Miért jó faluban, csalaái házban lakni?
Szinte biztos h a télen családi házba költözünk 2-3 évre, de nagyon bizonytalan vagyok.
Általában mindenki ódákat zeng erről az életformáról, de én egész életemben panelban, városban laktam.
Ti miért szerettek falu, kertes házban lakni?
Igaza van a 2-esnek.
Én, mint közel 20 éve Bp-ről falura költöző, azt mondom, hogy nem lesz könnyű dolgod, mert csak 2-3 évre akartok ott élni. Ennyi idő kell ugyanis, hogy nagyjából megszokj, felvedd a ritmust. Eleve, ha átmeneti a helyzet, nem fogod az otthonodnak érezni sem a házat, sem a kertet, nagyjából teher lesz minden, ha nem pozitívan állsz hozzá, hanem félsz tőle.
Én szükségből költöztem falura (hosszú történet) de már 20 év környékén megszoktam. Ennek ellenére azt mondom, hogy jobb városban élni és nyaralót tartani valahol. Falun élni városi élettel mögötted, nem lesz egy fáklyásmenet.
Ha fiatal vagy azért, mert dögunalmas, ha idős, akkor meg nagyon fárasztó. Orvosi rendelő, bolt, busz 2 km. gyaloglás és ott van még a kert is!
4 vagyok
Ja és még ezen belül is nagyon nem mindegy, hogy melyik megye, melyik falu.
Leírtátok minden félelmemet :(
Ha nagyon nem bírom, beköltözhetünk a városba, de akkor az albérlet miatt +40-50 ezer forint lenne a lakhatás :S
Szeretném a dolog pozitív oldalát nézni, a pisilés igazából tényleg előny :D
Még nem láttam a házat, azt sem tudom, milyen állapotban van, de elvileg nem nagy. Jó lett volna ha már nyáron költözünk, talán jó kezdet lett volna ha első körben a napozós, grillpartizós oldalát ismerem meg a kertes háznak :D
Ahova megyünk, ott van bolt, kocsma, iskola, falunap :D
A városba reggel fél 5-től este fél 11ig óránként mennek buszok, vonatok, és ugyanígy vissza.
Úgyhogy nem olyan vészes a helyzet, de hát a városhoz képest persze nincsenek programok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!