Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért jó faluban, csalaái...

Miért jó faluban, csalaái házban lakni?

Figyelt kérdés

Szinte biztos h a télen családi házba költözünk 2-3 évre, de nagyon bizonytalan vagyok.

Általában mindenki ódákat zeng erről az életformáról, de én egész életemben panelban, városban laktam.

Ti miért szerettek falu, kertes házban lakni?

2018. júl. 26. 16:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Mármint úgy 40-50, hogy már leszámoltam a plusz rezsit és az utazást.
2018. júl. 26. 17:30
 12/23 anonim ***** válasza:
53%
Egy kicsit vitatkoznék, igaz csak 70nm2-ben lakunk, leszigeteltem, új ablakok, padlásra kőzetgyapot. A leghidegebb időben a legnagyobb számlám 17.700 volt. De van vegyes is(akkor nem volt semmi fám), ha összeszedem a kerti hulladékot, meg innen-onnan minden éghetőt, 8000 körül fizetek. Van aki odaadja a fát ha kivágom, ez a legjobb. A panelben nem lehet szabályozni a fűtést, fizetsz-ha tetszik, ha nem. Itt meg ha akarom, elzárom és beülök a rendelőbe, mert ott meleg van. :-))
2018. júl. 26. 17:36
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Én vagyok a 20 éve falun élő és úgy bírom ki 20 éve, hogy mindez Pest megyében van és háromnegyedóra alatt Budapest szívében vagyok.

Ha megírod, hogy melyik faluról van szó, talán tudjuk véleményezni a lehetőségeidet. Mert nagyon nem mindegy, hogy bp-i agglomeráció e és azon belül budai, vagy pesti oldal, stb. vagy valami eldugott putris hely, mindentől távol.

2018. júl. 26. 17:38
 14/23 A kérdező kommentje:

Somogymegyéről van szó, nem tudom mennyire ismeritek ezt a területet. A város Kaposvár és mellette talán 20 km-re a falu.

Nem fával kell fűteni, akkor nem is mennénk :D

2018. júl. 26. 18:14
 15/23 A kérdező kommentje:

Oh és a férjemnek és nekem is van autóm, úgyhogy a bejutás szerencsére nem gond.

Őszintént arra számítottam, hogy mindenki áradozik majd, most még jobban elbizonytalanodtam :D

2018. júl. 26. 18:16
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

Ezt a kérdést én fordítva tenném fel. Miért jó a fővárosban lakni ?

Néhány hete a Móricz Zsigmond körtéren lakó barátomat meglátogattam. Amit ott láttam,azt ha nem látom nem hiszem el.

Öt méterenként egy még ki nem józanodott alak a földön fetreng, a boltosok meg takarítják az üzletük elől a sz@rt, hugyot, okádékot.

Hát én meg ebből nem kérek.

2018. júl. 26. 18:23
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem Kaposvár nagyon jó hely, az egyik legfejlettebb város, egyetemmel, főiskolával, színházzal.

Ötvözi a városi életet a vidék minden előnyével.

20 km. meg semmi! Kocsival, távolsági busszal 20 perc.

Gyakorlatilag Pest egyik feléből a másikig nagyobb a távolság és hosszabb az idő.

Ha nem leszel egész nap a faluba/házba bezárva, mondjuk kisgyerek miatt, hanem tanulni, vagy dolgozni jársz, akkor a faluból nem sokat élvezel, csak aludni jársz haza. Kivéve, amikor jönnek a barátok és bográcsoztok, vagy csobbantok egyet a felfújhatós medencében.:)

Arra azért figyelj, hogy a kertben ne kelljen reggeltől-estig a nyelveden taposni, egy fűnyírás is meglegyen félóra alatt, akkor nem lesz semmi gond!

A zöldellő, virágos-barkás húsvéti vagy havas karácsonyi falunál szebbet elképzelni nem lehet.:)

2018. júl. 26. 18:28
 18/23 anonim ***** válasza:
77%
Én áradozhatok neked hogy szeretek kiülni a 18m3- es kerti tavamhoz pecázni. Meg hogy a kedvenc horgászhelyem 8 percre van a Dunán. És hogy szeretek szőlőt metszeni gondozni ha ezek téged abszolút nem hoznak lázba és nem is érdekelnek. Holnap szüretelni kell a nagyon korai szőlőket a kertben. Irsai Olivér Csabagyöngye. Egy ötven liter bor biztos lesz. Vagy hogy hobbiból 10-féle pálinkát csinálok egy évben. Szóval lehetne sorolni a számomra pozitív dolgokat. De most őszintén lázba hoztak ezek téged?
2018. júl. 26. 18:28
 19/23 anonim ***** válasza:
84%
Ha van gyerek akkor nagyon jó. Nekik is, neked is.
2018. júl. 26. 18:36
 20/23 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva a szeszfőzés tényleg lázba hozott.

Érdekel a sörfőzés (amit panelban ugye nem lehet), és igazából már ki akartam próbálni a növénytermesztést is, de a jelenlegi lakásunkban nem él meg semmi (a virágüzletes is mondta, hogy csak túlélő növényt vegyünk).

Kaposváron fogok dolgozni úgyhogy tényleg csak este leszek otthon.

:)

2018. júl. 26. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!