volt a hőszigeteléses kiírásod.
Viszont a szomszédnak kötelessége beengedni a telkére a házad karbantartása miatt, a hőszigetelés is törvényadta jogod, nem szükséhes az engedélye. Persze ha hülye, ez nem sokat segít, csak azért írom, hogy tudd, nem szivességet tesz, hanem törvényadta kötelessége. Vita esetén az OTÉK-ra és a 312/2012 xi. 8 jogszabályra hivatkozhatsz, ki is keresheted a vonatkozó részt.
Nem, bocsánat, utánanéztem. Az OTÉK csak közterületre, vagy saját telek oldalkertjébe engedi a benyúlást, méretkorlátozás nélkül (akár a megengedett beépítettség átlépésével).
A szomszéd telkére valóban átmehetsz, ezt köteles megengedni a karbantartás végzésére, viszont a telekhatárt és magántulajdonát nem sértheted meg a hőszigetelés felhelyezésével. Ilyen esetben meg kell egyezned vele, akár megvásárolni az érintett területet.
Viszont ehhez érdemes tisztázni a valós telekhatárokat.
Ha nem tudod azt az oldalt szigetelni, a többi oldal szigetelése felesleges, sőt nagy károkat okozhat. A falazat hőmérsékletkülönbsége (lesz egy meleg, szigetelt falad és egy lehűlő szigeteletlen) repedést okozhat, valamint páralecsapódás jöhet létre. Ez penészedést, egészségkárosodást, hosszú távon a falazat tönkremenetelét okozhatja.
Jobb,ha veszel másik házat!
Ennyi pénzt kidobni áhh. Ez sose fogja visszahozni,na de mind1.
A terasz szerintem is sok.
Nekünk tavaly nyáron csinálta kőműves MESTER(!) a 4x7=28m2-es teraszunkat a Balatonnál (az sem egy olcsó hely) bevasazott betonból, anyaggal együtt kevesebb mint a neked írt feléért.
25ezerft/nap dolgozott, a culágere 10ezerFt/napért, ez napi 35ezer és 4 napot dolgozott, tehát a munkadíjuk kettejüknek volt ebből 140ezer, a többi az anyag.
Sőt, mivel nem ott lakunk, még naponta elküldte a fiát locsolni a betont, este meg munkából hazafelé ő locsolta meg. (gondolom ezt már barátságból)
Ráadásul nekünk lejtős a telek, az egyik oldalon 1 m magasra kellett csinálni a másik felén csak 40 cm-re, tehát a magas oldalán még 4 fokú lépcsőt is készített, azt is bevasalva, 1,5 méter szélességben.
Burkolva csak idén nyáron lett, annak a munkadíja 3500Ft/m2, a fagyálló csempe és a ragasztó árára már nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!