Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek megérte megvenni...

Szerintetek megérte megvenni a házat?

Figyelt kérdés
Vettünk egy 63ban épült, 110m2es házat, amit elkezdtünk felújítani. Alapból nem volt olyan rossz állapotban, de a főfalakat és néhány válaszfalat leszámítva teljesen át van/lesz alakítva. Na most eredetileg az volt a terv, hogy építünk egy teljesen új házat, de mivel 10 millióért vettük egy olyan helyen, ahol 8-9 millió egy telek, szerintem nem rossz vétel. Egyébként a felújítás közepénél tartunk és kb. 8 millió forintból fog kijönni. Vagy érdemesebb lett volna újat építeni? Mert akkor legjobb esetben 1-2 millió forintunk marad.
2013. okt. 18. 19:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekünk ugyanez a felújítás végül 10 milába volt és természetesen nem ér így 20-at csak 17-et így, de megnyugtat, hogy nincs benne trükközés, spórolás, rejtett vagy javítatlan hiba, saját elképzelések valósulhattak meg, jók a szomszédok, elhelyezkedés. Annyit meg megér az a 3 mila bukó és egy kis idegeskedés a melósok miatt.

Lehet, hogy olcsóbb lett volna egy új, de nem biztos, hogy minden klappol. Egy újba meg nem szívesen nyúl bele az ember.

2013. okt. 18. 19:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Van egy kis félreértés.:) A másik lehetőség egy ennél 1 szobával nagyobb, teljesen új ház lett volna 26 millióért kulcsrakészen, csak nem egy jó környéken... Tehát a felújítás mindenképpen olcsóbban jön ki.
2013. okt. 18. 20:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt Neked kell tudnod, összehasonlítva a házakat...

Ismerős a dolog, mi vettünk egy viszonylag új nyaralót és a végén nem sok fog maradni az eredetiből, szinte mindent átalakítunk, új fürdőszoba, átpakolt konyha, ez a fal ki, ide új fal, kompletten újjáépített felső szint... Még a pinceajtó is máshova került. De még mindig nem lesz drágább, mint újat építtetni, márpedig nekünk kellett egy hely, ahol lakjunk menet közben, itt pedig olyan a kilátás, hogy nem érdekel, hogy messze van a bolt és nem lehet feljönni a házhoz télen. Sok tényező van s igazából nem érdemes sokat gondolkozni rajta, ha egyszer meg van véve a ház. Persze én is gondolkozom, de még mindig nem bántam meg. A legjobb lett volna egy majdnem teljesen jót venni, nem is volt irreális, de valahogy nem sikerült, pedig iszonyatosan sokat kerestük a jó vételt.

Az átépítésnél nálunk azért elég durva volt a kényelmetlenség, stressz, s amíg leburkolom és lefestem a házat, az sem lesz kis idő, az építési hulladék hasznosítása is rengeteg idő (viszont barkácsolok)... Nemcsak a pénz jelenik meg, mint költség, sok idő, energia...

Viszont így van pár sztorink. Utólag sokkal szórakoztatóbb az egész.

2013. okt. 18. 20:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem volt rossz vétel! Azt mondod, 10-ért vettétek egy olyan helyen, ahol 8-9 egy telek, tehát 18 millióból lesz egy teljesen felújított házatok. Nyilván 18-ért nem tudnál egy teljesen új házat építeni telekkel együtt, szóval szerintem megérte.
2013. okt. 19. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!