Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek ezt a házat...

Szerintetek ezt a házat tényleg be lehetne fejezni ennyiből?

Figyelt kérdés

[link]

3-4 milliót írnak a hirdetésben, de nekem kevésnek tűnik. Nyilván kellenének még részletek, de így ránézésre, hogy látjátok?

2018. jan. 11. 19:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem építkeztem még, de nekem is kevésnek tűnik.

Szerintem közelebb lesz ez 10 millióhoz, mint 3-4-hez.

Amúgy nekem nagyon nem tetszik a beosztása, 160 négyzetméter, és ha jól vettem ki, csak 2 hálószoba van benne, hatalmas nappali és étkezővel. Igaz, írják, hogy lehet variálni, de akkor is.

2018. jan. 11. 19:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A szerkezetkész azt jelenti 40%-ban van kész Kizárt hogy ennyiből befejezd. Csak a fűtés másfél két milla plusz villany víz burkolás festés.
2018. jan. 11. 19:47
 3/12 anonim ***** válasza:

A befejezéshez igény szerint már 3-4 millió forint is elégséges

Ha azt nézzük,hogy vannak akik bevágnának oda egy kályhát és ellaknak simán úgy is akkor akár 70000ft-ból be lehet fejezni.

Alap esetbe kettővel kell szorozni,hogy ne az alja cuccok legyenek amit az alkesz Béla olcsón megcsinál mert ő mindenhez ért.

2018. jan. 11. 19:55
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Építkeztem már (egy kis nyaralót építtettem át elég alaposan, eddig kb. 8 millióban van, de speciális eset volt, jó szigetelést akartam s nagyjából meg is lett, na arra lehet költeni rendesen), de szerintem nem kell nagy háttértudás ahhoz, hogy erősen szkeptikusan álljunk a 3-4 millióhoz. Normálisan befejezni tuti sokkal több kell, szép kis kezdemény ez, de rengeteg munka van még vele. Ekkora háznál pedig elég sokkal kell szorozni, akár burkolás, akár vakolás, akár szigetelés a téma. S mennyi minden kell még.
2018. jan. 11. 20:03
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

Ha 3-4 millióból ezt be lehetne fejezni, már rég befejezték volna. :-) Inkább 10 millió környékén lehet valahol, és akkor még nem is prémium-minőséggel számoltunk.

Egyébként pedig nagyon rossz az elrendezés, rosszul használják ki a tereket.

2018. jan. 11. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a 10 millió is kevés. Az új építés költsége legalább 300 ezer/m2, ez kb. 40 % készültség, tehát 120 ezer/m2, marad kb. 180 ezer/m2.
2018. jan. 11. 22:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Hirdetésben 160 négyzetméter szerepel, tehát 160*0,18 millió= 28,8 millió. Szerinted ennyiből lehet befejezni?
2018. jan. 11. 22:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek. Magam is hasonlóképpen vélekedek, de elég undorítónak tartom, hogy így próbál meg több vevőjelöltet vonzani magához. Jó, persze én is próbálkoznék fordított esetben, de inkább úgy, hogy pl. kicsit eltúloznám a ház pozitív adottságait, tehát nagyítanék valamennyit a dolgokon, de ez így teljességgel félrevezető, és szerintem értelmetlen is. Aki ennyiért vesz egy házat, az úgysem fogja sajnálni a pénzt egy statikusra, akitől azért képet kap, hogy mennyibe fog fájni hellyel-közel a befejezés.
2018. jan. 12. 01:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel azt írta, hogy "A befejezéshez igény szerint már 3-4 millió forint is elégséges" ezzel teljesen lefedezte magát.

Én nem vagyok szakember, csak eléggé tájékozott vagyok mostanában az ingatlanokkal kapcsolatban, ezért én a 13-15 milliót tartom reálisnak, a legminimálisabban.

2018. jan. 12. 06:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Erre akkor lehet elég a 2-3milla ha belül kimeszelsz, linóleum mindehol, legolcsóbb cuccok mindenütt, kívül meg marad így.
2018. jan. 12. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!