Miért jó faluban, csalaái házban lakni?
Szinte biztos h a télen családi házba költözünk 2-3 évre, de nagyon bizonytalan vagyok.
Általában mindenki ódákat zeng erről az életformáról, de én egész életemben panelban, városban laktam.
Ti miért szerettek falu, kertes házban lakni?
Én vagyok a 20 éve falun élő és úgy bírom ki 20 éve, hogy mindez Pest megyében van és háromnegyedóra alatt Budapest szívében vagyok.
Ha megírod, hogy melyik faluról van szó, talán tudjuk véleményezni a lehetőségeidet. Mert nagyon nem mindegy, hogy bp-i agglomeráció e és azon belül budai, vagy pesti oldal, stb. vagy valami eldugott putris hely, mindentől távol.
Somogymegyéről van szó, nem tudom mennyire ismeritek ezt a területet. A város Kaposvár és mellette talán 20 km-re a falu.
Nem fával kell fűteni, akkor nem is mennénk :D
Oh és a férjemnek és nekem is van autóm, úgyhogy a bejutás szerencsére nem gond.
Őszintént arra számítottam, hogy mindenki áradozik majd, most még jobban elbizonytalanodtam :D
Ezt a kérdést én fordítva tenném fel. Miért jó a fővárosban lakni ?
Néhány hete a Móricz Zsigmond körtéren lakó barátomat meglátogattam. Amit ott láttam,azt ha nem látom nem hiszem el.
Öt méterenként egy még ki nem józanodott alak a földön fetreng, a boltosok meg takarítják az üzletük elől a sz@rt, hugyot, okádékot.
Hát én meg ebből nem kérek.
Szerintem Kaposvár nagyon jó hely, az egyik legfejlettebb város, egyetemmel, főiskolával, színházzal.
Ötvözi a városi életet a vidék minden előnyével.
20 km. meg semmi! Kocsival, távolsági busszal 20 perc.
Gyakorlatilag Pest egyik feléből a másikig nagyobb a távolság és hosszabb az idő.
Ha nem leszel egész nap a faluba/házba bezárva, mondjuk kisgyerek miatt, hanem tanulni, vagy dolgozni jársz, akkor a faluból nem sokat élvezel, csak aludni jársz haza. Kivéve, amikor jönnek a barátok és bográcsoztok, vagy csobbantok egyet a felfújhatós medencében.:)
Arra azért figyelj, hogy a kertben ne kelljen reggeltől-estig a nyelveden taposni, egy fűnyírás is meglegyen félóra alatt, akkor nem lesz semmi gond!
A zöldellő, virágos-barkás húsvéti vagy havas karácsonyi falunál szebbet elképzelni nem lehet.:)
Őszintén szólva a szeszfőzés tényleg lázba hozott.
Érdekel a sörfőzés (amit panelban ugye nem lehet), és igazából már ki akartam próbálni a növénytermesztést is, de a jelenlegi lakásunkban nem él meg semmi (a virágüzletes is mondta, hogy csak túlélő növényt vegyünk).
Kaposváron fogok dolgozni úgyhogy tényleg csak este leszek otthon.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!