Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Házfelújítás! Sokkaljam...

Házfelújítás! Sokkaljam ezeket az árakat? Vagy korrekt?

Figyelt kérdés

Összeszedtem minden mestert, akiktől kaptam árajánlatot, a jövőre felújítandó házunkhoz. Ház paraméterei: 116 nm, 38 centis tégla fal, totális kibelezésre vár.

Villanyszerelés: anyagárral+terv, újravezetékezve véséssel, Asfora kapcsolókkal, konnektorokkal, fi relé, biztosítékok, led mennyezeti lámpák: 980 eft

Ablakcsere 3 rétegű üvegezéssel: 4/18/4/18/4; U= 0,5 [W/m2K] és bejárati ajtó csere: 1,55 mft

Homlokzati szigetelés: munkadíjjal, 14 centis Grafitos, 4 centis ablak káva körüli grafitos és 10 cm xps lábazati szigetelés, 3500ft/nm falburkolóval: 2,2 mft

Esőcsatornázás: anyagárral 450eft

Tető alatti deszkázás: anyagárral 530eft

Tetőszigetelés: közetgyapottal: 350eft

Terasz: 27nm, 60cm magas betonból kiöntött, 3500ft/nm járólappal: 950eft(szerintem rettenetesen sok)

Vízvezeték szerelés: újravezetékezve anyagárral 790eft

Fűtés: munkadíjjal: 42nm padlófűtés+8cm xps alj.szig.: (előszoba, konyha, fürdő, wc, étkező), kondenzációs kazánnal, gáztervvel, lapradiátorokkal szerelve, 3,3 mft

Szobák: nagyon magas kopásállóságú osztályos, laminált parkettával, 413eft

Fürdőszoba: anyagárral, káddal, elválasztott üveglapos tusoló a kádon, mosdókagyló, Grohe csaptelepekkel, 550eft

Wc: anyagárral, 210eft

Járólapozás: Előszoba, konyha, étkező munkadíjjal, 14000eft/nm (kiválasztott járólappal, fuga, csemperagasztó kiegyenlítőzve

Konyha: gépekkel 970eft

2018. szept. 18. 14:29
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
96%

A homlokzati hőszigetelés munkadíja 5000 Ft-ért sajnos ma nem sok. A járólapra kapott 14000 Ft-os m2 ár sem tűnik borzasztónak, ha jobb minőségű lapot akarsz lerakatni, nem obi gazdaságost. Így nehéz véleményezni, hogy nem tudni a mennyiségeket.

A fürdőt nem burkolják? A konyha egyáltalán nem drága.

2018. szept. 18. 18:45
 22/44 anonim ***** válasza:
88%

16-os vagyok, látom járt erre egy részeg tetőfedő és jól lepontozott, de tojok rá!

Változatlanul nem értem, hogy mi a franc kerül 450ezerbe, amikor egy 4 m-es szál csatorna max. 2800 Ft, a kampók, bilincsek 4-500Ft/db.

Csak azért kérdem, mert a mi 10x10-es házunknak az anyagára mindennel együtt volt 92ezer, úgy, hogy a kémények nyakára is került gallér. A munkadíj volt 80ezer

összesen 172ezer és körberöhögtek a szomszédok, hogy palira lettem véve.

2018. szept. 18. 19:42
 23/44 anonim ***** válasza:
96%

Most nem azért, de ha ez a ház pesten van, akkor reális, legalábbis az a része amire van rálátásom. Mi a 4. kerületben újíttattunk fel egy panel lakást, általában mindenre 3, de többnyire 4 helyről kértünk ajánlatot.

Nekünk 69nm-en 2 rétegű VEKA ablakok ROTO vasalattal, redőnnyel, mindennel 1,1M. Villanyszerelés kapcsolókkal, mindennel, teljes újrahúzással 650. A burkolás valóban soknak tűnhet így, hogy 14000/nm, de mi pl. PEI 5-ös greslapokat rakattunk le aminek 5500 volt négyzetmétere, plusz a munkadíj még egyszer ennyi. A laminált padló is reális lehet, nekünk a szobákban szintén az van, 10mm-es, AC5-ös kopásállóságú aminek 5-6000től indul négyzetmétere. Nekünk 55nm-nyi felületet kellett lerakni laminálttal, az volt 300 egynéhány ezer. A konyhánkban csak a bútor 600 (a magasfényű fehér rohadt drága), sütő 200, mosogatógép 150, főzőlap 70, mosogató + csaptelep 50. Nagyjából mindenből minőségi cuccot vettünk, munkásból meg azt választottuk ki aki a legjobb árat adta és úgy is éreztem, hogy értjük egymást. A többi tételhez nem tudok hozzászólni, de ha viszonyítani akarok, akkor azt mondom, hogy többé-kevésbé reálisak az árak.

2018. szept. 18. 20:26
 24/44 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem baromi olcsó a hőszigetelés, kb. féláron van így is mint a piaci ár.
2018. szept. 18. 20:40
 25/44 anonim ***** válasza:
59%
24-es! Miért van féláron te szerinted? Részletezd légyszi. Ez az ár nagyon is tisztességes.
2018. szept. 18. 22:46
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem tudom, hány ablak van a házon, nem sokallom, a saját tapasztalataim alapján (a legtöbb nyílászáróm passzívház szintű, csak a tetőablak nem, ráadásul fa, nem volt olcsó, de nem bántam meg).

A teraszhoz nem értek, de az rém soknak tűnik, bár a betont most nem tudom kiszámolni, mennyi. Nálunk elég jó áron dolgoztak a szakik, a csatornázás is olcsó volt, ott az anyagár sem horror.

A fürdő, konyha az bármennyi pénzt elvihet, ez az a dolog, ahol sokat számít, hogy konkrétan mit akarsz s ugye, mekkorák a helyiségek. Az akár korrekt is lehet.

Néha nézek, hogy mennyi százezer forint egy ház kifestése, úgyhogy a fentiek közül kevés esetben lepődök meg.

Egy ekkora ház alapos felújításáért 13 millió nem is sok, hallottam én már összegeket s a kis nyaralóm is simán benne lenne már ennyiben, ha lett volna elég pénz s nem magunk burkolunk, igaz, itt alaposabb átalakítás volt, node jóval kisebb is.

2018. szept. 18. 23:58
 27/44 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek fiúk! Akartam írni, hogy Martinmarcii és hozzá hasonló kretén ne írjon. Nőként már nekem is hajmeresztő, amiket összehazudott a teleregényében. Szóval tényleg nem tudom, hogy lenne már fél áron a homlokzati szigetelőanyag. Tulajdonképp majdnem 10000ft/nm áron jön ki a homlokzati szigetelés munkadíjjal. Ez nem tudom kinek kevés...., nekem speicel nagyon sok. Nincs előttem tételesen, de azt hiszem csak 100-120eft a kezdősín. Annyit viszont energetikus mondott, hogy 14 centis grafit szigetelés KELL egy 38cm vastag kisméretű téglából épített háznak, ha nem akarok egy nagy energiavámpírt.

A legdurvább tényleg az nyílászáró, de van két 260x150 és 4db 150x150 es ablak. Az első csak 500eft rejtett tokozású redőnnyel.

Köszi az esőcsatornázásről írtakat, keresek mást, ugyanez csinálná meg az eresz alatti lambériázást is, és tényleg nem kell, hogy 1 milliót elvigyen. Szomszédot kérdeztem, azt mondta, hogy 52fm esőcsatornázás kb 180-220eft. Írjatok még,

2018. szept. 19. 08:13
 28/44 anonim ***** válasza:
78%

27

Szívesen. Én is nő vagyok.

A harmadik, magam vezényelte felújítással a hátam mögött.

2018. szept. 19. 09:09
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy korábban írtam, energetikával is foglalkozom.

A 14 cm Grafitos 0,19 w/m2K hőátbocsátást tud a téglával.

Sima EPS 0,23 (bár rögzítéssel nem számoltam 1-2 századot ront). Az előírás 0,24, tehát túlzás, hogy KELL, inkább ajánlott (a kisebb érték a jobb).

Viszont 14 cm grafitos 3500 Ft, 16 cm sima (0,21-et tud, bőven jó) csak 2700 Ft. Máris spóroltál mennyit? Mondjuk 100,000 Ft-ot (10x10-es házat 3 m magassággal feltételezve).

Neked eddig a sima téglafalra 1,43 W/m2K volt a hőátbocsátás, tehát nagyságrendekkel jobb bármelyik választás, köztük már az a néhány század különbség nem oszt, nem szoroz.

Ettől függetlenül, a grafitos anyagra, főleg, ha azt te kérted, az anyagár még mindig korrekt volt. Kellő odafigyeléssel, utánajárással, olyan munkákkal, amit esetleg meg tudtok oldani házon belül, valóban rengeteget lehet spórolni.

Egyébként leszóltad, aki azt írta, hogy a homlokzati szigetelés féláron van a valósághoz képest. A kérdésben 3500-at írtál munkadíjjal (én írtam, hogy ez csak a szigetelés ára kb.), most pedig már 10.000-ről beszélsz munkadíjjal, mégis lepontoztátok.

Ez a "szomszéd szerint hülyeség", meg "aszonta a szomszéd"... Mondani olyan könnyű bármit is. Kérd el tőle akkor a mester elérhetőségét, meg az ereszcsatorna tanúsítványát (amiről szerintem még hallani sem hallott). Aztán hasonlítsd össze a műszaki tartalmat, hogy horganyzott-e, hogy megfelelő anyagvastagságú-e, vagy pl. egy vékony festett hulladék, ami 10 év alatt lerohad a tetőről. Aztán ezután hasonlísd össze az árat.

Még mindig a semmiről vitatkozunk. Utána kell járni szépen mindennek. Megmutathatod egy műszaki ellenőrnek az ajánlatot, biztos jelzi majd, ha valamit túlzásnak talál, arra kérhetsz mástól ajánlatot, ha nem kapsz, akkor ez van, csodát ő sem tud tenni. Persze ő sem fog ingyen dolgozni.

2018. szept. 19. 09:18
 30/44 A kérdező kommentje:

Bocsáss meg, de nem ezt írtam. Azt írtam, hogy a falburkoló lesz 3500ft/nm, ami a lábazaton lesz. A grafitos rendszer, kapart fehér vakolattal pedig 4500ft/nm, és erre jön rá a kezdősín az élek és a tiplik. A munkadíj 4500ft, legalábbis itt Csongrád megyében.

A másik a probléma, hogy örülhetünk, hogyha tehetünk homlokzati szigetelést a szomszéd oldalán, mivel telekhatáros a ház. Itt csak mi képzeljük, hogy ma körbe lesz szigetelve a ház és engedélyezi a szomszéd.

2018. szept. 19. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!