Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Házfelújítás! Sokkaljam...

Házfelújítás! Sokkaljam ezeket az árakat? Vagy korrekt?

Figyelt kérdés

Összeszedtem minden mestert, akiktől kaptam árajánlatot, a jövőre felújítandó házunkhoz. Ház paraméterei: 116 nm, 38 centis tégla fal, totális kibelezésre vár.

Villanyszerelés: anyagárral+terv, újravezetékezve véséssel, Asfora kapcsolókkal, konnektorokkal, fi relé, biztosítékok, led mennyezeti lámpák: 980 eft

Ablakcsere 3 rétegű üvegezéssel: 4/18/4/18/4; U= 0,5 [W/m2K] és bejárati ajtó csere: 1,55 mft

Homlokzati szigetelés: munkadíjjal, 14 centis Grafitos, 4 centis ablak káva körüli grafitos és 10 cm xps lábazati szigetelés, 3500ft/nm falburkolóval: 2,2 mft

Esőcsatornázás: anyagárral 450eft

Tető alatti deszkázás: anyagárral 530eft

Tetőszigetelés: közetgyapottal: 350eft

Terasz: 27nm, 60cm magas betonból kiöntött, 3500ft/nm járólappal: 950eft(szerintem rettenetesen sok)

Vízvezeték szerelés: újravezetékezve anyagárral 790eft

Fűtés: munkadíjjal: 42nm padlófűtés+8cm xps alj.szig.: (előszoba, konyha, fürdő, wc, étkező), kondenzációs kazánnal, gáztervvel, lapradiátorokkal szerelve, 3,3 mft

Szobák: nagyon magas kopásállóságú osztályos, laminált parkettával, 413eft

Fürdőszoba: anyagárral, káddal, elválasztott üveglapos tusoló a kádon, mosdókagyló, Grohe csaptelepekkel, 550eft

Wc: anyagárral, 210eft

Járólapozás: Előszoba, konyha, étkező munkadíjjal, 14000eft/nm (kiválasztott járólappal, fuga, csemperagasztó kiegyenlítőzve

Konyha: gépekkel 970eft

2018. szept. 18. 14:29
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Martinmarcii :DDDDD.

Teljesen korrekt ár, egy picit talán magas is a 10000/nm ár anyagostól. Csongrád megyében azért kutakodj még, kell, hogy találj 3500-4000eft/nm áron dolgozó szigetelőst.

Amit még sokallok: tető alatti lambériázás, esőcsatorna, terasz.

Jó tanács: Magad vegyél meg mindent, szánd rá az időt.

2018. szept. 19. 09:45
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, akkor félreérthető volt a kiírásod a 3500-zal kapcsolatban.

Jogod van a házad szigetelésére a szomszéd oldalán, plusz karbantartási céllal törvény kötelezi, hogy beengedjen. Persze ha hülye, akkor ez rajtad nem sokat segít, csak azért írtam, hogy tudd, hogy ez nem szívesség a részéről, hanem természetes kötelesség. Az OTÉK-ra és a 312/2012 xi. 8 jogszabályokra hivatkozhatsz vita esetén, ki is keresheted a vonatkozó részt.

2018. szept. 19. 10:12
 33/44 anonim ***** válasza:

Akkor bocsánat, félreérthető volt a hőszigeteléses kiírásod.

Viszont a szomszédnak kötelessége beengedni a telkére a házad karbantartása miatt, a hőszigetelés is törvényadta jogod, nem szükséhes az engedélye. Persze ha hülye, ez nem sokat segít, csak azért írom, hogy tudd, nem szivességet tesz, hanem törvényadta kötelessége. Vita esetén az OTÉK-ra és a 312/2012 xi. 8 jogszabályra hivatkozhatsz, ki is keresheted a vonatkozó részt.

2018. szept. 19. 10:19
 34/44 A kérdező kommentje:
Ezt viszont jó újra hallani, 10 éve még én is így tudtam. De nem csak 10 centiig engedheti?? A fölötti vastagságot követően vele kell egyezkednem, nem?
2018. szept. 19. 10:54
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem, bocsánat, utánanéztem. Az OTÉK csak közterületre, vagy saját telek oldalkertjébe engedi a benyúlást, méretkorlátozás nélkül (akár a megengedett beépítettség átlépésével).

A szomszéd telkére valóban átmehetsz, ezt köteles megengedni a karbantartás végzésére, viszont a telekhatárt és magántulajdonát nem sértheted meg a hőszigetelés felhelyezésével. Ilyen esetben meg kell egyezned vele, akár megvásárolni az érintett területet.

Viszont ehhez érdemes tisztázni a valós telekhatárokat.

Ha nem tudod azt az oldalt szigetelni, a többi oldal szigetelése felesleges, sőt nagy károkat okozhat. A falazat hőmérsékletkülönbsége (lesz egy meleg, szigetelt falad és egy lehűlő szigeteletlen) repedést okozhat, valamint páralecsapódás jöhet létre. Ez penészedést, egészségkárosodást, hosszú távon a falazat tönkremenetelét okozhatja.

2018. szept. 19. 12:00
 36/44 anonim ***** válasza:
Kőműves vagyok, 15 000 ft/m2 alatt nem vállalok homlokzati hőszigetelést. Igaz ebben benne vannak a hőszigetelt párkányok is, szellőzők, bádogos munkák, állvány, vakolat, tűzgátak, stb. minden. kezdőprofil nem kell, nem rakok.
2018. szept. 19. 12:23
 37/44 anonim válasza:
44%

Jobb,ha veszel másik házat!

Ennyi pénzt kidobni áhh. Ez sose fogja visszahozni,na de mind1.

2018. szept. 19. 14:54
 38/44 anonim ***** válasza:
59%

A terasz szerintem is sok.

Nekünk tavaly nyáron csinálta kőműves MESTER(!) a 4x7=28m2-es teraszunkat a Balatonnál (az sem egy olcsó hely) bevasazott betonból, anyaggal együtt kevesebb mint a neked írt feléért.

25ezerft/nap dolgozott, a culágere 10ezerFt/napért, ez napi 35ezer és 4 napot dolgozott, tehát a munkadíjuk kettejüknek volt ebből 140ezer, a többi az anyag.

Sőt, mivel nem ott lakunk, még naponta elküldte a fiát locsolni a betont, este meg munkából hazafelé ő locsolta meg. (gondolom ezt már barátságból)

Ráadásul nekünk lejtős a telek, az egyik oldalon 1 m magasra kellett csinálni a másik felén csak 40 cm-re, tehát a magas oldalán még 4 fokú lépcsőt is készített, azt is bevasalva, 1,5 méter szélességben.

Burkolva csak idén nyáron lett, annak a munkadíja 3500Ft/m2, a fagyálló csempe és a ragasztó árára már nem emlékszem.

2018. szept. 19. 16:07
 39/44 anonim ***** válasza:
24%
Én nem olvastam az előző komikat, de arra gondolok, hogy lehet, hogy túl sokan vannak a piacon, ezért egy szerelő pl kevés munkaajánlatot kap, és akkor ezért kénytelen ilyen magasra felemelni az árait. Viszont így megint mást hívnak helyette, aki olcsóbb. Meg így pl lehet gyakorolni se tud annyira, nemtom mennyir e lehet pl kijönin a gyakorlatból, ha sokáig nem hivják.
2018. szept. 19. 18:41
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: ennek pont az ellenkezője van a valóságban. Iszonyatos szakemberhiány van mindenhol. Festő ismerősömtől tudom, hogy emiatt sokszor ő is szürreális árakat mond, mert lemondani munkát az presztízsveszteség, úgyhogy néha a normál ár dupláját mondja. A baj akkor van amikor a kliens rá is bólint. Olyankor jön a hétvégi műszak. :)
2018. szept. 20. 01:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!