Nézhet az én udvaromra a szomszéd összes ablaka?
Ültesd be orgonával azt a részt ahol nézne téged.
Az én szomszédom az ablakunk alá beültette orgonával, így tök mindegy hogy világos van, mindig lámpát kell kapcsolnunk.
elnézést én senkinek nem írtam privát üzenetet de én is kaptam !
köszönöm az értelmes válaszokat
a csodasövénnyel az a baj felén egyre többen szedik ki mert megbetegednek elvörösödnek azt mondják van télen egy kártevő ami nem fagy el a melegebb telek miatt és megrágja a gyökereit
Az oldalhatárra való építkezésnél annyi lenne a hozzá fűzni valóm, hogy az OTÉK üvegfelületet határoz meg, ami 0,4 m2 lehet maximum. Emiatt a 90x60 -as nyílászáró is megengedett mert a vastag tok és a ablakkeret miatt ~0,4 m2 lesz csak az üvegfelülete.
Ha felépült a ház akkor bizony biztosan volt neki építési engedélye is, azaz átment a terv az építési hatóságnál. Így sok mindent nem tudsz ellene tenni, esetleg kérsz egy szemlét.
Én az elemes beton kerítést javaslom, a szlovákok eléggé jó áron adják. 2 méter magasan anyag + munkadíj átlag 40 euro/fm. A szállítási költség nincs benne az árban.
Az építési hatóságnál meg van határozva melyik település melyik irodájukhoz tartozik. Megyeszékhelyeken biztosan vannak, kisebb városoknál vagy-vagy eset.
Én a betont amiatt választottam mert tartósabb mint a lemez, és kevésbé sérülékeny. Facebook marketplaceen rengetegen hirdetnek: elemes beton kerítés, vagy hasonló néven keresd
Húznék nádszövetet a kerítésre, 20-30ezer forintból kijönne, ha 25 méterről van szó. Az pár évig jól néz ki és takar, közben lehet gyűjteni komolyabb kerítésre vagy ültetni sövénynek való növényt.
Még egy opció lehet a kerítésre felfuttatni valami növényt (pl. borostyán) de én erről megkérdezném a szomszédot, mert agresszívan terjedő fajtákról beszélünk, lehet hogy nem szeretné ha a kertjében elterjedne.
(Nekünk a saját házunk olyan, hogy a nappalink ablaka a szomszédra néz, első dolgunk volt felhúzni a kerítésre a nádszövetet, mi se akarjuk a szomszéd kertjét bámulni, meg azt se akarjuk hogy ő lásson be a nappalinkba.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!