Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A nagyim szerint ne fogjak...

A nagyim szerint ne fogjak bele a falak lefestésébe, mert nem fog sikerülni. Nehéz?

Figyelt kérdés
Lány vagyok, 21 éves soha sem csináltam még, de már láttam hogyan kell. A szoba 50 m2 kb. Szerinte nem fogom tudni megcsinálni mert nehéz lesz, kifáradok, nem lesz pontos stb. Fehérek a falak, halvány sárgára akarom festeni, egyedül csinálnám. Van 2 hengerem, ebből az egyiknek teleszkópos nyele van ezzel lenne a plafon, a másik sima. Hány rétegben kell? Mennyire lehet vele haladni? Milyen festék legyen?
2012. jún. 6. 13:42
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja és fehér fűrészporos tapétáról van szó, csak egyszer volt még festve.
2012. jún. 6. 13:46
 2/19 anonim ***** válasza:
80%

Nyugodtan vágj bele!:)

2 réteg biztos kell rá. Várd meg amíg megszárad az első réteg és utána menj rá a másodikkal, ha szükséges a harmadikkal is.

Hamar belejössz és gyorsan fogsz haladni.

2012. jún. 6. 13:53
 3/19 anonim ***** válasza:

Én bementem az Obiba, Dulux-ot vettem, hozzá olyan gurglit és ennyi. Nem nagy kunszt. Elrontani nem lehet. Ha meg elfáradsz, leülsz, pihensz, aztán tovább csinálod.

15 évesen teljesen egyedül festettem ki az akkori szobámat, 3 éve meg az egész lakást. A plafon necces, de csak azért, mert fájt a nyakam, amiért folyton felfele néztem.

Egy sima panelban lakom, a nappali egy fél nap volt. 2X festettem le, de a dobozon rajta van, hogy hányszor kell.

25/L

2012. jún. 6. 13:53
 4/19 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem menni fog, de nem egy nap alatt.

Ha ilyet szeretnél, akkor egyszerüen jóminöségü festéket vegyél a boltban. Az eladó megmonda mennyi kell belöle.

elöször vagy mindent vigyetek ki, vagy húzzátok el és takarjátok le. A földet is takard le, lehet kapni ilyen takarófolliát. ha nem tudod akkor kérdezd meg az eladót, adjon tnaácsot, mert a takaró folliát oda kel ragasztani a földhöz hogy ne mozduljon el. aztán az ablakokat is le kell ragasztani.

egy festésnél az elökészületek legalább egy nap egy kezdönek. majd 1 nap mire lefested.

ha tényleg akarod, akkor fogd magad menj el egy festékboltba és közöld hogy te egyedül akarsz festeni és segítsenek tana´csot adni.

szerintem sikerülni fog, de legalább 3 napot adj magadnak.

halványsárga meg simán egyenletes lesz.

2012. jún. 6. 13:55
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
az attól függ, hogy a falak milyen állapotban vannak. ha minden ok, csak a festés kell, akkor nem egy nagy valami, nyugodtan belevághatsz. 2 réteg minimum, a festék minőségétől függ
2012. jún. 6. 13:56
 6/19 anonim ***** válasza:
32%

1 réteg telejsen elég lesz.

ha jó afesték még egy sötét szint is eltakar egy jó fehér szín 1 festésre.

2012. jún. 6. 13:56
 7/19 anonim ***** válasza:
Nyugodtan csináld meg. Én is ennyi idősen vágtam neki egy ilyen munkának anyai tiltás ellenér. Később megköszönte, h nem kellett festőt fizetni külön a munkáért. Elég nehéz volt de ment.
2012. jún. 6. 14:01
 8/19 anonim ***** válasza:
1 réteg még az egyrétegű festékből sem elég, akármilyen jó minőségű is. Ha még glettelsz is, akkor meg pláne kell a 2 réteg.
2012. jún. 6. 14:02
 9/19 anonim válasza:
Igen, azért remélem azzal tisztában vagy,hogy a glettelés megelőzi a festést.Emellett bútortologatás, a kapcsolókat le kell szedni,ha van radiátor azt is. Ezek nélkül is megcsinálhatod, de akkor gagyi lesz.Ha ez nem zavar,csináld. Emellett ha színes a festék, könnyebb elrontani, csíkos lehet, amire valljuk be jó esély van. De igazából a fejedbe vetted, úgyis megcsinálod, és végső soron nincs is ezzel semmi baj.
2012. jún. 6. 14:07
 10/19 anonim ***** válasza:
Biztos jó fej a nagyid, de most ne hallgass rá. A falfestés mondhatni gyerekjáték. Nő létemre mindig én csinálom, épp azért mert egyáltalán nem nehéz fizikai munka, csak görgeted a hengert, és ezek a mai festékek már olyan szépen terülnek, hogy egyszerűen nem tudod elrontani. Csíkos sem tud lenni, mert ha már kétszer átmész rajta, teljesen jól fed. Nagyon gyorsan megy hengerrel, nem érdemes vele sokat pepecselni, mert egyszer végig futsz vele, és ha az nem pontos, ha másodszor rámész tökéletes lesz.
2012. jún. 6. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!