Ti mernétek így gyermeket vállani?
Jelenleg egy 30 négyzetméteres házban lakunk, ami jogilag a szüleimé. Nincs külön szoba, kis konyhát, fürdőt, előszobát és egy nagyobb szobát képzeljetek el. 1-2 évig élhetne itt is a kicsi?
Munkánk, iskolázottságunk meg van, igazából itt csak a laktér a kérdés. Érdemes várni, míg egy nagyobb házba/lakásba költözünk, ami már inkább a miénk (azaz albérlet, vagy saját)?
Én is ilyen lakásba születtem, 3-4 éves koromban tudtak a szüleim családi házba költözni, bár ez a születésem időpontjában még nem derült ki.
Nem is emlékszem arra az időszakra, úgy mesélték.
Hát, mi 1,5 szob élünk, 34 négyzetméteren. Amikor hazahoztuk a babát, magam mellett altattam, valamiért így éreztem jónak. Éjszaka 2X keltem fel hozzá, amire persze a férjem is felriadt, az egész család felkelt, mert a baba fordult egyet. Elaltatni is nehéz volt, mivel folyamatos volt körülötte a mocorgás, nem aludt el, vagy ha igen, elég hamar felkelt. Rémálom volt.
2 hónapos koráig bírtam, utána átköltöztettem a kisszobába, mondván majd úgyis meghallom, ha sír. És nem sírt, végigaludta az éjszakát! Tehát amit én ébredezésnek véltem, az csak forgolódás volt. Most este fürdés, etetés, és leteszem a kiságyába, behajtom az ajtót, nézelődik kicsit, és elalszik. 7-8 órát alszik zsinorba, így mi is esélyt kaptunk kipihenni magunkat.
Ha nekünk csak 1 szobánk lenne, megőrültem volna.
Ez nem elrettentés, csak egy példa, valakinek bejött az együtt alvás, nekünk nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!