Hol jobb lakni? Mi néztünk a városban lakást vagy kis (1000fős, várostól 15 km-re) faluban családi házat. Az ár kb megegyezeik. Nektek melyik jött be, melyik tetszene. Mi a véleményetek?
Ez annyira egyén és helyfüggő, hogy nem lehet általánosítani. Ha van autód, akkor falun is városinak érezheted magad. Autó nélkül viszont, nehéz az élet...
Városban minden egyszerűbb...kivéve, ha hiányzik a gazdálkodás, az állattartás, a kerti munka etc...
Nekem a külterületi zártkert jött be. Közel és mégis távol...
Ha a munkahely a városban lenne, és nincs saját kocsi, akkor falun élni, megélni szinte lehetetlen. Ha a közlekedésben nem vagytok buszhoz, vonathoz kötve, akkor szerintem is nyugisabb életet tudtok élni falun. Persze ehhez azt is tudni kell, hogy ott télen havat kell söpreni, esetleg az őszi esőknek a kertben árkot ásni, a kertet gondozni, hogy ne lepje el a gaz. Ha mindezt szívesen vállaljátok, akkor a falu.
Ha ezek a ház körüli munkák, a megélhetést jelentő munkahely és persze a közlekedés gondod okoznak, akkor csak a város jöhet szóba.
Én a mostani helyzetemben a várost választottam, mert még nem tervezek jó ideig gyereket, és nincs túl sok pénzem. Igaz, hogy a kis lakás fűtése valamivel többe kerül, mint egy családi házé kerülne, de az egyebeken rengeteg időt, energiát és pénzt spórolok.
DE amint gyerekem lesz, vagy legkésőbb amikor megtanul járni, ki fogok költözni egy családi házba, hogy ott nőjön fel.
Nem lehet egyszerűen megmondani, hogy mi a jobb megoldás. Ha csak magamat nézem, más életszakaszban más az ideális. Nagyon fontos szempont, hogy milyen elvárásaitok vannak és milyen életet éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!