Ha egy csőtörés utáni helyreállításnál (teljes vízvezeték csere a fürdőszobában+újracsempézés + az ezzel járó falbontás majd visszaépítés) brutálisan túlszámláztak nekem, akkor a fogyasztóvédelem tud segíteni a túlszámlázott rész visszaszerzésében?
Ha volt biztosításod a biztosító fizet.
Szerintem a Fogyasztóvédelem tud valamit csinálni, ha mást nem tanácsot ad. Jobbat, mint mi itt.
Fogyasztóvédelem?? Hol élsz te? Az a rendszerváltás előtt volt, meg utána még egy darabig.
Most Békéltető testület van, de ők csak jogi kérdésekkel foglalkoznak. És a döntésük nem kötelező senkire nézve, csak mintegy megelőlegezik egy polgári per várható kimenetelét. Ha kifizettél egy számlát, az nem jogi kérdés, az a te bajod, ha nem egyeztetek meg előre. Akkor jogi kérdés, ha tételesen fel van sorolva minden, és pl. azt írják, hogy beépítettek 4 m2 csempét, közben meg látható, hogy csak 1 m2 csempe az új. Ebben az esetben is először a vállalkozóval kell felvenned a kapcsolatot, és csak ha nem tudtok megegyezni, akkor jöhet a Békéltető testület. Csatolnod kell a vállalkozó írásbeli véleményét, hogy miért annyi az annyi. És aztán a Békéltető testületnél azt fogják mondani, hogy ők nem csempéző szakemberek, nem tudnak dönteni, hanem fogadj fel egy másik vállalkozót saját pénzen, aki hivatalos szakvéleményt ad arról, hogy hány m2 csempe lett valójában beépítve. És ez alapján fogja azt mondani a Békéltető testület, hogy igen, hát csak 1 m2 lett beépítve. Aztán a vállalkozó meg leszrja az egészet, nem fizet továbbra se, mondja, hogy pereld be, ha akarod. (Én is játszottam már ilyet, de mivel csak 5 E Ft-on ment a vita, amit nem fizettek ki nekem, így nem fektettem pénzt szakértő felfogadásába.)
Alàírtad a teljesítési jegyzőkönyvet, munkalapot?
Ott bezony lett volna lehetőség tiltakozni, vagy esetleg az àrajànlatnàl.
Nem adtak árajánlatot előre?
Miben állapodtatok még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!