Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti fűtötök már otthon? Anya...

Ti fűtötök már otthon? Anya azt mondta, hogy október 15. előtt nem fogunk.

Figyelt kérdés
Oké, hogy akkortól kötelező, de itthon nem kellene alkalmazni. Főleg, hogy van itthon nagyon sok fa es az sem kifogás. Nagyon hideg van, éjjel 3 takarö alatt alszom. És most is nem tudom magamat rávenni, hogy hajst mossak, mert megfagyok és kabátban vagyok. Ha egyszer hideg van, mit számít, hogy hányadika van?
2016. szept. 27. 20:17
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
57%
Mi már fűtünk. Saját otthonunkban minek fagyoskodjunk?
2016. szept. 27. 20:51
 12/37 anonim válasza:
57%
16 fok van most a házban és még hol az éjszaka...
2016. szept. 27. 20:52
 13/37 anonim válasza:
55%
Igen fűtünk még délután is, hiaba szigetelt a ház ha nagyon hideg van. 21fok hideg nekünk kisfiam 8éves nem akarom, hogy megfázzon.
2016. szept. 27. 20:56
 14/37 anonim ***** válasza:
37%

Mi múlt héten 1-2 estén már befűtöttünk, általában ha lemegy18- 19 fokra a hőmérséklet a hàzban, azt azért már megérezzük, és olyankor gyújtunk be. Szerintem 1-2 hét és megkezdjük a fűtésszezont rendesen mi is.:)

Most 20-21 van, nem vészes, annyi, hogy hosszú nadrágos es felsős pizsamát veszek már fel estére.

2016. szept. 27. 21:00
 15/37 anonim ***** válasza:
65%
Nem, de nálunk 26 fok van a lakásban.
2016. szept. 27. 21:00
 16/37 anonim ***** válasza:
62%

Az már régebben volt, hogy a fűtési időszak október 15. – március 15.

A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 3. melléklet 2.1.7. pontja szerint „fűtési időszak: az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak”. Ez a pont a törvény megjelenése óta, azaz 11 éve, változatlan szöveggel szerepel.

Magánháznál, természetesen – ha megvan az anyagi lehetőség – a család dönt.

Nálunk a technikára van bízva. Gázkazános fűtés van, több helyiségben elhelyezett termosztátok indítják, állítják le. 20 °C – 20,4 °C közötti a kapcsolási tartományuk. Bizony, már be-benyújtják az igényt. Többnyire hajnal felé, de valamelyik múlt hétvégi napon nappal is indítottak. Persze, elég hamar felmelegszik a fűtővíz is, a helyiségek is, és még lassú a hűlés, úgyhogy ritkán és viszonylag rövid ideig fogy a gáz.

Falusi ház, itt azért alacsonyabb az éjjeli, hajnali hőmérséklet, mint a sűrűbben beépült, nagy épületekkel bíró városokban.

2016. szept. 27. 21:03
 17/37 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy hogyan fogok még 2-3 hetet kibírni így. Én csak úgy gondoltam, hogy 6-7 óra fele kicsit befűtünk és az kitart míg le nem fekszünk. Tényleg nincs szigetelése a háznak, télen érezni, ahogy befúj a szél az ablakon, jön be a hideg levegő.
2016. szept. 27. 21:20
 18/37 anonim ***** válasza:
14%

Panelban lakunk. Itt még értelemszerūen nincs fūtés. Van egy egy év alatti fiam, miatta este fél 8 fele bekapcsolom a hõsugàrzót a szobába és 5 perccel fürdés elōtt a fürdõbe. Amúgy nem igényeljük a nagy meleget, kb 20-22 fok van. Az tény, hogy fel kell öltözni és nem fehérnemūben szaladgálni, mint nyáron.

Viszont jó hír, egy cseppet melegszik az idõ.

De neked hiàba írjuk le a tapasztalatunkat, attól anyud sajna nem fog befūteni. Ha családi hàzasok lennénk, plàne erdõvel tuti bedurrantanànk olyan 6 fele egy rakatot. Kazán van nektek, vagy esetleg kályha? Mert ha kàlyha, akkor te is rakhatsz tüzet.

2016. szept. 27. 21:34
 19/37 anonim válasza:
29%
Mondd meg anyukádnak, hogy akkor vegyen neked bolyhos thermo pizsamát + olyan zoknit. Nekem van 2, és baromi jó, imádom. Ha nem lenne, sztem már mi is fűtenénk, de párom nem fázós, még nem igényli, én meg még elvagyok az imádott pihe-puha, meleg pizsimmel. :D
2016. szept. 27. 21:35
 20/37 anonim ***** válasza:
33%

Nálunk 21-22 fok körül van a lakásban, ezért még nem fűtöttünk be. De ha most nem melegedne az idő, hanem maradt volna a múlt hét közepi hideg, lement volna 20 fokra vagy kicsit alá a hőmérséklet, akkor biztos fűtenénk.

Nálam alapelv, hogy a ház (és annak berendezései) vannak értem, értünk.

Működőképes fűtési rendszer mellett fagyoskodni az nekem olyan butaság, mint esőben esernyővel a kezemben bőrig ázni.

2016. szept. 27. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!