Igénytelenségnek számít, ha nem újítok fel semmit amíg nem muszáj, pedig lenne rá pénzem?
Nem.
Én pl. a vele járó felfordulást utálom nagyon, ezért nem szívesen nyúlok hozzá bármihez.
Ha tiszta, nem vagy igénytelen. A megfelelő tisztaságra figyelnék, hogy ne 10 éves zsír legyen a konyhában a csempén, a fürdő vízkőmentes, stb. Ezek miatt 30 év alatt ocsmányul tud kinézni egy lakás, mert ha nem takarítasz alaposan, akkor nyilván halmozódik a retek és akkor már ottmarad a kosz akkor is, ha egyszer átmész rajta.
Az, hogy nem tükrözi a lakás a mai trendeket, az még nem az igénytelen kategória.
Nem számít igénytelenségnek, sőt most úgyis divat a retrózás.
Egyébként én is csak akkor dobok ki valamit ha elromlik, most amiatt hogy régi még biztos nem veszek újat. Én pl 2019-ben cseréltem le a régi nagy képcsöves tv-m akkor is csak azért mert elromlott. Ráadásul a régi cuccok - mint itt is látjuk- nagyon sokáig bírják az új már nem fogja addig.
2.-es írta "30év után azért néhány dolgot érdemes kicseréltetni, de azt is leginkább rezsicsökkentés szempontjából."
Hát szüleim 10 éve lecserélték az akkor kb 25 éves orosz hűtött, mert az új majd kevesebbet fogyaszt, de amúgy semmi baja nem volt. Meg is bánták. A fogyasztás csökkenés ugyan megvolt, viszont amit megspóroltak azt 7 év múlva egy újabb hűtőre költötték mert meghalt... A szerelő azt mondta hogy örüljenek, mert átlagban 5 év a működés. Ja és ráadásul kint kell kerülgetniük a konyhában, mert a kamrában télen nincs meg a 10? fok, így nem indult el. (A régi orosznak ilyen baja se volt)
A Bojler, /kazán karbantartás viszont valóban indokolt.
Nem, amíg tiszta és ép minden, addig egyáltalán nem igénytelen. Szóval nincs penész, elszíneződes, felmart zománc, szettöredezett csempe, kihullott fuga.
A "lecserélem mert már nem tetszik" dolog csak a fogyasztói társadalom fassága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!