Mit tegyek anyámmal meg a húgommal? Így tuti nem fog sikerülni!
Már kb 2 hónapja elkezdtem tanulni az érettségire, de úgy érzem nem tudok semmit.Általában délután 3-kor érek haza suliból, akkor 1 óra pihi, és kezdek tanulni.Az a baj, hogy a húgomat anya fél 5-re kb hazahozza a suliból, és amilyen lusta meg igénytelen-8 éves- folyton, minden percben veszekszik vele.Zeng a ház, én meg nem tudok tanulni.Próbáltam már hogy elmegyek a könyvtárba, de ott meg a sok hülye gyerek rohangál...nem látok megoldást, és így szerintem be se kell mennem érettségizni...
L18
Az érettségi miatt ne aggódj, tényleg nem nagy cucc. (Nálunk még azokat is átrugdalták, akik minden évben pótvizsgáztak - akik pedig kicsit is készültek, a hármas minimum megvolt...Mivel te régóta készülsz, így tuti menni fog.)
A tesóddal nem tudsz szerintem csinálni semmit. Ha tudsz zenével tanulni, akkor rakd be a fülest, ha nem akkor próbáld meg a füldugót. Esetleg menj át nagyszüleidhez tanulni hétvégente, vagy péntek - szombat éjjel kicsit tovább fent maradsz tanulni.
Ha semmi sem segít, akkor fizesd le tesódat, hogy pl. ha kitakarítja a szobáját, akkor adsz neki egy tábla csokit...Így tesód is csendben lesz, anyukád meg nem kiabál vele...Na jó, ez furcsa ötlet, de nekem is van kistesóm, tudom milyen...
19/l
Köszi a tippet, sajnos emeletesben lakunk, úgyhogy a kert nem igazán jön össze, meg nem akarok lemenni a lent játszó gyerekek közé a játszótérre, az van csak itt közel.
Minden esetre anya 8-kor szokta lefektetni a húgomat, azután szoktam tanulni de az a 2 óra(10-kor már igyekszem aludni) arra elég, hogy fel tudjak készülni másnapra...
Utálom ezt, már nagyon.Az előbb kértem anyát hogy legyen halkabb, és hogy mikor fekteti le a húgomat, erre le lett üvöltve a feje, hogy ha már el van nyomva itthon-khm...- akkor már ne tagadjuk meg tőle hogy ordibáljon, és hogy miért nem fektetem le én a húgomat...hát kössz...>.<
Egyetemista: Kitartás!
Szerintem az első legjobb megoldás az lenne, ha hozzászoknál, és ki tudnád zárni a külső zajokat. Megértelek, hogy nehéz lehet, de azért az egész család meg se mukkanjon?
Anno a vonaton nem tudtam olvasni, mert zavart minden egyes szösszenés, majd évek után ma már még ha mellettem beszélgetnek sem zavar, annyira bele tudok merülni, és ki tudom zárni a zavaró dolgokat..
A másik megoldás pedig tényleg a parkok, az udvar vagy a városi könyvtár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!