Hova lehet fordulni, ha az epito ceg nem megfelelo munkat vegzett es nem javit garancia szerint? Fogyasztovedelem? Bekelteto testulet? Van esetleg kamarajuk? Vagy csak a bíróság?
Van szerződés, számla, stb. Amivel bizonyítod, hogy ezt ki csinálta? Ha nincs, felesleges próbálkozni.
Dolgoztam egy építőipari cégnél annak idején, a főnök generàl kivitelezés címszó alatt vállalt munkát az ország egész területén, de számlát és szerződést soha senkinek nem adott. Nem voltak szakemberei, csak segédjei. Minden munkát hibàsan csináltak meg. Például, amit leraktak burkolat, másnap feljött az egész, meg hasonlók. Ettől függetlenül persze kifugàztàk, és átadták így a tulajnak. Az kifizette őt, és meglépett a pénzzel. Ezután minden munkást elküldött, és azóta sem láttam sem őt, sem a fizut, sem a többi emberét. :D Aztán nyilván az embereket sem jelentette be valójában, csak elhitette ezt kamu papírokkal.
Azóta nem dolgozom másnak, már van szakmám és vállalkozó vagyok.
Szóval, ha vannak hiteles dokumentumaid, akkor tehetsz panaszt, másképp csak hülyét csinálsz magadból. Ezért kell megfontolni, hogy kit hívunk, egy olcsó kóklert, vagy egy drágább szakembert. Igaz, a drága is dolgozhat rosszul, de referenciàt kell kérni, és ragaszkodni kell a dokumentumok meglétéhez még egy kisebb felújítàsnàl is. És még sajnos előfordulhat még így is, hogy a szakembert nem fizeti ki a megrendelő, vagy a szakember végez rossz munkát. Igen, arra is ismerek példát, hogy a milliárdos vállakozó nem fizette ki építkezésnél a burkoló vállalkozót, akinek 40 milliót kellett volna fizetnie, és szép munkát végzett. (Országelső burkolóról beszélünk, aki 43 éve burkol, és iskolai oktató).
"referenciàt kell kérni, és ragaszkodni kell a dokumentumok meglétéhez még egy kisebb felújítàsnàl is"
Mármint megbízási szerződésre gondolsz, hogy az írásban legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!