Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná nekem?...

Valaki elmagyarázná nekem? Nem volt fürdőszobánk és nem tudom sajnos!

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok nekünk nem volt fürdőszobánk és érdekelne hogy milyen bojlerrel lehet melegíteni a vizet?!

Hallottam a fa tüzelésű bojlerről, meg a sima bojlerről ami állandóan melegítené a vizet stb!

De nem értem pl a fa tüzeléses bojler működését, hogyan működik télen nyáron? El magyaráznátok? van még más milyen is? Melyik beépítése a drágább, de a víz melegítés céljábl melyik a gazdaságosabb?

2013. aug. 15. 10:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha nem vattok 10 tagú család, vagy nem kell állatoknak meleg vitet térolni, legmegfelelőbb az átfolyós.

google > átfolyó vízmelegítő elektromos

2013. aug. 15. 15:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod oldani, akkor egy sima gázos átfolyó vízmelegítőt vegyél, a villanybojler neked luxus lenne, a fatüzeléásessel kínlódni fogsz.
2013. aug. 15. 17:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha van rá módod, akkor mindenképpen az őrláng nélküli átfolyós gázbojlerhez ragaszkodj. Igaz, hogy nem éppen a legolcsóbb a kivitelezés szempontjából, de energiafelhasználás szempontjából ez a legtakarékosabb. Pontosan annyi vizet melegít csak fel, amennyire szükség van, még a villanybojler mindig a beállított hőfokon tartja a vizet akkor is, ha hetekig meg nem nyitod a csapot.

Ha ezt a megoldást választod, akkor viszont szánj pénz a szénmonoxid mérgezés megelőzésére is, így teljesen biztonságon használhatod majd. A gázszerelő ebben a kérdésben is segíteni tud a legjobb megoldásban.

2013. aug. 15. 20:07
 14/16 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem hogy ha ezt az utolsó átfolyásos megoldást választom mennyi pénzbe kerül! Csak hogy tudjak mire számítani :)
2013. aug. 15. 21:16
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekünk AEG van ami 50000 ft körül volt...4 éves,de soha nem volt baj vele,de sajnos már nem forgalmazzák. Átlag ilyen árba vannak!!! Az őrlángosak olcsóbbak,de ugye az akkor is fogyaszt ha nem használod vagy pedig lelkesen állandóan elzárod a gázt majd ha használni akarod begyújtod aztán megint elzárod aztán csak nem robbantod magadra a házat. Szóval nem szabad sajnálni az őrláng nélkülire mert azért viszonylag hamar megtérül a különbözet.
2013. aug. 15. 21:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért tegyük hozzá a korrektség kedvéért azt is, hogy ha nincs gázcsonk a fürdőszobában, akkor valahogy be is kell vezetni. Tervezés: 40e, engedélyezés a gázműveknél: 110e, plusz meg kell venni a gázcsöveket, szakemberrel megcsináltatni, még legalább 100e. Mindezek után már tényleg csak 50e a készülék.
2013. aug. 16. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!