Mitől koszos a parketta csiszolás / lakkozás után?
Új albérletbe költöztünk, két szobában beköltözés előtt újították fel a parkettát, néhány nappal azelőtt pedig, hogy költöztünk, volt itt takarító is. Az elején kétnaponta felmostam, először betudtam annak, hogy a költözés kosszal jár, de 3 hét alatt felmostam már vagy nyolcszor, és ebben a két szobában mindig fekete lesz a felmosóvíz. Ahol régi parketta van vagy járólap, ott teljesen rendben van, ezeket a szobákat viszont tiszta vízzel kezdem, és az első szoba után már fekete (max 10nm, a többi szőnyeg/bútor). Illetve nagyon gyorsan fel is szárad, mintha beszívná a vizet a parketta.
Elrontották a felújítást, vagy pár hónap (?) után majd jobb lesz?
Parkettát, hasonló járólapot nem szabad ennyiszer felmosni és csak éppen nedves ruhával szabad feltörölni.
Remélem nem álltál neki jó vizes ruhával áztatva felmosni, mert akkor te teszed éppen tönkre a parkettát. a vizet beszívja és tönkremegy tőle.
"Illetve nagyon gyorsan fel is szárad, mintha beszívná a vizet a parketta."
Igen, mivel fel is szívja.
Nagyon gyorsan hagyd ezt abba és reménykedj, hogy nem kell kifizetned az egészet.
Rendben, köszi a tippet.
De mitől koszos, és a régi parketta miért nem? Az nem is szívja be azonnal a vizet.
Sokfèle módon kezelhettèk. A lakozáson kívül lehet viaszolni olajozni is.
Ès ne mosd a parkettát, mert tönkrevágod ha bedagad, ès kiszárad. Lehet ragasztott, ha règi ès csiszolták csak, akár szegezett is(homok van alatta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!