Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki bele vágot miért tette/megé...

Ki bele vágot miért tette/megérte?Napelem a tetőre?

Figyelt kérdés
2020. aug. 17. 12:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
49%

5-6 cégtől van írásos ajánlatom napelem telepítésére, különböző árajánlatokkal.

Két dolog volt azonos az összes ajánlatban:

1. Mindegyik cég ígért fűt, fát, bokrot és mindegyik azt hazudta, hogy 6-8 év alatt megtérül az ára.

2. Visszaírtam, hogy megcsináltatom velük azzal a kikötéssel, hogy ezt írásban adják.

Erre egyik cég sem volt hajlandó.

2020. aug. 24. 08:56
 22/38 anonim ***** válasza:
58%

Régebben az autóknál volt divatban az a verseny a hülyegyerekeknél, hogy kinek fogyaszt kevesebbet a benzines romhalmaza.

Úgy tűnik, hogy mostanra a napelemekkel menőznek itt egyesek, hogy kinek térül meg hamarabb...

A végére még maguk is elhiszik a saját meséjüket.

2020. aug. 24. 09:11
 23/38 anonim ***** válasza:
57%
Akinek nincs az fikázza milyen xar, én meg élvezem hogy nincs villanyszámla, gázszámla. Ja meg igazából a víz is ingyen van fúrt kútból. Még így is jobb helye van ebben a pénzemnek mint ha a bankban romlana az értéke
2020. aug. 24. 15:59
 24/38 anonim ***** válasza:

Én speciel nem fikázom, mert nem is ismerem.

Viszont egy 7-8 ezres villany és évi 180ezer gáz mellett nekem nem éri meg beinvesztálni alaphangon 3-4 milliót, plusz az egész rendszert villanyra állítani (vezetékek, szerelés, fűtőtestek, villanytűzhely) újabb minimum 2 millióért, mert nem vagyunk 20 évesek.

Ha meg is érnénk azt a 15-20 évet, amikorra nekünk rentábilissá válna, addigra lesznek újabb, korszerűbb technológiák, vagy alanyi jogon ingyen teszik minden házra.:)

2020. aug. 24. 16:13
 25/38 anonim ***** válasza:

"én meg élvezem hogy nincs villanyszámla"

Már hogyne lenne?!

Csak kifizetted min. 10 évre előre!

Ráadásul a másfél millió v. hasonló összegből megépített napelemmel még nem lehet fűtést kiváltani, mert nincsen akkora kapacitása, hogy a nyári hónapokban összeszedje a téli fűtéshez szükséges többletenergiát.

De meséld csak ezt, ha attól boldogabb vagy.

2020. aug. 25. 08:44
 26/38 anonim ***** válasza:
42%
*...és a 10 év is kitolódik amikor 5-6 évente ledöglik majd a félmilliós inverter vagy egy-egy panel a rendszerben, aminek amúgy is évről-évre folyamatosan csökken a hatásfoka...
2020. aug. 25. 08:48
 27/38 anonim ***** válasza:

500kwh körül van a havi fogyasztásunk. 2,4m volt a rendszer ami 100%ban kiváltja. Ez kb 9,5 év megtérülés.

Sma inverterre 5 év az alap garancia ami 20(!) Évre bővíthető. Ennyit arról, hogy pár évente megdoglene.

Aki napelemes árammal fűt az viszont el van tévedve. Fűteni tökéletesen nem éri meg normál árammal, mivel a geo és h tarifák fele áron vannak...

2020. aug. 27. 00:11
 28/38 anonim ***** válasza:
Hőszivattyúval fűtök😉
2020. aug. 27. 05:52
 29/38 mindentudó99 ***** válasza:
Szomszéd 3.5 milláért csináltatta. Fűtést is bírja majd. Kellett plussz kazán és villanytűzhely. Durvàn 4 milla. 380 ezret szánítok villanyra és momdjuk gázfűtésre most egy évre. Akkor ugye kevesebb mint 10 ev alatt megtérül. Na most àllítólag kb ennyit bír az inverter. Ami 6-700 ezres tétel cserèlni. Nem tudom így van e ezt csak olvastam. Ha igaz akkor az plusz két évi szàmla. Kb akkor 12 év alatt térülne meg az egész.
2020. aug. 27. 07:39
 30/38 anonim ***** válasza:

Ez a nagy inverter para onnan jön, hogy MO-n még az ELMŰ is bóvli xar kínai inverterekkel telepít - nem is beszélve a "jóárasított" maszek szerelőkről.

Meg lehet nézni nyugodtan németországot, ahol 30 éve volt egy nagy állami támogatott napelem program a lakosságnak, a 90%-áa a rendszereknek a mai napig megy, nagyja az eredeti inverterével...

Normális inverter kell venni, ott alsóhangon 10+ év az élettartam, de mint mondtam pl. az SMA-nál lehet venni kiterjesztett garanciát 20 évre. Ha ezt bevállalja a gyártó akkor nyilvánvaló, hogy az esetek 99%ában ki is bírja.

Fűtetni továbbra sem érdemes vele, mert amíg a normál tarifa 38 ft (és ebbe a kategóráiba esik a napelem által termelt energia) addig a h vagy geo tarifa 24 forint. Ez kb. 60%-al növeli meg a napelem megtérülési idejét egyrészről, ami önmagában kétségessé teszi, továbbá a villany fűtéshez szinte biztos, hogy hálózatot kellene bővíteni, ami drága, míg a H vagy G tarifa igénylésekor ingyen van...

2020. aug. 27. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!