Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért jó faluban, csalaái...

Miért jó faluban, csalaái házban lakni?

Figyelt kérdés

Szinte biztos h a télen családi házba költözünk 2-3 évre, de nagyon bizonytalan vagyok.

Általában mindenki ódákat zeng erről az életformáról, de én egész életemben panelban, városban laktam.

Ti miért szerettek falu, kertes házban lakni?

2018. júl. 26. 16:27
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogyan sikerült így elírnom a családi szót :D
2018. júl. 26. 16:28
 2/23 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ ha imádod a panelt és eleve nincs kedved oda menni akkor nem sok örömöd lesz benne. Attól is függ mekkora a kert és mennyire van kedved bármit is csinálni kinn. Ha abszolút semmi kedved kint tenni venni akkor gyötrelmnek fogod majd fel az egészet. Hisz ha van kedv ha nincs ha mást nem is a füvet azért illik lenyírni a ház előtt és az udvarban is. Ha csak vegyes tüzelés van azzal szintén munka van. Fa , szén pakolás hamuzás stb. Ennyi talán a nyűg egy panelhoz képest mert ugye kertészkedni vetni kapálni nem kötelező így nem is sorolható a kötelező dolgok közé. Ha a szél ledob egy cserepet azt vissza kell tenni. Nincs nyüzsgés viszon örökké kiváncsi szomszédok vannak. Pozitívum hogy ki tudsz ülni az udvarodra. Minden tágasabb egy panelhoz képest. Zajok itt is vannak de mégse a falon keresztül. A pozitívumokat reggelig sorolhatnám de az lehet csak nekem pozitív neked nem vagy téged nem érdekel.
2018. júl. 26. 16:50
 3/23 anonim ***** válasza:
42%
Nem látnak bele a szádba, kimehetsz az udvarra hugyozni ha fogla!t a wc, más semmi.
2018. júl. 26. 16:58
 4/23 anonim ***** válasza:
49%

Igaza van a 2-esnek.

Én, mint közel 20 éve Bp-ről falura költöző, azt mondom, hogy nem lesz könnyű dolgod, mert csak 2-3 évre akartok ott élni. Ennyi idő kell ugyanis, hogy nagyjából megszokj, felvedd a ritmust. Eleve, ha átmeneti a helyzet, nem fogod az otthonodnak érezni sem a házat, sem a kertet, nagyjából teher lesz minden, ha nem pozitívan állsz hozzá, hanem félsz tőle.

Én szükségből költöztem falura (hosszú történet) de már 20 év környékén megszoktam. Ennek ellenére azt mondom, hogy jobb városban élni és nyaralót tartani valahol. Falun élni városi élettel mögötted, nem lesz egy fáklyásmenet.

Ha fiatal vagy azért, mert dögunalmas, ha idős, akkor meg nagyon fárasztó. Orvosi rendelő, bolt, busz 2 km. gyaloglás és ott van még a kert is!

2018. júl. 26. 17:04
 5/23 anonim ***** válasza:
82%

4 vagyok

Ja és még ezen belül is nagyon nem mindegy, hogy melyik megye, melyik falu.

2018. júl. 26. 17:07
 6/23 A kérdező kommentje:

Leírtátok minden félelmemet :(

Ha nagyon nem bírom, beköltözhetünk a városba, de akkor az albérlet miatt +40-50 ezer forint lenne a lakhatás :S

Szeretném a dolog pozitív oldalát nézni, a pisilés igazából tényleg előny :D

Még nem láttam a házat, azt sem tudom, milyen állapotban van, de elvileg nem nagy. Jó lett volna ha már nyáron költözünk, talán jó kezdet lett volna ha első körben a napozós, grillpartizós oldalát ismerem meg a kertes háznak :D

2018. júl. 26. 17:11
 7/23 A kérdező kommentje:
A falusi élet sose szerepelt a terveim között, mindig borzasztónak képzeltem
2018. júl. 26. 17:13
 8/23 anonim ***** válasza:
78%
Az új évszázadot azzal kezdtem, felszámoltam mindent Pesten. Most egy K.E.Megyei kisváros kertvárosi részén élek, a főváros nevének kiejtése is gyomorideget okoz. Itt csend van, béke, etetem a madarakat, hallgatom a tücsköket. Esténként kiülök a hintaágyba, elröfög mellettem 2 süni, egy menyét, néhány gyík. Saját gyümölcs, este friss paradicsom-paprika a kertből, kacsazsíros kenyérrel. Van akit kiráz a hideg, ha így kéne élnie, én meg már nem csinálná, vissza ha fizetnének érte, akkor se,
2018. júl. 26. 17:16
 9/23 anonim ***** válasza:
72%
Hát a 40-50 miatt nem érdemes falura költözni. Egy nagy hátránya van a kertesnek a fűtés sokkal többe van mint egy panelban. Ha nincs szerencséd összességében lehet csak tizenöt minuszban leszel.
2018. júl. 26. 17:21
 10/23 A kérdező kommentje:

Ahova megyünk, ott van bolt, kocsma, iskola, falunap :D

A városba reggel fél 5-től este fél 11ig óránként mennek buszok, vonatok, és ugyanígy vissza.

Úgyhogy nem olyan vészes a helyzet, de hát a városhoz képest persze nincsenek programok

2018. júl. 26. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!