Hogyan tudom olcsón javítani a régi retro parketta 1 nm felületű 2-3 cm-es süllyedését?
Figyelt kérdés
Nincs most pénzem a 25 nm-es szoba újraparkettázására, de télre ki kellene javítanom! A hatvanas években épült a ház. Ahol belépünk a szobába, nagyon meg van süllyedve a hagyományos lakkozott parketta. Csak azon a helyen felszedném és visszatenném ugyanazt, amit felszedtem. Az alatta lévő felületet kellene kitöltenem úgy, hogy visszatehessem rá a régi parkettát. Nincs pénzem parkettást hívni, nekem kell megcsinálni.aug. 23. 05:05
1/8 anonim válasza:
Mozog a teljes felület, (fel-le)vagy stabil ès a parkettàk mozognak?
De ha szint alá süllyedt egy rèsz, akkor az szegezett parketta lehet.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen mozog, lötyög. Be van rogyva.
aug. 23. 06:01
3/8 A kérdező kommentje:
Ha szegezett, akkor egyszerűbb javítani?
aug. 23. 06:18
4/8 anonim válasza:
Nyugodtan állj neki. Feltehetően a vakpadló sérült: eltörött, elkorhadt vagy megette a szú. Esetleg feltöltő homokra is szükség lehet.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
aug. 23. 07:33
6/8 anonim válasza:
Egy négyzetmétert nem valószínű hogy fel tudsz szedni.
Illetve igen de visszarakni nem.
Ezt is fal mellől kel elkezdeni.
7/8 anonim válasza:
Amíg nem szeded fel, nem tudod mi van alatta. Lehet valami párnafa, lehet homok.
Az is kérdés, hogy csak le vannak szögelve vagy egybásba is be vannak csúsztatva, tehát valóban csak úgy tudod esetleg felszedni, hogy a faltól elkezded. Vagy nut-féderrel van összecsúsztatva. Utóbbi esetében multigéppel be lehet nyúlni a két parketta darab közé és el lehet vágni. Utána mindenképpen szögelni kellene, hogy lent is maradjon.
8/8 A kérdező kommentje:
A szélén van a baj, az ajtó előtt.
aug. 23. 11:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!