Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mekkora kis megosztóra cserélt...

Mekkora kis megosztóra cseréltessem a jelenlegi 10A-est?

Figyelt kérdés

3 részre van bontva a lakás, amit az lefed elvileg az a konyha+1 szoba. A konyhában van egy új A-s hűtő meg egy most vett mikró illetve 3 villany (ha a spajzot is belevesszük) + 1 számítógép.

Mikróval még nincs is baj, mert elvileg bevitték mivel tényleg hibás, és javítják. De szeretnénk egy elektromos tűzhelyt is venni, viszont így már talán kevés lesz.

(mondjuk régen ugyanez volt a felállás, csak régi hűtő + mélyhűtő kombinációval).

A másik elosztó kérdése is érdekes, mert ott szintén egy szoba+WC+Fürdő van egyben, és a mosógép+olajradiátor+laptop már együtt nem megy.

2015. jan. 31. 11:07
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, te olyan hülyének nézel mint amilyennek saját magad?! Démász cserélné ki, kérdés csak az volt amit feltettem.

90-ben épült a ház, akkor elvileg egy eléggé "jónak" számító kábel került bele. Emlékszem még ajánlották is.

2015. jan. 31. 14:33
 12/34 anonim ***** válasza:
45%
32 amper jár alanyi jogon. ezt kérd meg, aztán szükség szerint lehet al kismegszakítókat betenni. pontosabban kell is, mert 10-16A kismegszakító kell a vezetékekhez. ha minden egybe van, akkor talán több 10A-ra is szétszedi neked egy szerelő.
2015. jan. 31. 19:20
 13/34 anonim ***** válasza:

Az tény hogy 32 Amper jár alanyi jogon, csak az van elfelejtve, hogy összesen, nem fázisonként.

32Amperig ingyenes a bővítés, az felett már van díja, 4-5 ezer ft /Amper

3 Fázisú villanytűzhely nem tudom mennyit fogyaszt, 1 fázisút tudok, mindent használva 20 amper.

Illik neki vinni egy külön áramkört, megfelelő keresztmetszettel. Én annak a 20 ampernak 4-es keresztmetszetű réz vezetéket választottam.

Neked valószínű alu kábeleid vannak, na azt felejtsd el, aztán rézzel húzd ujra.

2015. jan. 31. 19:57
 14/34 A kérdező kommentje:

De ha 10x3-as kiselosztó van az akkor 30 amper?

16x3-ért már fizetnem kellene?

2015. jan. 31. 20:47
 15/34 anonim ***** válasza:

igen, azért már fizetned kellene. 16*3=48

48-32(ami jár ingyen)=16

16 Ampert kell megvenned hálózatfejlesztés vagy milyen néven

2015. jan. 31. 21:20
 16/34 A kérdező kommentje:

és az egyszeri költség?

egyébként valami ilyesmit akarok venni (tűzhelyből)

[link]

De egyébként 10Amperen el kellene férnie a mikrónak+hűtőnek nem? (a mikrót is linkeltem az előbb). Mert ha nem muszáj most nem megyek bele ebbe, csak ha majd beköttetem az elektromos tűzhelyt.

2015. jan. 31. 21:45
 17/34 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom hogy számít-e de van 380?!-as nagyfeszültségű áram is bekötve - innen üzemeltettük a betonkeverőt meg a körfűrészt, meg lehet a heggesztőt is nem tudom. (ne kövezzetek meg ha hülyeséget mondok.)
2015. febr. 1. 12:16
 18/34 anonim ***** válasza:
55%

"kedves utolsó, te olyan hülyének nézel mint amilyennek saját magad?! Démász cserélné ki, kérdés csak az volt amit feltettem."

DÉMÁSZ nem cserél a lakásban semmit, maximum ajánlanak egy qrva drága szerelőt!

2015. febr. 1. 13:57
 19/34 A kérdező kommentje:
2015. febr. 1. 13:58
 20/34 anonim ***** válasza:
72%

"Az tény hogy 32 Amper jár alanyi jogon, csak az van elfelejtve, hogy összesen, nem fázisonként. "

Kis pontosítás:

1 fázis és 32A jár alanyi jogon, a 3 fázisért fizetni kell.

2015. febr. 1. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!