Ki bele vágot miért tette/megérte?Napelem a tetőre?
Neked kell eldöntened, hogy neked 10-12-15 év megtérüléssel megéri e!
Mi komolyan foglalkoztunk a gondolattal, de sok osztás-szorzás után úgy gondoltuk, hogy nekünk nem éri meg, mert nem vagyunk kifejezetten fiatalok.
30 évesen és egy nagy ház esetében feltétlenül megéri beinvesztálni azt a jelenleg nagyjából 4 milliót, mert optimális esetben eléldegélnek még annyit, hogy utána ingyen legyen az áram.
Illusztrálnád ezt valahogy számokkal is?
Mert 3-4 millió Ft hitelnek 10-12 évig havi 40ezer körül van a törlesztése, ez csak akkor "éri meg" ha 50-60ezer volt előtte a havi villanyszámlátok.
Nekünk a 110 m2-es 3 szobás házra nem egészen havi 8ezer, úgy, hogy villanybojler és 1 kültéri egységgel 2 szobában klíma van.
Így nyilván nem éri meg esetünkben 4 milliós beruházás, amit menet közben még 8-10 évenként 1 milliós költséggel felújítani-karbantartani kell.
Pontosan nem tudom, ha hazaérek a munkából, megkérdezem a szüleimet. Ők kezelik a pénzt, a számlákat ők fizetik, én csak leadom nekik az én részemet. Ha elfelejtem, akkor írj egy kommentet, arról kapok értesítést.
# 4
# 3 vagyok. Azelőtt kb. 22.000 Ft volt a villanyszámlánk.
3 millió forint hitelt vettek fel a szüleim (Plusz kb. 400.000 Ft volt az önrész), ennek a havi törlesztőrészlete ~25.000 Ft
Így havi 3000 Ft-tal fizetünk többet, és 10 év múlva vissza lesz fizetve a hitel. Ők idősebbek, de mi a tesómmal fiatalok vagyunk (<25 év), három jól elkülöníthető, teljesen felszerelt része van a háznak (konyha, fürdőszoba, szobák, nappali, plusz két részen van külön előszoba, étkező és kamra), valószínűleg mi is itt fogunk majd élni, így teljesen megéri.
Köszönöm!
Tény, hogy minél nagyobb a ház és minél fiatalabbak a benne lakók, akik még évtizedekig terveznek ott lakni, annál jobban éri meg.
Sajnos egyáltalán nem éri meg!
Legalábbis annak aki tud számolni...
2-es!
"Nekem az nem tetszik amit olvasni róla hogy az inverter részét időnként tizen évente cseréni kell. 6-700 ezer forintos tétel. Ha ez igaz akkor hogy éri ez meg? "
Jó hírem van, ugyanis ez nem igaz.
Viszont van egy rossz hírem is, hogy kb 6 évet bírnak ki az inverterek.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!