Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti fűtötök már otthon? Anya...

Ti fűtötök már otthon? Anya azt mondta, hogy október 15. előtt nem fogunk.

Figyelt kérdés
Oké, hogy akkortól kötelező, de itthon nem kellene alkalmazni. Főleg, hogy van itthon nagyon sok fa es az sem kifogás. Nagyon hideg van, éjjel 3 takarö alatt alszom. És most is nem tudom magamat rávenni, hogy hajst mossak, mert megfagyok és kabátban vagyok. Ha egyszer hideg van, mit számít, hogy hányadika van?
2016. szept. 27. 20:17
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Kazán van és be tudok fűteni, de nem engedik.
2016. szept. 27. 21:41
 22/37 anonim ***** válasza:
68%
Nem fűtünk még, mindenki egy kicsit vastagabban öltözik fel, mint pár héttel ezelőtt, estére is már hosszú pizsamát hordunk. A lakásban egész napos szellőztetés mellett is 21-22 fok van, ami ideális számunkra.
2016. szept. 27. 21:52
 23/37 anonim ***** válasza:
53%
Lakásban ha nappal 21-22 fok van, éjjel 18 még kisgyereknek is egészségtelen a melegebb szoba. Sokkal hamarabb fog megfázni. Még nem kell fűtenünk.
2016. szept. 27. 22:19
 24/37 anonim ***** válasza:
31%

Azért a 18 fok sokaknak kevés, most, hogy nem álltam rá a téli hőigényemre, igenis fáznék annyiban. Főleg éjszaka igénylem a melegebbet, amikor nem mozgok. Ez jól egybeesik azzal, hogy vezérelt árammal fűtünk :)

Kérdező, akkor megértem, hogy megfagysz. Nemcsak szigeteletlen, de ha befúj az ablakon a hideg, na az kegyetlenül leviszi a ház hőtartását. Laktam ilyen házban. Éjjel nem tudtam rakni a kazánt, 9 fokban keltem reggel a leghidegebb időszakokban... 10 fokot esett egyetlen éjszaka alatt a hőmérséklet. Vályogház volt, jó vastag falakkal, azzal még nem is lett volna gond (nem remek hőszigetelő, de annyira nem rossz), de a nyílászárók kriminálisak voltak, egy réteg, az sem zárt... Nem ártana megcsináltatni az ablakokat, a külvilágot fűtitek így s persze igen kellemetlen is. Ha mást nem, legalább próbáljatok a rések elé tenni valamit... Nálunk nem saját ház volt és a bejárati ajtó fa része volt elrepedve, többek között, reménytelen volt a helyzet.

De most tényleg elnézi anyád, hogy (nem szó szerint, de azért elég kellemetlenül) megfagyj?! Nem bírom felfogni még most sem. Egyáltalán miért ez a makacsság? Mi a csuda történik, ha hamarabb gyújtotok be?

2016. szept. 27. 23:20
 25/37 anonim ***** válasza:
58%
Figyi, jó tanács. (anyaddal úgysem tudunk mit kezdeni). Lehet kapni thermo pizsit az Auchanba, agymelegito paplant meg a Lidlben láttam. Én is azt használom hidd el nem fogsz fázni!
2016. szept. 27. 23:49
 26/37 anonim válasza:
32%
nálunk este és reggel bekapcsol a kazán,21 fokra van állítva. én meg a fősuliban fázok,3/4-es pufikabátban vagyok órákon. remélem Te legalább melegedni meg (okosodni) jársz suliba,ott legalább nincs hideg.
2016. szept. 28. 05:51
 27/37 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk 23-24 fok van a házban nem kell még fűteni.
2016. szept. 28. 11:37
 28/37 anonim ***** válasza:
24%
Én akkor űrlény vagyok, vagy mi? Egy szál hálóingben, nyitott ablaknál, takaróként egy huzatot használva alszom éjjel. Férjem szintén. Mindezt Berlinben, ahol mindig hűvösebb van. Nem spórolásból, a víz és a fűtés bele van építve az albèrlet árába, tényleg nincs rá igényünk. Valami vérszegènység, vas- és vitaminhiány lehet ott, ahol fagyoskodnak, meg három takaró kell ilyen időben.
2016. szept. 28. 14:20
 29/37 anonim ***** válasza:
40%

Ostobaság, hogy egyesek azon versenyeznek ki milyen késői dátummal kezd fűteni. Más azért egy társasház, más egy vastag falú ház, megint más egy újabb, vagy ami 10-20cm -es anyaggal szigetelve van, meg más akinek ezek nem állnak a rendelkezésére és hozzá kell tenni, hogy vidéken a falvakban hidegebb van akár 4-5 fokkal is mint a nagyobb városokban.

Ha fa van ingyen bőséggel saját... elég érthetetlen. Főleg régebbi házaknál amiket amúgy is érdemes normálisan fűteni, hogy ne dohosodjanak.

Amikor én gyerek voltam a szüleim elitták a fűtésre való pénzt, a leghidegebb amire emlékszem 5 fok volt amikor felkeltem reggel. A házban bent. Na, én nem iszom el, úgyhogy ha bárki fázik akkor befűtünk.

2016. szept. 28. 14:49
 30/37 Kései Sirató ***** válasza:
68%
Még 1 jó tanács, ami nekem bevált: aludj zokniban, rengeteget javít a hőérzeteden.
2016. szept. 28. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!