Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Németországban ki alapozta...

Németországban ki alapozta meg jövőjét? Megérte?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Párommal szüleimnél élünk de most arra az elhatározásra jutottunk hogy ismerős által kimenne dolgozni németországba dolgozni mert az itteni fizetésből külön költöznünk képtelenség és nem is tudunk.Van egy két éves kisfiúnk is.Szerintetek mi lenne a legjobb ésszerű döntés?Hogy egy idő után mi is kiköltözzünk ha úgy alakul a helyzet vagy itt vegyünk ki egy albérletet?Magyarul németoszágban dolgozzon a párom de itt éljünk magyarba vagy ha lehetőség van rá inkább menjünk mi is a gyerekkel és kezdjünk ott új életet?
2016. febr. 24. 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

A migránsok mindenképp.

Menjetek utána. Neked is jobb lesz majd ott munkát találni.

2016. febr. 24. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
HA van BIZTOS munkahelyetek - meg terméseztesen jó nyelvtudásotok -, akkor menjetek, viszont csak úgy "szerencsét próbálni" nem érdemes.
2016. febr. 24. 13:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Ismerős által menne ki biztos fizetés biztos munkára.Igaz párom nemtud németül de "megérteti" magát,én viszont tanultam elég jó is voltam belőle biztos visszajönne ott sokminden.De azt hallottam,hogy sokkal másabb ott egy anyanyelvű németet hallani mint itt megtanulni német tanár álltal.Ez igaz?
2016. febr. 24. 13:44
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Hát hogyne lenne már igaz. Én négy év tanulás után felsőfokúval nem vagyok 100%-os.
2016. febr. 24. 13:54
 5/8 vfrtom ***** válasza:
81%
Szvsz. ha van biztos munka és lehetőségetek van együtt menni még most menjetek, míg kicsi a fiú. Később már nehezebben fog beilleszkedni , de az oviban együtt tanulják majd a nyelvet. És igen más hallani egy németet , mivel nem igazán hoch deutschot beszélnek,hanem valamilyen "tájszólást". Te meg otthon azt tanulod.
2016. febr. 24. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Egy volt osztálytársam él kint 25 éve. Egy ruhaboltban eladó (azóta is). Mindene megvan (ház, autó, nyaralás, befektetés).

2 diplomám van (egyik sem büfészak), jó szakmám, átlaghoz képest jól keresek itthon, de a közelében se vagyok annak, ami a barátomnak van kint, egyszerű eladói fizetésből. Nyugodt élete van, nem szopatják, van ideje a családjával lenni stb. Rengeteget szopatnak a melóban, idióta szomszéd miatt már költöztem el, sokszor próbáltak meg átverni stb., igazi Balkán

Sokat adózom és sok TB-t fizetek, de ha pl. orvoshoz megyek, fizetek inkább mert, államiban évek mire odakerülsz a műtétre/ellátásra, ami olyan is, vagyis duplán-triplán fizetek.

Ha itt maradok akkor nyugdíjam se lesz (pontosabban olyan kevés lesz, hogy szabad szemmel alig látható), hiába vonnak most le horror összegeket (minden után adózok, nem sumákolok).

Olvassatok egy kicsit utána, hogy mi várható pl. nyugdíj esetén 20 év múlva.

Nemcsak anyagilag jobb ott, de a légkör, hozzáállás stb. sem balkáni mint itt.

Felszámolás alatt az itteni életem és megyünk .... (40 felett vagyok rendesen, nem izgága, meggondolatlan fiatal - ha esetleg valaki erre gondolna)

2016. febr. 24. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező: 6-os vagyok. Lepontozták a hozzászólásom, de nem cáfolta senki

(nehéz is lenne).

Ha az itteni fizetésből nem tudtok különköltözni, akkor mi lesz nyugdíjasan?

[link]

A fenti cikkben van egy excel kalkulátor, amivel ki tudod számolni, hogy havonta mennyi pénzt kell félretenned, hogy nyugdíjasként meg tudj élni, mert az állami nyugdíj nagyon kevés lesz... és akkor hol van még a többi. Meg fogsz döbbenni, ha letöltöd a kalkulátort és kiszámolja neked a ti adataitok alapján, hogy milyen sok pénzt kell félretenni csak a nyugdíj miatt.

Gondolom, hogy akik lepontoztak (de nem válaszoltak/indokoltak) azoknak nem okoz ez gondot.

2016. febr. 25. 18:25
 8/8 anonim válasza:

1. http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__6618207-szerin..

Itt leírtam a havi bevétel-kiadás arányait.

2. Kevés barátunk van itt, ahol élünk. Barátaink vagy Magyarországon maradtak, vagy más országban, városban élnek. Így mikor azon morfondírozom, költözzünk-e haza, arra jutok, a gyerekemnek sokkal megalapozottabb lesz itt a jövője. Anyanyelvi kiejtéssel beszéli majd a németet. Tanulmányok szerint 2-4 éves korában érez rá az ember a nyelvre.

Két fő minimálbéres keresetéből lehet kiegyensúlyozottan élni.

Előző hozzászóló ajánlotta a kiszamolo.hu blogot. Nagyon hasznos, minden héten olvasom. Olvasd el a régi cikkeket is!

Irány Németország!

2016. ápr. 8. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!