Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen színűre fessem a...

Milyen színűre fessem a falam? Napos kislakás. Semmi lakberendezési érzékem nincs.

Figyelt kérdés

Nem értek a lakberendezéshez, nem nekem való dolog. Vettem egy kislakást, aminek két, mindig fényes és napos szobája van, átlagos belmagassággal.

Melyek most a divatos színek, amik mennek egy harmincas férfi legénylakásához, és jól is néznek ki?

A mennyezetet is érdemes ilyenkor színnel festeni, vagy az fehéren divatos?

Én narancssárga falszínre gondoltam, de igazából gőzöm sincs az egészről.

Nem kell semmilyen bútorhoz, függönyhöz illeszkednie a színnek, a

berendezés is új lesz.

2022. jan. 2. 18:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg maradok a fehérnél, esetleg tetetek bele valami minimális árnyalatot, de fehérnek fog tűnni.

Az egyik szobában van fent egy számomra szép zöld, a másik szobában egy narancs bordűr csík. Ezeket meghagynám (körbefesteném), mert ilyen bordűrt már nem lehet kapni.

Egyébként nagyon divatjamúlt dolog a bordűr?

2022. jan. 2. 21:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ki a szart érdekel a divat? Olyanra csináld ami neked/nektek tetszik. Olyan mint a sok divatbirka az ócska suv-jaikkak..
2022. jan. 3. 15:34
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nézelődj Pinteresten, hogy mi tetszik. A fehérrel nem fogsz mellé, az biztos. Ha színt akarsz bele kevertetni, hajrá, de a törtfehér színekből is sokféle van. Attól függően, hogy mi kerül a fehérbe, lehet “hideg” vagy “meleg” tónusa a színnek, és ugye az sem

mindegy, hogy épp mennyi kerül be a festékbe, mennyire sötétíti a fehéret. Ez igazából ízlés és stílus kérdése.

2022. jan. 9. 14:05
 14/22 anonim ***** válasza:
Ez függ, hogy milyen bútorokat helyeznél el. Én világos barnára feteném(bézs). Raknék stukkót is, akkor a plafonnal egy színűvel a szép. Ha sonoma vagy szürkés bútoraid vannak akkor fehér is szép, bár engem fusztrál.
2022. jan. 9. 14:12
 15/22 anonim ***** válasza:
"Én narancssárga falszínre gondoltam" - akkor legyen fehér és narancssárga. Ne törődj a divattal, az a fontos, hogy te jól érezd magad ott.
2022. jan. 9. 16:08
 16/22 anonim válasza:

Én például nemrég festettem, szintén napos lakás. A 2 szoba (dolgozó, háló) fehér lett, illetve a közlekedő és a fürdő is- ezek simán feldobhatók bármilyen kiegészítővel, függönnyel, mintás ágytakaróval, szőnyeggel!

A nappali, a mosdó és a konyha pedig nagyon- nagyon halvány szürke lett- így mégsem fehér, de világos, a fehér bútoraimtól elüt, de állandóan fény van :)

2022. jan. 9. 22:40
 17/22 anonim válasza:
Hagyd fehéren, azt mindennel lehet keverni!
2022. jan. 16. 23:40
 18/22 A kérdező kommentje:
#17: A keverés alatt a lakberendezést érted?
2022. jan. 17. 08:30
 19/22 anonim ***** válasza:

"Most a szürke a menő, mindenféle hidegebb-melegebb ... árnyalatban."

A szürke fehérből meg feketéből van. Akkor mitől lenne melegebb árnyalat? Ha más szín is van benne (ami meleggebbé teszi), akkor már nem is szürke...

2022. jan. 17. 19:42
 20/22 anonim ***** válasza:
19 a “greige” az pl grey és beige azaz szürke és bézs, szóval ez egy létező kategória. De Kérdező szerintem ha bizonytalan vagy, akkor a fehér a jó választás.
2022. jan. 17. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!