Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Garanciális, de egy hónapja...

Garanciális, de egy hónapja nem jönnek ki megjavítani?

Figyelt kérdés

Tavaly két ablakot kicseréltettünk az otthonunkban.

Idén januárban elkezdett beázni mindkettő, ezért garanciálisan kijavíttatuk az aranyablakkal, aki egy egyéni vállalkozót bízott meg a javításával.

Nagyjából másfél hónappal ezelőtt elkezdett újra beázni mindkettő ablak a párkány alatt. A mostani sok esőtől és beázástól olyan a tapéta, mint egy 2 hete ázó strandtörülköző.

Amikor az újbóli beázás elkezdődött, felhívtam az Aranyablakot, és kiderült, hogy az az egyéni vállalkozó, aki januárban kijavította az ablakokat már nem dolgozik ott, egy másik lépett a helyére.

Ez az új egyéni vállalkozó azóta szép szóval is b*szik kijönni, mindig azt mondja, hogy majd jön jövő hét hétfőn jön, majd amikor szerdán felhívom, felháborodik, hogy ő nem ér rá.

Az ablakok még mindig garanciálisak (tekintettel arra, hogy amit januárban javítottak rajtuk, egy kalap molylepkét nem ér).

Azon gondolkozom, hogy felhívom ezzel a fogyasztóvédelmet, de ez már túl elkeseredettnek tűnik.

Van ötletetek, hogy mégis hogy bírnám rávenni a jóembert, hogy ugyan ugyan, csinálja már meg a garanciális ablakokat?

Értem én, hogy ebben nincs lóvé, de nem fenéktörlésre adták azokat a nyamvadt garanciapapírokat.

Amikor felhívtam az aranyablakot azzal, hogy nem jön ki az egyéni vállalkozó, méltatlankodva közlik velem, hogy az alvállalkozó idejét ők nem oszthatják be.

Ezek után mit tudok csinálni, hogy mégis meg legyenek javítva az ablakok? Fenyegessem meg őket a fogyasztóvédelemmel? Tényleg nincs jobb ötletem.

2019. máj. 29. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Fogyasztóvédelmi felügyelőséghez kellene fordulni.
2019. máj. 29. 17:11
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Kivel kötöttél szerződést az ablak beépítésére?

Ahhoz fordulj írásban!

Szólítsd fel a hiba azonnali elhárítására és a követeld a tökölése miatt keletkezett többlet kár megtérítését!

És kérd a válaszát írásban!

Ha nem javít garanciában, és nem is reagál akkor ismét szólítsd fel, hogy amennyiben 5 napon belül nem javítja meg elvégezteted más vállalkozóval és a javítás költségeit valamint a keletkezett kár megtérítését peres úton fogod érvényesíteni!

2019. máj. 29. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

"Ha nem javít garanciában, és nem is reagál akkor ismét szólítsd fel, hogy amennyiben 5 napon belül nem javítja meg elvégezteted más vállalkozóval és a javítás költségeit valamint a keletkezett kár megtérítését peres úton fogod érvényesíteni!"

Ez nem így van, sőt ha mással megcsináltatod azonnal elveszti a garanciát.

2019. máj. 29. 18:31
 4/7 anonim ***** válasza:

"Ez nem így van, sőt ha mással megcsináltatod azonnal elveszti a garanciát."

Akkor tűrd jó sokáig, hogy ázol és várd a garanciális javítást.

A fenti történetben sanszos az lesz a buktató, hogy a beépítésre nem az aranyablakkal szerződött, hanem közvetlenül a beépítő "alvállalkozóval".

2019. máj. 29. 18:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát.

Azért nem akarom megcsináltatni mással, és utána kiszámlázni peres úton az aranyablaknak, mert megőszülök, mire a polgári pernek vége, és nincs kedvem ehhez.

Holnap felhívom őket, ha ismételten nem reagálnak, kihívok valaki mást, aztán dugják fel maguknak a garanciájukat.

2019. máj. 29. 21:56
 6/7 anonim ***** válasza:

"és utána kiszámlázni peres úton az aranyablaknak"

Ezt biztos elveszted. Azt kell megkeresned akivel szerződtél. Őt kell felhívnod. Ő ellene indíthatsz polgári pert.

2019. máj. 30. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem küldj nekik levelet, hogy fogyasztóvédelemhez fordulsz. Ha nem reagálnak X ideig, írj a fogyasztóvédelemnek és CC-zd be a céget.
2019. máj. 30. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!