Németországban ki alapozta meg jövőjét? Megérte?
A migránsok mindenképp.
Menjetek utána. Neked is jobb lesz majd ott munkát találni.
Egy volt osztálytársam él kint 25 éve. Egy ruhaboltban eladó (azóta is). Mindene megvan (ház, autó, nyaralás, befektetés).
2 diplomám van (egyik sem büfészak), jó szakmám, átlaghoz képest jól keresek itthon, de a közelében se vagyok annak, ami a barátomnak van kint, egyszerű eladói fizetésből. Nyugodt élete van, nem szopatják, van ideje a családjával lenni stb. Rengeteget szopatnak a melóban, idióta szomszéd miatt már költöztem el, sokszor próbáltak meg átverni stb., igazi Balkán
Sokat adózom és sok TB-t fizetek, de ha pl. orvoshoz megyek, fizetek inkább mert, államiban évek mire odakerülsz a műtétre/ellátásra, ami olyan is, vagyis duplán-triplán fizetek.
Ha itt maradok akkor nyugdíjam se lesz (pontosabban olyan kevés lesz, hogy szabad szemmel alig látható), hiába vonnak most le horror összegeket (minden után adózok, nem sumákolok).
Olvassatok egy kicsit utána, hogy mi várható pl. nyugdíj esetén 20 év múlva.
Nemcsak anyagilag jobb ott, de a légkör, hozzáállás stb. sem balkáni mint itt.
Felszámolás alatt az itteni életem és megyünk .... (40 felett vagyok rendesen, nem izgága, meggondolatlan fiatal - ha esetleg valaki erre gondolna)
Kérdező: 6-os vagyok. Lepontozták a hozzászólásom, de nem cáfolta senki
(nehéz is lenne).
Ha az itteni fizetésből nem tudtok különköltözni, akkor mi lesz nyugdíjasan?
A fenti cikkben van egy excel kalkulátor, amivel ki tudod számolni, hogy havonta mennyi pénzt kell félretenned, hogy nyugdíjasként meg tudj élni, mert az állami nyugdíj nagyon kevés lesz... és akkor hol van még a többi. Meg fogsz döbbenni, ha letöltöd a kalkulátort és kiszámolja neked a ti adataitok alapján, hogy milyen sok pénzt kell félretenni csak a nyugdíj miatt.
Gondolom, hogy akik lepontoztak (de nem válaszoltak/indokoltak) azoknak nem okoz ez gondot.
1. http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__6618207-szerin..
Itt leírtam a havi bevétel-kiadás arányait.
2. Kevés barátunk van itt, ahol élünk. Barátaink vagy Magyarországon maradtak, vagy más országban, városban élnek. Így mikor azon morfondírozom, költözzünk-e haza, arra jutok, a gyerekemnek sokkal megalapozottabb lesz itt a jövője. Anyanyelvi kiejtéssel beszéli majd a németet. Tanulmányok szerint 2-4 éves korában érez rá az ember a nyelvre.
Két fő minimálbéres keresetéből lehet kiegyensúlyozottan élni.
Előző hozzászóló ajánlotta a kiszamolo.hu blogot. Nagyon hasznos, minden héten olvasom. Olvasd el a régi cikkeket is!
Irány Németország!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!