Van olyan női rokonod, akit úgy hívsz, hogy "nénje"? Nem falusias kicsit ez a megszólítás?
Anno az egyik nagynénémet hívtuk így (apukám testvérének a feleségét .
Nem tudom, hogy miért alakult így, városban laktunk.
Öszintén szólva sosem értettem, hogy miért neveznek valakit a rokonsági fokon, amikor van neve.
A szülök, nagyszülök esetén rendben van, de a többi rokonnál teljesen értelmetlen.
Nálunk kb az összes rokonra mást szót használtunk.
Anyukám testvére és felesége keresztnév néni/bácsi volt, a másik testvére keresztmama, apukám testvére és felesége nénje/bátyja, másik testvére "a Feri".
A fene tudja, miért, ezt mondták kiskoromban, kész, ez alakult ki.
Én nem, de a rokonságban vannak (30-40 évesek), aki így hívják a nagynéniket, nagybácsikat. Kati nénnye, Pista báttya. Nyilván valamikor a szüleik így mondták nekik, és így maradt. Régies, az biztos, felénk főleg idősebbek emlegetik így a régi öreg rokonokat.
Ha van a rokonságban 5 Katalin, akkor meg kell különböztetni Katit, Katót, Kiskatit, Kati mamát, Kati nénjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!