Szerinted hol jobb lakni, hol jobb élni : faluban ( kistelepülésen ) vagy városban, egy hatalmas városban?
Kinek mi..
Falun könnyebb megélni abból a szempontból hogy olcsóbb a lakhatás, de ezzel szemben sok a ház körüli munka, boltok drágábbak,utazás nehézkes.
Levegő tisztább,barátságosabb a környezet.
Városban egyszerűbb a közlekedés, több megoldás jöhet szóba, biciklivel faluról lehet nem szívesen járnál télen dolgozni, amíg városban felszállsz egy buszra,villamosra stb.. Nagy a választék a boltok között, lakhatás drágább de általában a vidéki fizetéstől kicsivel magasabb a nagyvárosi. Zajosabb,pörgősebb az élet, de ha nem vagy társasági ember zavaró tud lenni a sok idegen.
Nincs olyan hogy jobb, azt kell mérlegelni hogy a te számodra melyik az optimálisabb.
Mindenhol jó, de legjobb a mákos tészta - tartja a mondás.
Komolyra fordítva; szerintem falun, vagy kistelepülésen jobb. Majd negyven évig laktam városban, és szerintem ott valóban csak LAKNI lehet, ÉLNI nem. Nekem legalábbis nem. Nekem tér kell, erdő-mező, tópart. Állatok Nekem egy cseppnyi élővíz többet jelent egy egész metropolisznál.
Persze amíg az ember fiatal, jobb a város. Ott közel van minden, és sajnos a munkahelyek is csak ott vannak. Óvoda, bölcsőde, iskola is. Így amíg a gyerekeim fel nem nőttek, magam is városlakó maradtam, utána költöztem csak vidékre, és építettem fel a saját birodalmamat.
Persze, hogy városban szeretnél lakni. De mondok én neked valamit.
Nézd meg Tóth Ferencnek a Mit eszel majd akkor, ha nem indul a traktor? c. előadását a youtubon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!