Milyen színűre fessem a falam? Napos kislakás. Semmi lakberendezési érzékem nincs.
Nem értek a lakberendezéshez, nem nekem való dolog. Vettem egy kislakást, aminek két, mindig fényes és napos szobája van, átlagos belmagassággal.
Melyek most a divatos színek, amik mennek egy harmincas férfi legénylakásához, és jól is néznek ki?
A mennyezetet is érdemes ilyenkor színnel festeni, vagy az fehéren divatos?
Én narancssárga falszínre gondoltam, de igazából gőzöm sincs az egészről.
Nem kell semmilyen bútorhoz, függönyhöz illeszkednie a színnek, a
berendezés is új lesz.
Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg maradok a fehérnél, esetleg tetetek bele valami minimális árnyalatot, de fehérnek fog tűnni.
Az egyik szobában van fent egy számomra szép zöld, a másik szobában egy narancs bordűr csík. Ezeket meghagynám (körbefesteném), mert ilyen bordűrt már nem lehet kapni.
Egyébként nagyon divatjamúlt dolog a bordűr?
Szerintem nézelődj Pinteresten, hogy mi tetszik. A fehérrel nem fogsz mellé, az biztos. Ha színt akarsz bele kevertetni, hajrá, de a törtfehér színekből is sokféle van. Attól függően, hogy mi kerül a fehérbe, lehet “hideg” vagy “meleg” tónusa a színnek, és ugye az sem
mindegy, hogy épp mennyi kerül be a festékbe, mennyire sötétíti a fehéret. Ez igazából ízlés és stílus kérdése.
Én például nemrég festettem, szintén napos lakás. A 2 szoba (dolgozó, háló) fehér lett, illetve a közlekedő és a fürdő is- ezek simán feldobhatók bármilyen kiegészítővel, függönnyel, mintás ágytakaróval, szőnyeggel!
A nappali, a mosdó és a konyha pedig nagyon- nagyon halvány szürke lett- így mégsem fehér, de világos, a fehér bútoraimtól elüt, de állandóan fény van :)
"Most a szürke a menő, mindenféle hidegebb-melegebb ... árnyalatban."
A szürke fehérből meg feketéből van. Akkor mitől lenne melegebb árnyalat? Ha más szín is van benne (ami meleggebbé teszi), akkor már nem is szürke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!