Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakásfelújítás két millióból?

Lakásfelújítás két millióból?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lakásfelújítást tervezek a közeljövőben. Vidéki nagyváros, 4.emeleti 1+2 felszobas, 51 nm tégla lakásról van szó. Ami már ki van cserélve.az összes ablak, erkelyajto,illetve újak a lapradiatorok. Amit szeretnék: komplett fürdő felújítás,az egész lakás festése. Jelenleg nagyon régi festék van rajt. Egy idős holgy lakott benne. Szóval, gletteles, minden. Illetve az egész lakásban burkolat csere es a konyhába egy konyhabutor, ami igazából egy főző fülke, nagyon pici. Villanyrendszert átnézetem szakival, ahhoz nem kellett hozzányulni, csak a konnektorokat es a biztonsági fokapcsolot cserélte. Tudom, hogy ezt igy pontosan nem lehet kiszamolni es sok mindentől függ de akinek van tapasztalata, szivesen venném a véleményét, hogy érdemes nekiallnom-e ennyi felújítási kerettel. Az anyagokrol annyit, hogy nem tervezem a legolcsobb, leggagyibb dolgokat megvenni de nem is a max prémium minőség... Lesz időm akciokat lesni, mert nem sürget az idő. Továbbá a bontási munkákat megcsinaljuk mi. Szivesen veszem bárkitől az építő jellegű tapasztalatokat. Üdv
2018. aug. 24. 11:51
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Ahogy én matekoztam. Fürdőt külön veszem: 500.000 teljes felújítás. De mondom pici a fürdőm. Remélem ennyi elég lesz, mindennel.

Ez még pénz kérdés: de az A terv szerint az egész lakás járólap, tehát a fürdőt már nem számolom bele a burkolásba. Így kb olyan 45 nm kellene burkolni. Amit olyan 3 ezer ft (több helyen van 15-20 % kedvezményem így talán normálisabb járólapot 3 ezer környékén sikerül venni kedvezménnyel. ) környékén mozgó járólappal számolva a burkolás, munkadíjjal, anyaggal 10.000 ft / nm. (ezt egy kőmüves burkoló, erősítette meg, hogy így azért lehet számolni) Tehát akkor a burkolás 450.000 de legyen kerek, 500.000 ft. Fürdő, illetve a burkolás után jönne a 3. legdrágább mulatság a festés. Amivel lesz munka... régi, mintás festéket lecsiszolni, glettelés, stb. erre olyan 350.000ft-ot számoltam,de legyen kerek , 400.000 mindennel. Remélem ismerős lévén belefér.Egy bejárati ajtó 100.000, meg kellene 2 szobára valami könnyű szerkezetes, 30.000-30.000-ben számoltam. Ezen tudok sporolni, belső ajtó nálam annyira nem érdekes, hogy 100.000 ft-os legyen.Szóval nyílászárók, beépítve 200.000 és a főzőfülkére számoltam 200.-at gépek nélkül. Egész jókat lehet kapni már készen, olyan 150 magasságában. Illetve számoltam még 200.000 ft-ot váratlan kiadásokra, meg apróságopkra. Szóval így jön ki a Két milla: 500.000(fürdő)+500.000(burkolás)+400.000(festés)+200.000(nyílászáró)+200.000(fözőfülke)+200.000(váratlan, illetve egyéb kiadás) Bontási munkákat nem számoltam bele azt én csinálnám. Illetve lenne a B terv, amin költséget lehetne faragni, az az, hogy a nappali és a 2 szoba laminált lenne, ami olcsóbb, mint a járólap és mi megcsinálnánk. Munkadíjjal is spórolva. Vélemények?

2018. aug. 24. 17:18
 12/31 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy a 10.000 ft/ nm-t úgy számoltam, hogy a burkolók, akik a családnak többször is dolgoztak 3000/nm-ért leraknák. tehát 3000 járólap+3000 munka+4000 egyéb költség / nm
2018. aug. 24. 17:27
 13/31 anonim ***** válasza:
Milyen okból szeretnél mindenhova hidegburkolatot? A szobákban+a nappaliban szerintem laminált padló jobb lenne, sokkal kellemesebb érzést, melegebb hatást kelt :-)
2018. aug. 24. 20:50
 14/31 anonim ***** válasza:
Szerintem meglesz 2-ből, hogy simán, azt ugye nem merem odaìrni.
2018. aug. 24. 21:06
 15/31 A kérdező kommentje:
Abból az elgondolásból, hogy a nappali a lakás legnagyobb része, 21 nm és mivel központi helyiség, a járólapot könnyebb takarítani.
2018. aug. 24. 22:42
 16/31 anonim ***** válasza:
Szerintem a 4000,-/m2 "egyéb költség" a burkolásnál túl sok, az ajtóknál (különösen a bejáratinál) viszont kevés a kalkulációd. De a kettő nagyjából kiegyenlíti egymást.
2018. aug. 25. 08:54
 17/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi, építő jellegű válaszokat!
2018. aug. 25. 09:52
 18/31 anonim ***** válasza:

Szerintem ki lehet hozni, de sakkozni kell és mindenképpen folyamatosan, pontosan számon tartani a költségek alakulását.

A konyhánál én mindenképpen megfontolnám az egyedi bútort. Egy pici konyhánál pláne nagyon fontos, hogy minden zeg-zug kihasználható legyen. Mondjuk én a konyhára háklis vagyok és a kilógó, 10 centis hiányzó résekre is, úgyhogy erről ne engem kérdezz. :D Szeretem, ha "rá van írva", hogy ez pont ide való.

A hálóba semmiképpen nem tennék hideg burkolatot és valószínű a nappaliba sem. Vagy ha igen, akkor mindenképpen fahatásút, hogy egy kicsit melegebb legyen az összkép. Nálunk járólap van, mert amerikai konyha, de nem szeretem. Ha most választanék is járólapot választanék (mert szerintem hülyén néz ki, ha a konyha rész más, mint a nappali), de valamilyen fahatásút, mert így télen iszonyatosan hideg érzetet kölcsönöz a jelenlegi (ránézésre is, nem csak érzésre). Muszáj volt venni rá egy jó vastag, puha szőnyeget, ami kicsit megtöri, de ígysem az igazi.

Festeni mi festettünk, ismerős festő segített. Neki haveri alapon adtunk 50 ezret.

A konyha burkolásban szintén burkoló ismerős segített, kb. 2 órás munkája volt, szintén haveri alapon fizettünk neki 20 ezret.

El sem akarták fogadni.

Szóval ha ismerős, akkor soknak tűnik az a 10 ezer/nm anyaggal. Ennyiért Pesten is megcsinálja egy idegen burkoló majdnem.

2018. aug. 25. 13:11
 19/31 A kérdező kommentje:
Szándékosan lőttem fölé kicsit a burkolásnak a 10 ezer / nm árral, illetve kerekítettem mindent felfelé, de azért én is bízom benne, hogy ennyi nem lesz. Amúgy a 21 nm nappaliba ill. az egyik szoba, ami 9 nm tényleg laminált lesz, lebeszéltem magam a járólapról.
2018. aug. 25. 14:18
 20/31 anonim válasza:
Sikerült 2milliobol kijöni?
2019. márc. 27. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!