Havi egy nagybevásárlás vagy sok kicsi?
Egy nagy hülyeség. Ha nem tudod megfelelően tárolni, könnyebben rádromlik a dolog, és nem gazdaságos. Nekünk nem jött be... Eleinte havonta bevásároltunk a tescoban, elköltöttük majdnem a teljes cafeteriánkat (2x9200), aztán nem tartott sokáig... Inkább eljárunk többször, figyeljük, mi hol akciós és csak pár napra előre tervezzük a kaját. Olcsóbb. Azóta lényegesen kevesebb pénz megy el, előtte meg szórhattuk ki az ételt, mert nem került időben sorra, megromlott, téptem is a hajam rendesen...
Szüleim is naponta vásárolnak, jobban megéri. Mi mondjuk kettőnkre nem naponta, heti 1-2szer, és untig elég.
Mi hetente vásárolunk. Szintén az autó hiánya miatt, ennyit még elbírunk. Egy hétig pedig minden eláll.
Eleinte, amíg gyakorlatlanabb voltam, volt hogy rám romlott az étel. De most már eleve úgy kalkulálok, hogy mindent meg tudjak egy-két napon belül főzni. Aztán mennek a fagyasztóba. Még kényelmesebb is onnan csak kivenni egy adag kaját, mint minden nap elmászkálni valahova kajálni - háromszoros áron.
mindig azt veszünk, ami épp elfogy. szerencsére van autó, tehát könnyebb, de a víz miatt gyakran járunk hipermarketbe, mert az ott olcsóbb. hetente 2-3x veszünk 1 karton 2l-es vizet.
visszatérve: mindig körbejárok a lakásban, megnézem miből van kevés, vagy főzés közben is figyelem, h mikor ér a kis doboz aljára a cukor, liszt, fűszerek.
húst is hetente veszünk, mindig tele van a fagyasztó, ha kell valami, akkor elég elővenni.
ha épp minden van otthon, akkor csak vízért és pékáruért megyünk, esetleg egy kis felvágottért.
anno, mikor anyukámmal laktam, sajnos nem volt verda, tehát hetente cipeltük a teszkóból a cuccokat hátizsákkal meg csöviszatyorral :) nem kívánom vissza :)
szerintem ez kicsit olyan mint az 5000ért tankolok sokszor vagy 30ezerért 1x szitu. ha kell valami, akkor meg kell venni, és egyébként is jobb többször keveset, mert 600 cihával nem épp egy élmény cipekedni a 4.re :) hiába fér el az autóban 2 családnyi heti bevásárlás, ha utána 3 fordulóval kell szaladgálni le-föl a lakásba.
anno a nagyim is ezt csinálta, minden nap más boltba mentünk. egyik nap henteshez, másik nap piacra, harmadik nap az ABC-be. szeretett járkálni a városban, (nem BP!), sok ismerőse volt, kicsit legalább dumált velük, mert nem az a klasszik nyugger volt, aki otthon hegyezte a répát ráérős idejében, hanem melóztak a papával keményen. :)
pótapám meg olyan, hogy egyszer úgy telerakja a kocsit, hogy tolni nem lehet, máskor meg leugrik a Lidl-be egy vacak ecetes uborkáért :) a pincéjében van egy kajaraktár szoba, ha kitörne a háború, sztem az egész környéket tudná etetni még 2 hétig :)
zárszó: sehogy sem olcsóbb, mert iszonyatos árak vannak. listával menj, akkor talán nem pakolsz be minden feleslegeset. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!