Jobb oldali szomszédommal közös betonkerítésem építem, viszont a szomszédnak van ott egy bódéja ami magasabb mint a kerítés és ráfolyik a csapadék, amivel tönkreteszi a festést, az alapokat. Nem hajlandó csinálni semmit. Mit tehetek?
A szomszéd köteles a víz elvezetésről úgy gondoskodni ,hogy az másnak ne okozzon semmilyen kárt sem .
Azért az nem úgy van ,hogy őt nem érdekli .
Elő körben az önkormányzatnál kérjél segítséget .
Nagyon rossz irányba haladsz. Amikor felhúztad a kerítést, tudtad,hogy ott áll a bódé?
Ne fejtsd el, hogy ha kárt okozol a szomszédodnak, akkor te húzod a rövidebbet.
A kerítés megfelelő részére rozsdamentes acéllemezből egy terelőt kell készíteni, ami eltereli onnan a lefolyó esővizet.
Mellesleg ha a kerítés később lett építve mint a bódé, akkor már tervezéskor evvel lehetett volna számolni...
"tehát ha hozzád átfolyatják a vizet, tönkreteszik az építményed, akkor te inkább vágsz le a telkedből. akkor kívánom neked ezt én is."
Nem tudom konkrétan ez melyik válaszhoz érkezett.
Egy biztos: Megoldást kell keresni. Ez nem olyan dolog, hogy feladják matematika érettségin hogy fél kiló narancs mennyibe kerül, ha kilója adott összeg.
Véleményem szerint Nem arra kell törekedni, hogy a szomszédot hogyan hibáztassuk, hanem egy egyöntetű megoldást kell találni.
Nyílván az is egy megoldás, ha bíróságra megy az ember. De minek ez?
Magyarok vagyunk. És a magyarok képesek szolid körülmények közt is tárgyalni, megoldással válaszolni a felvetődő problémákra, nem úgy mint más külföldi népek...
Kár elveszteni az együttműködés lehetőségét, minek ez a sok erőszak?
Nem elég van belőle nemzetközi és világszinten is? merre haladunk, mit szeretnénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!