Szerintetek ez a ház tényleg kihozható ennyiből?
Tudom, hogy konyha nincs és biztos jó pár költségről szó sem esik benne, de még mit kellene itt kalkulálni?
Szerintem nem, vagy csak nagyon fapados minőségben.
Sok benne a bizonytalanság.
Tök alap az alapozás, ha a helyi adottságok mást kívánnak akkor az többlet. A mit tartalmaz résznél a téglánál is azt írja, hogy a belső hőszigetelésbe hőkéssel vágják bele a vezetékek helyét.
Ilyen, hogy C12-KK beton már nincs, főleg nem lehet ilyen betont szerkezeti betonként beépíteni.
Födém hőszigetelésről szó nem esik.
Elektromos fűtés? Jó lenne egy passzív házba, de nem ebbe (30tégla + 10 hőszigetelés, nagyon sokat kell az energetikusnak tornázni, hogy be tudja bizonyítani a megfelelőséget, januártól meg pláne!)
Igazából nagyon sok benne (illetve nincs benne) az ami hiányzik és úgyis bele fog kerülni menet közben. Pótmunkaként!
Egyet értek ez előző hozzászólóval. Nekem mindig az új háznál a homlokzat jut eszembe milyen hővezetési tényezővel rendelkezik, persze ez egy nagyon kicsiny értéke a háznak, annak ellenére, hogy manapság talán az egyik legfontosabb. Ugyan kb 0,22 w/nm*k lenne a falakra jellemző tényező, de egy 20 centis grafitossal sokkal jobban járnátok. Ez nem kerülne többe max. 500 ezer ft többletköltségbe. A aljzatra kell 10 centi vastag, a lábazatra szintén, a mennyeeztre min 20 centis, és a szarufák közé is 10 centis szigtelő. Az ablak rendben van, 3 rétegű ma már kell.
3000ft/nm áron elég szerény metchlaki kapható, nekem pl a nagyon magas fényű (úri cigány) nagyméretű metchlakik jönnek be, aminek 7000eft/nm az alsó ára, de ezért már kapni szépet. Konyha nincs az árban, számolj 1 milliót és rendben lesz.
Ez az elektromos fűtést aki kitalálta itthonra felakasztanám, nem olcsó a rezsije. Manapság kondenzációs kazán kell, vagy akinek van 1,5 millió többlete leváltani víz-levegő hőszivattyúra, 2 millióért olyat kapsz, ami már hűt is! Ajtók viszont akár olcsóbban kihozhatóak, mivel a hulladékból készített borovi fenyő ajtók, már kb 25 ezertől megkaphatóak. Igényes, olyanra pácolod, amilyenre szeretnéd.
Összességében elképzelhető, hogy ki tudják ennyiből hozni, de szerintem egy 4-5 millió többletköltséggel számolni kell. Ez a baj az ilyen cégekkel, ha magad építtetnéd simán kijönne ennyiből. Ha meg ezeket választod feltétlen változtatni kell a műszaki tartalomnál, amiket említettem. Kérdezd meg, hogyha neked nem kell a 10 centis eps, helyette 20 centis grafitost szeretnél mennyiben módosítaná az árat? Ha nem vonják le az eps árát, és azt mondják plusz 2 millió grafitossal, azonnal el kell felejteni őket.
Egyébként nem akarok hülyeséget írni., de lehet idéntől már ingyenes a közművek bekötése, persze nem ismerem az apróbetűs részt, de az 1-1,5 millió, ami zsebbe maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!