Telekommal gyűlik meg a bajom,mit tudok tenni velük?
Forduljak a fogyasztóvédelemhez ?
Figyelt kérdés
Több mint 10 éve náluk van a telefonos előfizetésem,novemberben végre bevezették a faluba a net és a tv szolgáltatásukat ,meg is rendeltem,végre magenta 1-ben minden olcsóbb lesz ,erre a szerelő kolléga közli nem tudja az utca túl oldaláról áthúzni a házhoz a kábelt mert túl alacsonyan menne,megírta erről a jegyzőkönyvet telte a hetek ,végül vissza mondták a megrendelést műszaki okokra hivatkozva. De a poén az az hogy a mellettem lévő háznál állítottak oszlopot a telken és oda betudták húzni a vezetéket . Nem is hajlandóak tenni semmit ...üzletben hiába beszélek a hölggyel ,telefonon dettó,ők nem értenek hozzá...
Az úttest felett kb. 5,5m magasan viheti a kábelt. Esetleg cserepes ház esetén tetőtartót felszerelve megoldható,ha így megvan a magasság.
Nem írtad mit mondott konkrétan a szerelő. Szerintem fordulj levlben a műszaki osztályhoz írd meg a problémádat és kérdezz rá a telekeden belülre telepített segéd oszlop lehetőségéről.
2023. febr. 22. 19:39
2/9 anonim válasza:
a szomszéd fizetett az oszlopért ha te is kifizeted lesz nálad is net
2023. febr. 22. 19:52
3/9 anonim válasza:
Nálunk a tetőn van egy régi antennaárbóc, ezért ennek a segítségével simán megoldották.
2023. febr. 22. 19:55
4/9 anonim válasza:
2021-ben felénk 80-100000 ft körüli összeg volt egy fenyő oszlop állítás beton gyámmal. Te fizetsz mindent, azaz: anyag költség, kiszállítás, daruzás és végül a munkadíjak.
Azért megkérdezném a szomszédot neki mibe került az oszlop.
Építkezésekről érdemes megvenni az ideiglenes áram miatt felállított oszlopot, a telekomnak is ugyan olyanra van szüksége.
2023. febr. 23. 06:50
5/9 A kérdező kommentje:
Levélben mindig csak annyira hivatkoznak hogy nem biztosítható a szolgáltatás ,telefonon tudtam kihúzni belőlük annyit amit már első alkalommal is elmondott a szerelő ,hogy igen az az 5,5 m nincs meg a kábel magasságának ,és bár pala tetőnk van ,de van 2 antennaárbóc a tetőn ,de a szerelő mikor kint volt nem volt létrája hogy majd elérje azt az antenna árbócot,és ő úgy gondolta majd a ház elejéig húzza a kábelt és ahogy lehet beviszi a padlásra ,míg az az antenna árbóc a ház majdnem felénél van.
2023. febr. 23. 08:28
6/9 A kérdező kommentje:
Én nem akarom plusz költségbe verni magam a telekom érdeke hogy megfelelő szolgáltatást nyújtson .... a faluban több helyen már bekötötték ,és eddig csak a mi utcánkról tudok hogy az utca felett nem lehet áthúzni a kábelt ,és még csak a szomszédokkal se tudok összefogni hogy közösen lépjünk fel,mert összesen velem együtt 4 ház van az érintett oldalon ,abból egynek oszlopot állítottak másik kettő meg nyugdíjas ,nem érdekli őket ez már ... úgyhogy most egy fecske nem csinál nyarat... :(
2023. febr. 23. 08:33
7/9 anonim válasza:
ezt pedig neked kell megoldani és ez nem kötekedés . tetőre csak belüről szerelnek pl 2-3db cserép eltolásával ők bontani szerelgetni nem fognak .
2023. febr. 23. 10:13
8/9 anonim válasza:
4+
Én építkeztem az utca végére. Egyetlen közmű sem ment el a telkemig. A gáz volt az egyetlen amiért nem kellett fizetnem, mert rendeltben 200fm-ig díjmentesnek kell lennie.
Villany 3x25 1.200.000
szennyvíz 800.000
víz 280.000
Szóval minden az én költségem volt!
A telekom miért tenne másképpen, mint többi szolgáltató?
"a telekom érdeke hogy megfelelő szolgáltatást nyújtson"
Ez tény, de 1 emberért nem csinálnak hálózat fejlesztést!
2023. febr. 23. 10:32
9/9 anonim válasza:
A Telekom szerelője simán felment nálam a tetőre és a létráján felmászva simán be tudta dugni az antennaárbóc tetején a kábelt.
Persze nem akarásnak nyögés a vége.
Szerintem nálad is felmegy a tetőárbóchoz, ha anyagilag is ösztönzöd rá pl egy ötezressel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!