Miért van az, hogy a legtöbb ember, aki kiköltözik falura egy város közelében, nem is falusias környezetet szeretne maga köré?
13 vagyok!
mindig is falun éltem, jelenleg 2000 m2-es telkem van. És arra jutottam közel 20 év után, hogy abszolút nincs rá szükségem csak a nyűg van vele.
Az év 3/4-ében heti 6 órám megy el csak a fűnyírásra, pedig nincs semmi extra csak fű néhány bokor, fa. Dombos telek, ház előtt árok, és mivel nincs szomszéd a ház mögött is nekem kell vágni a füvet.
A telek hátsó 2/3-át nem is használjuk csak fű van rajta, még a kutya is csak akkor megy arra, mikor nyírom a füvet.
Szóval jelenleg sem használok 600m2-nél többet, csak van felesleges +1400 m2 mögötte. És ha már építkezek minek szivassam magamat egy nagy telekkel, mikor úgy sem használom ki?
"Minden szarért nyavajognak"
A suttyó parasztságot a falusi emberek sem viselik jól. Az égetés tipikusan ilyen dolog.
#24: Elmondom neked, miért pontoztam én le.
"580 nm az mininek számít?
Az unokatesómék 4-en laktak 34 nm-en a várban gyerekként...:)"
1. Az 580 nm a TELEK, míg a 34 nm a LAKÁS területe. Ha érdemben akarnánk összehasonlítani a kettőt, akkor a falusi ház esetén is magának az épületnek a területét kéne nézni, és nem a telket.
2. 34 nm az még nagyvárosi szemmel is rendkívül kicsinek számít 4 főre, így ez alapján nem lehet általámos érvényű következtetést levonni. Itt most általánosságban, tehát az ÁTLAGOS körülményekről beszélünk, nem a szélsőségekről.
A traktorok hajnal 2-ig járnak, reggel 4-kor meg kezd a másik műszak, heti max. 2 napot van, hogy nem stílez valamelyik szomszéd, ekkor mi állunk neki fűrészelni.
Nyáron este nem lehet szellőztetni, mert a szemetet éjszaka közepén 0:00-4:00 égetik az emberek, a kijelölt nap szerda és péntek 12:00-18:00, de ebben az időpontban még nem láttam egy tűzmestert sem.
Állatokat néhány 80-100év közöttinél találni, néhány db tyúk nem a világ vége.
A reklámfilmekben a vidék szépségeként a madárcsipogást hozzák fel példaként, a falusi ember a madárcsipogást mindennél jobban rühelli, mi is közel 30 évig próbáltuk kiirtani őket eredménytelenül. A madárfiókák hajnal 2 körül szoktak beindulni és tolják egészen a reggeli traktorzúgásig, részemről inkább a lágy traktorzúgást hallgatnám a csipogás helyett!
Az agglomerációs élet nem arról szól hogy a városi ember elfalusiasodik, hanem hogy nyugalomban és csendben éljen.
Arra persze nem gondol, hogy minden szolgáltatás messze lesz. Az agglomerációban rendszerint túlméretezett falvak vannak (Érd, Dunakeszi, Pilisvörösvár is ilyen), semmi városias jelleggel. Bármi fontosabb elintéznivalód van Pestre vezet az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!