Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az egyetemeken hogyan szokás...

Az egyetemeken hogyan szokás az előadót, tanárt megszólítani?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk e-mailt küldenék, vagy csak az óra után odamennék, hogy segítséget kérjek a tananyaggal kapcsolatban, hogyan kell megszólítani: tanár úr vagy professzor úr? Esetleg máshogy?

Még nem jártam egyetemre, ezért vagyok kíváncsi.

2020. máj. 26. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Igen, ahogy írtad.

Ha professzor, akkor Professzor Úr. De aki nem prof, azt Tanár Úr.

2020. máj. 26. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A tanár úr lényegében mindig megfelelő, ha magas fokozata van az illetőnek, akkor lehet professzornak is szólítani.
2020. máj. 26. 10:15
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Ha professzor, és nem annak szólítod, akkor megbukhatsz.
2020. máj. 26. 11:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a professzorokat is mindenki tanár úrnak hívta.
2020. máj. 27. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindenkit Tanár Úr-nak/Tanárnőnek hívnak. Akkor is ha professzor, akkor is docens,stb.

Van aki fiatal és mondjuk azt kéri hogy tegezd (mondjuk nekem ez akkor is fura) akkor tegezed, sziázod. De ez ritkább.

2020. máj. 28. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is mindenki tanár úr/nő. Pozíciótól függetlenül, soha senki nem szólt miatta, vagy nézett csúnyán.

(főleg a) fiatalok viszont egy dologért harapnak, az a csókolom. Több oktató mesélte, hogy frászt kap tőle amikor meghallja egy gólyától.

2020. jún. 1. 05:58
 7/7 anonim ***** válasza:
13%
Csak lazán. Ott már mindenki felnőtt. Csá! Szevasz te kannibál! Legyél kreatív
2020. jún. 5. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!