50nm-es 50-60as években épült csakádi ház felújítása 2018-ban kijönne 9-10 millióból?
Ezt így nem lehet megmondani, függ az igényektől is.
Akár még ki is jöhet.
Ha a tető és a fal jó akkor az tulajdonképp szerkezetkész állapot + bontás.
Igényeink kb. felső-középkategória. Bútorokat nem kell venni.
Abban szerencsések vagyunk, h van burkoló és vizes barát, ezeknél a munkáknál csak anyagárat kell számolni.
Teljes fűtés kiépítés, konyha, fürdő teljes kialakítás, ablakcsere, külső szigetelés stb.
A ház tényleg nem nagy 49nm összesen, de nekünk bőven elég lenne, és nagyon jó helyen van Budapesten.
Köszönöm a válaszokat!
A 10 millió a plafon lenne, és félünk,h ennyiből se állna meg.
Sokan riogatnak, hogy egy ilyen felújítás sokkal rosszabb mint egy új ház építése.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor inkább úgy fogalmaznék, h szeretnénk a maximumot kihozni ennyi pénzből.
Tudjuk, h nagyon sok munka lesz vele.
A maximumot meg kevesebből is ki lehet hozni... + vannak megoldások amikkel a mérnökök sem számolnak...
Nekem pl jj kategóriás volt a ház mikor vettem, ez a legrosszabbnál rgyel jobb,
Azt mondta a mérnök, ha mindent cserélek korszerűre padlótól a padlásig, akkor is csak gg ami a középkategória alja...
Miután a folyosót körbevettem zárt hőszigetelt télikerttel, az északi fal kapott 15cm szigetelést, majd felhúztam oda a fűtött garázsomat, a fűtött lakrész dd-kategóriába esik...
Egy 10 éve lakatlan 70es évek beli ház volt, 2012ben vettem, 4milliót költöttem rá eddig, ami nem áram vagy gáz, azt én csinálom.
Nekünk 80m2 ház teljes felújítás (külső szigetelés, padlófűtés lerakása, minden vezeték cseréke, burkolások, nyílászárók) 4m Ft-t volt mert mindent mi csináltunk.
Ha nem te csinálod, hanem embereket fogadsz necces a 10m, még 50m2-nél is.
Nekünk az egész ház újravezetékelése (ipari árammal) 200e Ft volt anyagáron, ezt űrajánlat alapján 700-1.000.000 Ft között csináltak volna.
Így kalkulálhatsz :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!