Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki bele vágot miért tette/megé...

Ki bele vágot miért tette/megérte?Napelem a tetőre?

Figyelt kérdés
2020. aug. 17. 12:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Mi is nemrég kértünk árajánlatot napelemre. Nekünk is a megtérülési idő a gond. Kb. 17-20 év. Ki tudja 20 év múlva már ilyen technikák lesznek elérhetőek?
2020. aug. 18. 06:57
 12/38 anonim ***** válasza:
42%
Nekem van, 1 éve, de csak akkor éri meg ha a fűtést is kitudod nullázni, egyébként nem nagyon térül meg
2020. aug. 18. 16:56
 13/38 mindentudó99 ***** válasza:
Ez nyilvanváló csak akkor jó ja fűthetsz is. Ilyen 7000 ezres villanyszamla miatt kar telepíteni. Szomszéd 63 évesen vágott bele 15 év kamatmentes hitellel. Hát nem tudom . Van önbizalma.
2020. aug. 18. 18:10
 14/38 anonim válasza:
91%

Elektromos autó + amit lehet árammal (fűtés,...) + elektromos gépek.

(ez nálunk kb napi 30-40kwh volt előtte) 17KWh -s rendszer kb 5mill-ért, így megtérülés kevesebb mint 10 év.

Ráadásul a felesleget 15 ft-ért megveszi az elmű

Az inverter sem olyan drága csak jó helyen kell venni és van ahol több évet is kibír, ha jó helyre teszik és jó a hűtése.

A járvány miatt kevesebb az autózás így romlott a megtérülés egy kicsit.

Sokat számít az ingatlan fekvése, és a környező fák.

2020. aug. 22. 11:19
 15/38 mindentudó99 ***** válasza:
Mennyi inverter és hány évig bírja?
2020. aug. 22. 15:04
 16/38 anonim válasza:

Nem a rendszereket árusító helyeken kell venni, mert ott drágán árulnak mindent.

pl. rákerestem a neten, az első ilyen találat [link]

most 350 felett az euró, amikor mi vettük a solaredge 17k-st előző év novemberben akkor 300 körül volt. Most 495e+ áfa akkor jóval kevesebb volt a 17-es.

Egy normális ház esetén elég a 10K-s rendszer bár nem lesz sokkal olcsóbb az inverter. Azaz nem az inverter ára lesz kevesebb, hanem a paneleké, ami nálunk 26x2db panel optimalizálokkal (mert okos rendszert akartunk a bezavaró kémény, fa, stb miatt és a panelpáronkénti méréssel). Ahol nincs árnyékolás ott az egyszerűbb megoldással még olcsóbban megúszható.

az árat növelheti a 3 fázisra átállás kiépítése.

2020. aug. 22. 21:12
 17/38 anonim ***** válasza:
31%

Írtam, hogy nem éri meg, de mindenki lepontozott.

Pedig -sajnos- az életben nem térül meg az ára.

Számolásban sajnos nem erős a magyar ember.

Az említett 5 millió Ft-ból hány évig is lehetne fizetni a villanyszámlát??

Az 5-6 évente pluszban megvásárolt 4-5-600ezer Ft-os inverter, + karbantartás stb...

Azt sem említi senki, hogy rendszeresen le kell mosni a koszt róla, mert lecsökken a hatásfoka.

Mennyiért is mennek fel a szakik a tetőre lemosni?!

Hányszor is van amikor olyan saras eső esik, hogy autót kell mosni utána?!

Na mindegy.

Aki nem hiszi, annak hajrá!

2020. aug. 23. 18:49
 18/38 anonim ***** válasza:
Ha a fűtést is kiváltod vele más a felállás.. Évente több száz ezret is spórolhatsz vele, a rendszer méretétől függően. Nekem a fűtés + villanyszámla évente kb 300 ezer Ft volt, ezt váltottam ki a napelemmel, és egy inverter cserével számolva is 8 év alatt térül meg, utána hasznot termel. Eddig hozza a papirformát
2020. aug. 23. 19:29
 19/38 anonim ***** válasza:

Érdekes amit írsz!

Akkor neked gyakorlatilag az invertercserét és a karbantartást is beleszámítva 2,4 millióból kijött a cucc?...mert ugye 300ezer x 8 = 2,4 millió.

Ajánlanád azokat, akik neked durván 1,5 millióból megalkották?

2020. aug. 23. 19:49
 20/38 anonim ***** válasza:
Ugyan mit kell karbantartani? 😂 Egy ideje már megvan, mosni soha nem kell az eső lemossa, ha poros, akkor se fogja vissza a termelést számottevően. A 8 év stimmel inverter cserével is, de amúgy lehet javítani is ezt a típust. 1.8 ból alkották meg a rendszert 😉 viszont ők csak kp ra dolgoznak, nem vergődnek hitellel.
2020. aug. 23. 20:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!