Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakásfelújítás két millióból?

Lakásfelújítás két millióból?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lakásfelújítást tervezek a közeljövőben. Vidéki nagyváros, 4.emeleti 1+2 felszobas, 51 nm tégla lakásról van szó. Ami már ki van cserélve.az összes ablak, erkelyajto,illetve újak a lapradiatorok. Amit szeretnék: komplett fürdő felújítás,az egész lakás festése. Jelenleg nagyon régi festék van rajt. Egy idős holgy lakott benne. Szóval, gletteles, minden. Illetve az egész lakásban burkolat csere es a konyhába egy konyhabutor, ami igazából egy főző fülke, nagyon pici. Villanyrendszert átnézetem szakival, ahhoz nem kellett hozzányulni, csak a konnektorokat es a biztonsági fokapcsolot cserélte. Tudom, hogy ezt igy pontosan nem lehet kiszamolni es sok mindentől függ de akinek van tapasztalata, szivesen venném a véleményét, hogy érdemes nekiallnom-e ennyi felújítási kerettel. Az anyagokrol annyit, hogy nem tervezem a legolcsobb, leggagyibb dolgokat megvenni de nem is a max prémium minőség... Lesz időm akciokat lesni, mert nem sürget az idő. Továbbá a bontási munkákat megcsinaljuk mi. Szivesen veszem bárkitől az építő jellegű tapasztalatokat. Üdv
2018. aug. 24. 11:51
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Még nem volt meg a felújítás, csúszott a dolog. Jövő nyáron lesz esedékes.

Kicsit változott a terv és ezzel együtt a költségvetés is.

Az eddig leírtak mellett Ki szeretném cseréltetni a villanyhálózatot, ez +350-400.000 ft-os költség.

Fürdőszoba keretet növeltem 700.000 ft-ra.

Illetve a konyhát ugye gépesíteni is kell a bútor mellett.

2.7-3 millió forintom lesz erre a célra.

Ha majd érdekel valakit szívesen megosztom hogyan alakult végül a felújítás, sikerült-e keretben maradni.

2019. aug. 25. 12:28
 22/31 anonim válasza:
hogy áll a lakás?
2019. okt. 7. 00:41
 23/31 A kérdező kommentje:
Előtted írtam, hogy módosult a költségvetés és az időpont mert pár dologgal bővült a felújítás. Nyáron kezdünk. Ha érdekel valakit majd írok, hogy állunk.
2019. okt. 8. 15:23
 24/31 A kérdező kommentje:
Az anyagbeszerzés szépen lassan elindult, a buli pedig május végén kezdődik......
2020. jan. 10. 23:05
 25/31 A kérdező kommentje:

Megkaptam az árajánlatokat, amik a következők:

Azt tudni kell, hogy erősen baráti árakat kaptam, ismerősöktől.

Villany: (ez munka+anyag komplett) Komplett vezetékcsere + vésés 200.000 + teljesítménybővítés, új órával 45.000 . Ez az utóbbi kész, tegnap csinálták meg.

Kőműves munka+hidegburkolás: (Ez csak munkadíj)

-Bejárati ajtó csere + a felette lévő rész beépítése.

-8 nm új aljzatbeton 8mm (kisszoba)

-Falazat helyreállítása a fürdőszoba és a villany vésés után.

-Fürdő falainak burkolásra alkalmas állapotba állítása (nem teljesen egyenes mindenhol)

-Padloponozás

- kb 40 nm burkolása

-anyagmozgatás, sitt lehordás

Ajánlat Összesen: 260.000 ft - ehhez az anyag ár jön még )

Vizes munka: (anyag + munkadíj )

-Bontás

-Teljes csőcsere

-5 kiállás

-Takarítás

-Szerelvényezés

Ajánlat: 150.000

Festés: (csak munkadíj!)

-Enyves festék kaparás

-Alapozás

-2x glett

-Festés

220.000-250.000 (+6000/ajtó+anyag)

Amiket meg kell venni:

-Bejárati ajtó

-Fürdő szaniterek...stb

-Hidegburkolat + csempe (40 nm összesen csempével)

-Melegburkolat (30 nm)

-Csillárok, lámpák, dekor

Konyhabútor csináltatva lesz a főzőfülkébe.

Beltéri ajtók fel lesznek újítva, nem cserélve.

2020. jan. 30. 21:16
 26/31 anonim válasza:
100%
Nos, kiváncsian várom a fejleményeket.
2020. febr. 17. 14:11
 27/31 A kérdező kommentje:
Elindult a felújítás, a vízes végzett, nemsokára a villany is kész.
2020. jún. 15. 21:18
 28/31 A kérdező kommentje:

És itt a vége. Jelentem végeztem. Nem jöttem ki két millióból de ennek az az oka, hogy jelentősen nőttek az igények. A 70%-os felújításból az lett, hogy minden ki lett cserélve és fel lett újítva.

-bontás, sitt elhordás

-a lakás 70%-a új beton aljzatot kapott.

-teljes villanyvezeték csere, véséssel sok új áramkör (összesen hét) + teljesítménybővítés + szerelvényezés

-teljes vízvezeték csere (6 kiállás, véséssel + szerelvényezés)

-bejárati ajtó csere + 4 db beltéri ajtó csere , ezen kívül két helyiségen az ajtót megszüntettem.

-az összes ablak kapott redőnyt szúnyoghálóval (1 erkélyajtó, 2 kisablak + 2 nagy)

-falazat helyreállítása épületgépészet után

-kb 50 nm-t burkoltak (csempével együtt)

-új bojler (ariston velvo 80 ) , fürdő szaniterek, stb....

-kb 30 nm laminált padló

-lámpák (ikea...stb)

...és a lényeg... kulcsrakészen eddig : 2.7 milla ebben kulcsrakészen minden benne van a legapróbb dolgoktól (munkadíj, anyag, minden...)

Ehhez hozzátartozik, hogy a szakik jelentős része ismerős volt és korrekt árakat kaptam munkadíjra. Illetve számlát nem kértem semmiről.

Ehhez még hozzá jött:

Egy rohadt nagy beépített szekrény (mdf)

Illetve egy komplett honyhabútor (mdf)

Teljes asztalos munka anyaggal, összeszerelve: 480.000

Gépek: Beépített sütő, főzőlap, beépített mikró, mosogatógép, szárítógép, mosógép, hűtő (egyik sem gagyi fajta, jellemzően A++ vagy A+++ mindegyik megbízható márkától. )

Itt egyedi árajánlatot kértem egy nagy üzletlánctól.

Korrektek voltak:

Amit felsoroltam: 560.000,-

2020. aug. 24. 21:26
 29/31 A kérdező kommentje:
Festés kimaradt.: (kaparás, alapozás, 2x glett, 2x festés ) ez is benne van az árban természetesen
2020. aug. 24. 21:37
 30/31 anonim ***** válasza:
Mennyi lett a komplett végösszeg?
2020. aug. 25. 07:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!