Ti fűtötök már otthon? Anya azt mondta, hogy október 15. előtt nem fogunk.
Azért a 18 fok sokaknak kevés, most, hogy nem álltam rá a téli hőigényemre, igenis fáznék annyiban. Főleg éjszaka igénylem a melegebbet, amikor nem mozgok. Ez jól egybeesik azzal, hogy vezérelt árammal fűtünk :)
Kérdező, akkor megértem, hogy megfagysz. Nemcsak szigeteletlen, de ha befúj az ablakon a hideg, na az kegyetlenül leviszi a ház hőtartását. Laktam ilyen házban. Éjjel nem tudtam rakni a kazánt, 9 fokban keltem reggel a leghidegebb időszakokban... 10 fokot esett egyetlen éjszaka alatt a hőmérséklet. Vályogház volt, jó vastag falakkal, azzal még nem is lett volna gond (nem remek hőszigetelő, de annyira nem rossz), de a nyílászárók kriminálisak voltak, egy réteg, az sem zárt... Nem ártana megcsináltatni az ablakokat, a külvilágot fűtitek így s persze igen kellemetlen is. Ha mást nem, legalább próbáljatok a rések elé tenni valamit... Nálunk nem saját ház volt és a bejárati ajtó fa része volt elrepedve, többek között, reménytelen volt a helyzet.
De most tényleg elnézi anyád, hogy (nem szó szerint, de azért elég kellemetlenül) megfagyj?! Nem bírom felfogni még most sem. Egyáltalán miért ez a makacsság? Mi a csuda történik, ha hamarabb gyújtotok be?
Ostobaság, hogy egyesek azon versenyeznek ki milyen késői dátummal kezd fűteni. Más azért egy társasház, más egy vastag falú ház, megint más egy újabb, vagy ami 10-20cm -es anyaggal szigetelve van, meg más akinek ezek nem állnak a rendelkezésére és hozzá kell tenni, hogy vidéken a falvakban hidegebb van akár 4-5 fokkal is mint a nagyobb városokban.
Ha fa van ingyen bőséggel saját... elég érthetetlen. Főleg régebbi házaknál amiket amúgy is érdemes normálisan fűteni, hogy ne dohosodjanak.
Amikor én gyerek voltam a szüleim elitták a fűtésre való pénzt, a leghidegebb amire emlékszem 5 fok volt amikor felkeltem reggel. A házban bent. Na, én nem iszom el, úgyhogy ha bárki fázik akkor befűtünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!