Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki szakadt ruhában vagy...

Aki szakadt ruhában vagy kopott vagy egy picit tönkrement cipőben jár azért mert kevés pénze van,{ persze mély szegényekre is gondolok} az igénytelen embernek számít?

Figyelt kérdés
Itthon legtöbben kevés vagy minimális fizetést kap az ember, sokan inkább a megélhetéséért pl kajára vagy számlára van pénze és küzd, és ruhára nem igazán futja sokaknak pláne ha gyerek is van a családban { inkább a mély szegénységre gondolok}, ezért nem igazán tudnak venni ruhát, cipőt vagy zoknit, na már most akinek elszakadt a ruhája vagy a cipője, hordja amíg lehet mivel nem igazán van pénze rá ruhára, persze ha meglátják akár felnőttön vagy gyereken hogy rongyos-lyukas ruhában vagy zokniban vagy cipő, és elkezdik gúnyolni hogy mi van nem telik pénz zoknira, vagy más ruhára, az illető elmagyarázza hogy csak kajára és számlákra futja a pénzt és ez sajnos nem értik meg, ugyan ez az időseknél is pl egy idős férfi aki lemegy a boltba papucsban félig lukas zokniban volt { én láttam már ilyet és sajnáltam is, mert kevés pénzből nem igen lehet vásárolni lábbelit.} és nagyon nézték pedig szegény nem tehet róla megélhetésért küzd és azt mondja jó az otthonra hordani ! szóval lényegében aki szakadt ruhában jár és szegény az már igénytelen embernek számít?! veletek is előfordult vagy előfordul hogy szakadt lesz a ruha vagy cipő?

2022. febr. 22. 11:50
A kérdező szavazást indított:
Igen az igénytelennek számít!
Nem igénytelen! Velem is előfordul hogy szakadt lesz.
28 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

A ruha ugyanúgy alapvető dolog, mint a számlák, meg az étel. Nyilván nem adidast kell ilyenkor kéthavonta váltani, de a nagyon olcsó ruhák is, ha vigyáz rájuk az ember, nem mennek tönkre. Igen, kikophat a színe, de az nem is olyan bántó, de ha kiszakad, akkor még lehet igényesen varrni.

A nagyon gány ruhákat tartsa meg otthonra, de gyermeket elindítani iskolába, meg elmenni a boltba meg lehet jelenni kultúráltan. Igen, igénytelenség.

Sok szegény ember van, ismerek is jópárat, de sosem volt rajtuk szakadt ruha, ha el kellett menni valahová meg tudtak jelenni tisztán és normális ruhákban.

Jó néhány darabra tényleg csak ritkán kell beruházni, a könnyebben elhasználódó darabokat pedig sokszor lehet kapni segélyszervezeteknél, karitásznál. (Már ahol van még, és nem hagyták abba a plusz munkát, amit a ruhák össze-vissza dobálása, válogatása okozott a "rászorulók" részéről.)

Nehéz dolog a szegénység, de attól még az emberi tisztességről nem értem miért mondanak le. Mert tényleg senkit nem érdekel, ha igényesen össze van varrva a folt, meg ha nem 3 hónapos húslé pácolódik rajta.

Nagyon sok "szegény" háztartást mutatnak, ami nem azért igénytelen, mert nem IKEA bútorok vannak benne és nem fancy a dekoráció, hanem mert halmokban áll a szemét, a rezsón meg az 5 év zsírrétege is ott feketéllik.

2022. febr. 22. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

A ruhákat a vöröskereszt se bírja eladományozni, így meg veszi a háda pl. De kínaiban vagy bárhol, alig használtan is lehet cipőt venni, zoknit meg ne is említsük, mert abszurd.

Pláne ha a havi megélhetéssel hasonlítjuk. Szóval igen, igénytelenség, hajléktalant se látni nagyon lyukas cipőben.

2022. febr. 22. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyéb oka is lehet. Nyílván akad az országban mind a 2 kategória.

De vannak azok is, akik munkából jönnek-mennek, oda nyílván nem ünneplőben megy az ember, ha meg nem visz váltó ruhát, vagy nincs egyenruha akkor lényegében munkásban van. Én alapból igényes vagyok, mégis volt már rá példa, hogy fa pakolás után voltam kénytelen sétálni a városban. Nem azért voltam koszos és jártam szakadtabb ruhákban, mert csóri vagyok, hanem mert előtte nem a legjobb cuccomban dolgoztam.

Persze ugye számomra az ilyen esetek ritkák, mert még egyetemista vagyok, szóval nem ilyenben dolgozom, csak valakinek segítettem. De látod megesik ez is.

2022. febr. 22. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

A "mélyszegénységben" élők (ezen is lehetne vitatkozni, mert mindnek telik cigire, piára) ingyen ruhacsomagot kapnak egy évben 3x.

Hordják, utána eltüzelik, hogy ne kelljen kimosni.

Aki retkesen, szakadtan jár az igénytelen!...és most nem azokról beszélek, akik favágásból jönnek, mint 3-as.

2022. febr. 22. 12:21
 5/10 Shaddark ***** válasza:
68%

Én sem találkoztam még ilyesmivel. Pedig Borsodban nőttem fel. Aki szakadtan járt az azért volt mert igénytelen volt.

Akinek nem tellett újra az vásárolt a használt ruha boltban fillérekért, elvitte varrónőhöz a szakadt ruhát aki megvarrta neki szintén fillérekért.

Persze azóta lehet változott a világ, nincsenek már ilyen lehetőségek, elköltöztem borsodból vagy 20 éve, nem látok már mélyszegénységben élő embereket.

De én pl. ha kihízok egy ruhát ami még teljesen jó amúgy (Covidra fogtam hogy leszoktam a heti párszori edzésről, valójában szimplán lustaság miatt pocakot eresztettem) akkor elviszem a lerakó helyre, ahol kiosztják azok között akiknek nem telik újra.

- Bár Magyarországon lehet a használt ruha boltba megy amekkora itt mindenhol a korrupció, de akkor is segítettem ezzel remélem.

2022. febr. 22. 12:46
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Ha meg a sok szakadtfarmeres idiótára gondolsz, azt direkt kaszabolják szét, mert hülye divatmajmok.
2022. febr. 22. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
En egy idoben egy total lerohadtnak latszo Josef Siebelben nyomtam. Nagy es keskeny a labam, tokeletesen illeszkedett, no vagyok amugy. Mar nem gyartottak, vettem volna ugyanolyat. Elegem van abbol, hogy szeles csonak cipoket kapnek,nekem csak hosszu, de nem nagy a labam. A cipo azonnal elkezdte lerohadasat amugy. Finom borbol van es egy eles kovekkel felszort uton volt rajtam. A kis karcolasoknal a bor elkezdett lekopni. Ja, es mar leszarom, ki mit gondol.
2022. febr. 22. 14:01
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Egyik sem.

Kis szépséghiba miatt miért kellene valamit kidobni?

2022. febr. 22. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem feltétlenül ez az oka, engem például munkában nem igazán érdekel mi van rajtam, el szoktam nyűni mindent teljesen, nem is tudnék úgy dolgozni,hogy folyton a ruhára figyeljek. Viszont ha megyek valahova fel szoktam öltözni rendesen. Csak ha néha adódik valami váratlan esemény, és emberek közé kell menni,nem mindig van nálam váltó cucc, hát az olyankor ciki,de ez van :D
2022. febr. 22. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Van szakadt ruhàm is, a farmerjaim kopottak, és a cipőm se tökéletes, pedig nem vagyok szegény.

Egyszerűen vannak ruháim amiket imádok, emlék köt hozzá, stb, egy kis szakadás miatt nem fogom kiselejtezni, amig úgy érzem, hogy még jól áll.

2022. febr. 23. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!