Izzadós, eléggé erős lábszagom van, másoknak elő szokott fordulni?, ki hogyan küzdi vagy enyhíti? Igénytelenek számít akinek szokott lenni?
Meló közben kimész a budiba és megmosod a csapnál a lábad, szárazra törlöd (nyilván saját törülközővel) aztán pedig friss zoknit húzol?
Nekem nyáron szokott előjönni, de már pár éve rájöttem miért, szóval leírom:
Nyáron itthon mindig papucsban voltam, mezítláb, zokni nélkül. A lábam beleizzad a papucsba, a papucs átveszi a bűzt, és innentől a papucs lényegében miután lábat mosok a lábam átveszi a papucs szagát.
Ezt úgy oldottam meg, hogy nyáron is zokniban vagyok és érdekes, nem büdös a lábam, mármint az, de nem érződik. Pláne a papucs sem veszi át, persze manapság a papucsot is gyakran elmosom. Illetve van kinti és benti papucsom.
Cipővel más a helyzet, ha nem szellőzik rendesen akkor könnyen beizzad, ezt úgy oldottam meg, hogy a cipőfűzőt lazábbra állítottam az egész cipőn, így szellőzik annyira hogy nem izzad bele a lábam.
Munkavédelmi cipő és a gumicsizma az megint más, előbbinél a cipőfűzős megoldás sem feltétlen segített, egy 8 órás műszakban szerintem elkerülhetetlen hogy beizzad a láb. Ott a munkavédelmi cipőt érdemes a házban olyan helyen tárolni ahol szellőzhet, én amikor ilyen helyen dolgoztam akkor ablakban tároltam. Lábat minden műszak után jól lemostam, zoknit meg mindennap cseréltem.
Savanyú lábszagot már jó ideje nem éreztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!